Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Srce12 Neznanec

Pridružen-a: Tor 22 Apr 2008 13:25 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Tor Apr 22, 2008 1:34 pm Naslov sporočila: PRALNI STROJ občasno ne dela |
|
|
Pozdravljeni
Imam en problem, sicer ne vem če bom prav prašala ampak, tak je.
Včeraj in danes sem opazila, da pralni stroj ne dela tako ko bi moral.
Na programu za belo perilo se pranje ustavi že na prvi številki ( programator ) in ne dela več, potem ga malce premaknem, kar seveda ni dobro vem in spet dela tako kot mora, potem pere do 2 in pol in spet se ustavi in nikakor ne dela na nobenem programu razen na številki 6. Ali je možno da je programator slab ali pa je šel termostat, ker očitno se ustavlja na programih kjer segreva bodisi mora imeti pralni stroj vključeno gretje.
Pa na programu za barvno perilo se ustavi tudi nekje na 11 ( 9 naprej je program ) in dela šele na številki 13 in potem pere do konca vse normalno.
Zakaj se programator ustavi in noče več delovati?
No stroj je sicer že star Candy C1 5140 XT znamke ampak programator je do sedaj delal brezhibno...
Je dovolj informacij za najti vzrok. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joc Član

Pridružen-a: Pet 22 Dec 2006 14:19 Prispevkov: 371 Aktiv.: 1.65 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Apr 22, 2008 1:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali grelec deluje? Možno je, da grelec ne deluje, zato voda ne doseže določene temperature in programator čaka na izpolnitev pogoja.
Mislim, da bi bilo dobro preveriti grelec, lahko tudi termostat.
Lp, joc _________________ Človek, tako pomembno bitje, ki ga lahko naredi vsak bedak. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srce12 Neznanec

Pridružen-a: Tor 22 Apr 2008 13:25 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Tor Apr 22, 2008 2:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lep pozdrav znova.
Malo prej sem zagnala prazen stroj na programu za belo perilo. Deloval je do programa 2 in pol in se nato ustavil. Sama sem nato gumb za nastavitev temperature izklopila iz 95 stopinj na začetek in stroj se je vključil in pral naprej.
Če pa sem gumb znova premaknila do nekje 20 stopinj je stroj nehal prat ( se je popolnoma ustavil )...
Je to termostat ali grelec.
Pere pa naprej normalno na programu za belo perilo na številki 5 in pol, če je vključen ali ni vključen temeraturni gumb.
Hvala za informacije. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joc Član

Pridružen-a: Pet 22 Dec 2006 14:19 Prispevkov: 371 Aktiv.: 1.65 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Apr 22, 2008 2:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da je grelec "fuč".
Lp, joc. _________________ Človek, tako pomembno bitje, ki ga lahko naredi vsak bedak. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko11 Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 17:47 Prispevkov: 893 Aktiv.: 3.77 Kraj: Dobrepolje
|
Objavljeno: Tor Apr 22, 2008 6:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vmesno vprašanje:
Ko zaštarta centrifuga stroj kar poskoči, potem pa lepo deluje.
Ali je to mogoče kriv kondenzator?
LP, _________________ Če ne veš kam greš, se ne moreš zgubiti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.28 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Tor Apr 22, 2008 7:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po moje je tudi zelo velika možnost, da je grelec pregorel ali pa , da je termostat zanič.
Možno pa je da je tudi kakšen kontakt popustil"faston sponka" na grelcu ali termostatu ali pa tudi na programatorju.
Če ne bila iz Butal bi ti verjetno kdo blizu tebe znal pomagati.
LP Srečko _________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3387 Aktiv.: 15.98
|
Objavljeno: Sre Apr 23, 2008 6:45 am Naslov sporočila: |
|
|
marko11 je napisal/a: |
Vmesno vprašanje:
Ko zaštarta centrifuga stroj kar poskoči, potem pa lepo deluje.
Ali je to mogoče kriv kondenzator?
LP, |
Ne.
Na začetku centrifugiranja perilo še ni uravnoteženo in se pralni stroj močneje strese. Če je pa to tresenje pretirano, je pa lahko v bobnu premalo perila ali pa imaš zanič amortizer |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Apr 23, 2008 8:47 am Naslov sporočila: |
|
|
K poskakovanju stroja pomaga tudi, če vse noge niso nastavljene v višini tal (stroj stoji na treh nogah).
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko11 Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 17:47 Prispevkov: 893 Aktiv.: 3.77 Kraj: Dobrepolje
|
Objavljeno: Čet Apr 24, 2008 6:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Do predkratkim je stroj normalno deloval.
LP, _________________ Če ne veš kam greš, se ne moreš zgubiti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rajko Član

Pridružen-a: Čet 29 Jun 2006 20:09 Prispevkov: 98 Aktiv.: 0.42 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Čet Apr 24, 2008 10:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
srce12
Ali se voda segreje? Programator se lahko ustavi zato, ker voda ni segreta ali pa je pokvarjen regulator temperature vode.
marko11
Vzrok poskakovanja PS je lahko dotrajan amortizer ali neuravnotežen PS.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Apr 25, 2008 11:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Poleg prej omenjenih stvari, tudi zamašen filter črpalke za izčrpavanje vode, zelo "pomaga" ob poskakovanju stroja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dolfi Član

Pridružen-a: Sob 15 Nov 2008 20:48 Prispevkov: 55 Aktiv.: 0.27
|
Objavljeno: Sre Nov 19, 2008 10:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Moj Candy ob pranju na 95°C potem ko vzame vodo nekaj časa miruje in segreva vodo, ko voda doseže določeno temperaturo pa požene programator in pere dalje. Tako da verjetno mora biti felar na kakem senzorju. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Perhan Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 20:04 Prispevkov: 191 Aktiv.: 0.91 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sre Nov 19, 2008 11:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja in zaradi slabega amontizerja sej ali prej lahko opove elektronika. Tak primer sem imel doma. Enostavno se polomijo spoji. Elektroniko sem pocinil, zasilikonal in stroj dela naprej. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.28 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Sre Nov 19, 2008 1:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dolfi je napisal/a: |
Moj Candy ob pranju na 95°C potem ko vzame vodo nekaj časa miruje in segreva vodo, ko voda doseže določeno temperaturo pa požene programator in pere dalje. Tako da verjetno mora biti felar na kakem senzorju. |
To je čisto normalno tudi nekateri starejši Gorenjevi stroji so imeli narejeno tako.
LP Srečko _________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|