|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bostjanv Neznanec

Pridružen-a: Ned 28 Sep 2008 19:21 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Sep 28, 2008 8:32 pm Naslov sporočila: Utripanje neonskih svetilk |
|
|
V pokrovu akvarija imam dve neonski svetilki moči vsaka po 25W vezani zaporedno na dušilko moči 58W. Pri zagonu se pojavlja več minut trajajoče utripanje, ki po mojem mnenju svetilkam zmanjšuje življensko dobo. Prosim za nasvet, kako utripanje ob zagonu odpraviti.
Lp Boštjan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.35 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Ned Sep 28, 2008 8:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi zamenjati dušilke. Ali pa starter! _________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46 Prispevkov: 1116 Aktiv.: 5.46 Kraj: Horjul
|
Objavljeno: Ned Sep 28, 2008 8:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen na forumu. Si pregledal starterja? Lahko pa je prebita dušilka, zadnja stvar je lahko slab stik.. Ampak čudno je to, da utripata obe neonki... Dušilka?
*EDIT*
ahh me je drVrh prehitel
sem gledal filmček na YouTube in sem pisal odgovor 5 minut  _________________ Imagination is more important than knowledge.
-Albert Einstein-
Nazadnje urejal/a Dexboy Ned Sep 28, 2008 8:39 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ikar Član

Pridružen-a: Pon 31 Dec 2007 12:32 Prispevkov: 166 Aktiv.: 0.78 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Sep 28, 2008 8:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uporabi starter St 151 (4-20 w ) pa bo vredu delovalo. _________________ Slavko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
markym Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 0:36 Prispevkov: 36 Aktiv.: 0.17 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sob Okt 04, 2008 9:28 am Naslov sporočila: |
|
|
če imaš dve neonki zaporedno vezani na dusilko bos potreboval tudi drugacne starterje. vecina starterjev je narejena za mono zarnice. ti potrebujes za duo sistem starterje, tako da vsak starzer ni dober. v trgovini povej kaksne starterje potrebujes. če to prodajalcu ni jasno, pojdi v drugo trgovino. _________________ 5r |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Balanca Neznanec

Pridružen-a: Tor 27 Maj 2008 9:32 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 07, 2008 7:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Najelegantnejša rešitev je da zamenjaš dušilko in starter z elektonskim. (podobni so v lučeh, ki se uporabljajo za viseče strope - 4 neonke). Obstaja od osrama sigurno. Brez utripanja takojšnji zagon!! Povprašaj v elektro trgovininah. _________________ Franci R |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gašper Član

Pridružen-a: Čet 07 Feb 2008 0:32 Prispevkov: 29 Aktiv.: 0.14 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Čet Nov 20, 2008 9:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Balanca je napisal/a: |
Najelegantnejša rešitev je da zamenjaš dušilko in starter z elektonskim. (podobni so v lučeh, ki se uporabljajo za viseče strope - 4 neonke). Obstaja od osrama sigurno. Brez utripanja takojšnji zagon!! Povprašaj v elektro trgovininah. |
Mogoče znaš povedati, kje se dobi elektronski starter in kakšne so cene? _________________ http://zz-efekti.blogspot.com/ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni