www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Fakulteta za elektrotehniko
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Naloge, izpiti, seminarske
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.80
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 20, 2008 6:38 pm    Naslov sporočila:  Fakulteta za elektrotehniko Odgovori s citatom

Sedaj sem v 3. letniku tehnične gimnazije, smer elektrotehnika, pa smo imeli danes predavanja od fakultet. Šel sem seveda na predavanje za to smer.

Razmišljam, da bi šel na univerzitetni, dve leti sta skupni, tretje leto se bi najbrž usmeril v elektroniko.

Je kdo na tej fakulteti in bi povedal ali je ok, kaj se dela tam, kaj se uči.

Hvala.

Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.40
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 20, 2008 7:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ti bos ravno naletel na bolonjski sistem, tako da bo vaša generacija prva, ki bo izkusila bolonjca in temu prilagojen program na FE.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MAAG
Član
Član

Pridružen-a: Čet 26 Jun 2008 14:18
Aktiv.: 0.86
Kraj: SG-MB

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 20, 2008 7:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ljubljana ali Maribor?
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 20, 2008 8:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če smo pikolovski, je Fakulteta za elektrotehniko (FE) samo ena in to je v Ljubljani. V Mariboru je Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI).
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.28
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 20, 2008 8:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko greš probat na UNI, če ne gre pa se potem sredi prvega letnika ali že prej prepišeš na VSŠ.
Nazaj na vrh
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.80
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 20, 2008 8:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi skoraj sigurno šel na UNI. Ja, imeli bomo bolonjca. Šel bom v ljubljano seveda.

Je kdo na tej šoli?

trot
Član
Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25
Aktiv.: 5.72
Kraj: glej fogl

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 20, 2008 9:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dorijan je napisal/a:
ti bos ravno naletel na bolonjski sistem, tako da bo vaša generacija prva, ki bo izkusila bolonjca in temu prilagojen program na FE.

Si prepričan da bo prvi vpis v bolonjski študij na FE bo šele čez dve leti? A niso to že povsod vpeljali?

mravlcax
Član
Član

Pridružen-a: Sre 21 Feb 2007 19:19
Aktiv.: 1.34
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 20, 2008 9:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bolonjski študij bodo uvedli naslednje leto, drugače pa ti tako povem če nimaš dobrih učnih navad potem pozabi na uni. Sam sem bil tam pa sem šel potem na VSŠ.

Rajši dvakrat premisli kaj si želiš, pa če ti diši bolj praksa kot teorija potem je res boljše da greš na VSŠ, še vedno lahko potem vpišeš specializacijo in imaš celo večjo izobrazbo kot bi jo imel sicer na UNI.*

*Za zadnji stavek nisem 100%, da je to res.

Lp, Aleš
Nazaj na vrh
jobber
Član
Član

Pridružen-a: Sob 07 Maj 2005 18:58
Aktiv.: 0.46
Kraj: Bohinj / Lj

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 20, 2008 10:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam se prav tako iz tehniške gimnazije prišel na FE in ni bilo nobenih večjih problemov. Če ti matematika ne dela težav potem jih tudi ti nebi smel imeti. Kaj bo prinesel bolonjski sistem pa ne vem.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JohnD
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Nov 2008 20:47
Aktiv.: 0.51
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 20, 2008 10:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Stvari vedno izgledajo bolj rožnate kot so zato raje malo bolj premisli kam se boš vpisal saj te napačna odločitev (UNI ali VSŠ) stane nekaj let...

Prvi dve leti na uni so skupni in so polne matematike (1,2,3,4+numerične) in fizike...
pri čemer je na vsš prvi letnik skupni. Prvi letnik na uni in vsš je isti tako, da po uspešno opravljenem prvem letniku lahko se prepišeš iz vsš na uni če le imaš ustrzno povprečje...

To je naredil en moj bivši sošolec, ki je imel na vsš skoraj same 10 in je bil mojster v matematki. Zdaj vsakič ko ga vidim se skozi sam pritožuje in še dost izpitov mu je ostalo za nazaj...

aja bolonjc prinaša spremembe na slabše Evil or Very Mad
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
trot
Član
Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25
Aktiv.: 5.72
Kraj: glej fogl

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 20, 2008 10:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

JohnD je napisal/a:
aja bolonjc prinaša spremembe na slabše Evil or Very Mad

Kaj misliš s tem? Jaz sem slišal da bo zdej vse bolj enostavno, da bodo diplome kar "talal".

Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 20, 2008 11:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm... kaj je zdaj cilj, priti do znanja ali do diplome?
xay
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jun 2008 9:24
Aktiv.: 0.20

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 20, 2008 11:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bolonski bo kriza. Prvi letnik ima 60 kreditnih točk, za napredovanje moraš zbrati 54 točk, pri čemer ima smo predmet programiranje (ki je najlažji) manj kot 6 točk. To pomeni, da moraš narediti mato, fizo, osnove - in to oba dela (I. in II.). Pa še predavanja so obvezna... Nevem no, samo to meni nič kaj ne diši, še dobro da sem še po tastarem (govorim za FE).

LP
Nazaj na vrh
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.04
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 21, 2008 12:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bolonjski programi se mi zdi, da se bodo izvajali že naslednje leto. Kako bo izgledal študij takrat, si ne znam predstavljat, najverjetneje pa bo v vsakem primeru zahtevnost padla, kar se vidi že iz predmetnika, kvaliteti lanskih in letošnjih novovpisanih študentov ter trajanju študija.

Ko pogledam predmetnik bodočih bolonjskih inženirjev, se lahko začnem samo jokat.
UNI študij na prvi stopnji traja samo tri leta, kar pomeni, da se lahko zgodi da so iz predmetnika vrgli ven samo "brezvezne" predmete.
Podroben pregled pokaže, da so manj zanimive obvezne predmete po novem zamenjali manj zanimivi izbirni predmeti, čeprav vidim, da študentu drugega letnika, ki se želi kaj naučiti ne bo težko izbrati (pa tudi za tiste - "linija najmanjšega odpora" je poskrbljeno).
Tretji letnik... Prvi semester dva pametna izbirna predmeta, drugi semester... Težko rečem. Zame kup brezveznih, ampak izbira je kar velika. Vsakemu svoje, torej.

Prej je bil UNI program zelo uravnotežen, zdaj se mi zdi, da bo malo bolj teoretičen (prvi in drugi semester: matematika, fizika, osnove elektrotehnike), predvsem zaradi krčenja predmetnika; nekaj sem pogledal tudi VSŠ program Multiplikativna elektrotehnika, tisto pa izgleda bolj tako tako.

Glede na to, da je padec težavnosti v začetnih letnikih opazen že sedaj (MAT I,II, FIZ I,II, za Osnove Elektrotehnike ne vem, verjetno isto, ker brez MAT tam nimaš kaj iskat), po moje bodoči študenti ne bi smeli imeti posebnih težav.

Je pa tole moje subjektivno mnenje, za katero se bo v prihodnosti izkazalo, da je precej objektivno Wink

PS: Tisti, ki tukaj trosite neumnosti, dajte si stvari raje malo prej pogledat.
Nazaj na vrh
MAAG
Član
Član

Pridružen-a: Čet 26 Jun 2008 14:18
Aktiv.: 0.86
Kraj: SG-MB

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 21, 2008 12:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Maribor ima ze drugo leto bolonjski sistem. Osebno nisem tam, sem pa se na UNI programu.
Se pa vcasih pogovarjamo s profesorji kako se jim zdi ta novi "super-duper" bolonjski sitem, pa nekaterim je vsec nekaterim ne. Osebno mislim da je za en k....! Zdaj ce bom recimo hotel vpisati se kaksno smer ob "skorajsnem" zakljucku bom po vsej verjetnosti pristal na bolonjskem sistemu, kjer pa so predavanja bolj kot ne obvezna, vaje tudi in moras biti na faksu, tako da sluzba preko napotnice odpade Smile ! Res pa je, da je to moje mnenje in naj se povejo tisti kateri so zdaj dejansko prvi ali pa drugi letnik.
Drzava hoce na hitro dobit inzenirja vendar pozablja na znanje le tega.

P.S: Pri bolonjskem sistemu je misleno da kolikor naredis na faksu za predmet, da bos tudi doma naredil isto stevilo ur. In vse se ocenjuje po tockah, tako da vcasih je lazje naredit kak predmet vec, kot pa si izbrati tistega tezjega in dobiti vec tock ampak bos tudi vec casa vlozil v njega.
Kakor sem ze prej napisal....to je samo moje opazanje in to kar slisim od drugih Smile !

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Naloge, izpiti, seminarske Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 1 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni