|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
StricGeza Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53 Prispevkov: 1047 Aktiv.: 4.72 Kraj: Gradišče pri Divači
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 4:32 pm Naslov sporočila: Varilni aparat ne podaja žice |
|
|
Zanima me če kdo ve oz. ima kakšno shemo elektronike od Iskrinega varilnega aparata MIG/MAG 290. Aparat ne podaja žice, mehanika podjanja deluje OK. _________________ Človek,kateri ne dela napak,običajno ne dela nič!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gurug Član

Pridružen-a: Ned 11 Maj 2008 8:54 Prispevkov: 105 Aktiv.: 0.50 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 5:11 pm Naslov sporočila: Re: Varilni aparat ne podaja žice |
|
|
StricGeza je napisal/a: |
Zanima me če kdo ve oz. ima kakšno shemo elektronike od Iskrinega varilnega aparata MIG/MAG 290. Aparat ne podaja žice, mehanika podjanja deluje OK. |
Sem sosedu popravil tako okvaro na mislim da enakem aparatu. Zamenjati je bilo potrebno rele, ki vklaplja motor za podajanje žice. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
StricGeza Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53 Prispevkov: 1047 Aktiv.: 4.72 Kraj: Gradišče pri Divači
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 6:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Rele deluje pravilno saj napetost pride na sponkah, vendar je zelo prenizka(okoli 3V). Jaz sumim regulacijo hitrosti. _________________ Človek,kateri ne dela napak,običajno ne dela nič!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dejanjancar Član

Pridružen-a: Pet 10 Feb 2006 20:18 Prispevkov: 78 Aktiv.: 0.33 Kraj: Tomačevica
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 6:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam doma podoben aparat samo da je 350.
Stvar ni lih tako preprosta,jaz nimam nobenega releja tisto kar se sliši da preklapla je elektro magnetni ventil ki odpira zaščitni plin.
Na pištoli pritisneš gumb in kontakt se sklene signal potuje na vezje katero je tudi regulator vrtljajov motorja s katerim reguliraš hitrost žice.
Aparat kar odpri pa poglej ni tako zahtevo na vezju je kar razvidno kaj vsak gumb počne v tem smislu da piše na vezju kaj je kaj saj pri meni je tako.
Če pa te bo še kaj zanimalo prašaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
malci Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05 Prispevkov: 871 Aktiv.: 4.03 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 9:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
pred leti sem popravljal podoben aparat s podobno napako (ali pa je bila celo ista napaka,saj ne vem več),
vzrok pa je bil uničen izhodni tranzistor na regulaciji hitrosti podajanja.
Kolikor se spomnim, tista elektronika niti ni bila tako zelo komplicirana.
lp
uroš _________________ Elektronika za hobi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
StricGeza Član

|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 9:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
evo še sliice vezja
 _________________ Človek,kateri ne dela napak,običajno ne dela nič!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Nov 24, 2008 12:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Na tvojem mestu bi najprej preveril tisti TIC triak in diak (mislim da ima oznako SBS). Potem pa še ostale polprevodnike na vezju - predvsem tiste močnostne diode. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3387 Aktiv.: 15.99
|
Objavljeno: Pon Nov 24, 2008 7:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Tako kot je iztok rekel, preveri TIC. Pa še za vnaprej, pri aparatu ki sem ga jaz popravljal, je večkrat šel izhodni tranzistor. Vzrok: motorček za podajanje žice ni imel zaščitne diode za pobiranje napetostnih špic |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni