www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Vista in Windows explorer

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.17
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 24, 2008 11:00 pm    Naslov sporočila:  Vista in Windows explorer Odgovori s citatom

Z Visto nimam opravka, toda danes sem slušal pomagati svoji sošolki izpred 50-ih let z računalnikom. Ima pa windows visto. Sem si mislil, bo že šlo, kako.
No printer sem res instaliral brez problemov, toda potem, ko sem hotel narediti mapo na c: disku, nisem našel window explorerja. Med programi, pripomočki in podobnimi mapami ga ni.
Pa sem se nekako znašel z Internet explorerjem. Enostavno poslal sem url na c:
A potem nikako nisem znal narediti bližnjice explorerja na namizju, ki bi se takoj postavilo na željeno mesto na disku.

Sem obljubil, da bom povprašal, se pozanima, in dal potem navodilo, kako narediti.
Prepričan sem, da vas je veliko, ki poznate Visto, in prosim 'pomahajte!'

Pozdrav
vs
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.58
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 25, 2008 12:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odpri Vistin Start meni, notri najdeš Moj računalnik (My Computer), Dokumente,... kar vse odpre Windows Explorerja.

Za bližnjico do mape, pojdi v nadrejeno mapo, povleči željeno mapo namizje (pri tem uporabljaj za premik desno tipko miško in ne leve) ter izberi 'Tu ustvari bližnjico' (Create shortcut here).

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 25, 2008 9:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej pomoč - ultimat verzija jo ima kar dobro urejeno

Sicer ti lahko proti večeru prilepim tudi priročnik .

vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 25, 2008 10:28 am    Naslov sporočila:  Hvala, Odgovori s citatom

Hvala,

Url vaših nasvetov bom posredoval naprej, in če bo potrebno jo še enkrat obiščem.

Pozdrav
vs
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.42
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 25, 2008 11:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Drži tipko "zastavica - START" na tipkovnici (Med CTRL in ALT) in medtem pritisni tiko "e". To ti vedno v oknih odpre explorer.
Nazaj na vrh
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 25, 2008 10:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V filemanager sem v HOME\OS VISTA \naložil knjigo : Windows Vista Annyonces
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 25, 2008 11:05 pm    Naslov sporočila:  Hvala Odgovori s citatom

Hvala, sem jo potegnil dol in poslal naprej.
jaz ostajam za sedaj še na xp
Nazaj na vrh
robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.33
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 26, 2008 11:05 pm    Naslov sporočila:  Re: Hvala Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:
Hvala, sem jo potegnil dol in poslal naprej.
jaz ostajam za sedaj še na xp

Tudi v XP-jih je enako, če pritisneš kar ti je predlagal mucek4 se ti odpre moj računalnik, če pa izrecno želiš samo explorer (meni start na CSmile, pritisneš desno tipko na start in nato razišči. Ta druga varijanta je tako v xp kot v visti enaka.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni