www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

pay pal
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.95

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 18, 2008 1:14 am    Naslov sporočila:  pay pal Odgovori s citatom

Dobil sem vrnjen en denar, poslali so mi tole:

"
Check your card statement in 2-3 days and find the 4-digit PayPal code for the charge.

Return to PayPal and enter the 4-digit code to confirm your credit card."

Kaj pomeni, kaj moram storiti? Kode namreč ne vem kje iskati.
lp

Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.50

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 18, 2008 1:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na izpisku od kartice je opis "nakupa" in tam se nahaja ta koda.
Slemi
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29
Aktiv.: 1.62
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 18, 2008 8:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na izpisku od kartice boš dobil štirimestno kodo, ki je v bistvu namenjena da preverijo če je to res tvoja kartica. Pazi ko te bodo vprašali za kodo na paypalu, da ne boš vnesel zadnjih štirih cifer od kartice, moraš vnesti kodo z izpiska, drugače boš imel težave, ker ne boš mogel registrirati kartice na paypal. Izgleda pa približno takole *1234*PAYPAL na izpisku. Za to kodo ti zaračunajo 1,5€, katerega ti potem vrnejo ko vneseš kodo.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.95

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 18, 2008 8:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala!

lp
Robi

boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.87
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 23, 2008 11:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

...še eno opozorilo iz moje strani. Pazite, kaj počnete ob registraciji (pa ne samo pri PayPal), sploh tisti, ki ne razumete angleščine (moram rečti,da si upate). Sam sem ob registraciji na Pay Pal dobil čez dve minuti e-mail od info@paypal.com v katerem je bil link za potrditev mojih podatkov. Čudno se mi je že zdelo, ker povezava ni bila https in čeprav je stran izgledala identično kot Pay Palova sem kot Username in Password vpisal ene namišljene podatke. In glej....s temi podatki sem prišel čez. Prav prijazno so me prosili, če še enkrat vpišem vse svoje podatke podatke o računu in validacijsko kodo... Evil or Very Mad Evil or Very Mad .....no seveda tega nisem storil ampak poslal mail na pravi Paypal, kjer so se mi zahvalili za opozorilo....no nasednji dan tudi te strani ni bilo več. Torej, če ni ste 110% kaj delate in ne razumete v celoti navodil, pazite, da ne boste potem jokali.
LP
Boris

p.s. ro-bi....sicer pa kot so ti že povedali. Na izpisku boš dobil 4 mesto kodo, ki jo vpišeš, da postaneš "zaupanja vreden" uporabnik
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.50

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 24, 2008 12:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Drugic zapelji kurzor na povezavo, ki se skriva v takem e-mailu. Hitro bos videl, da s pravim Paypalom nima nobene zveze.
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.30

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 24, 2008 9:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Točno to, kar je Sokrat rekel.
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.17
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 24, 2008 9:24 am    Naslov sporočila:  Ta Odgovori s citatom

Ta internet je pasji, za povprečne ljudi je pasti, v katere lahko padeš toliko, da se mi zdi - za običajne ljudi - skoraj neuporaben, celo nevaren.
Človek mora biti računalniško izobražen, da se pravočasno lahko izogne pastem, ki jih kar naprej nastavljalo zlikovci.

Z računalništvom se ukvarjam še od časov luknjanih kartic, a me je čas povozil. In vedno me je strah, kaj se mi bo zgodilo, ko se bom prijavil na internet, počutim se kot človek v nevarnem gozdu, kjer ne vem, iz katere strani jo bom dobil po hrbtu..
Nazaj na vrh
bolha95
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Dec 2007 21:33
Aktiv.: 1.38
Kraj: Križe / Tržič

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 24, 2008 11:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moj nasvet:
- izogibati se vnosu osebnih podatkov
- kjer je e-mail obvezen si kreiraš poseben mail samo za takšne zadeve, da nimaš čez nekaj dni poln inbox spama
- preveriti (na forumih, google, prijatelji, sodelavci..) verodostojnost ponudnika kjer kupujemo in kamor moramo vnašati svoje podatke
- uporaba preizkušenih varnih poti plačevanja (PayPal, bančno nakazilo,...)

Nazaj na vrh
bolha95
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 25, 2008 6:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še ena koristna informacija, ki sem jo danes našel na netu.

Citiram:
PayPal je predstavil nov način s katerim lahko člani dodajo še več varnosti na njihov PayPal račun z uporabo mobilnih telefonov. Kupci lahko sedaj pred prijavo v svoj uporabniški račun prejmejo šest-mestno zaščitno kodo kar prek besedilnih sporočil na njihove mobilne telefone. PayPal SMS varnostni ključ dodaja še eno plast zaščite PayPal računa uporablja pa enako varnostno infrastrukturo kot dosedanji PayPal varnostni ključ. Člani lahko tako prejmejo kodo na telefon, nato pa jo skupaj z uporabniškim imenom in geslom uporabijo za prijavo v svoj uporabniški račun. To vrsto dodatne varnosti (two-factor authentication) uporabljajo vodilne finančne institucije, kot dodatno sredstvo varnosti potrošnikov za zmanjšanje zlorab zaradi spletnih goljufij in lažnega predstavljanja (phishing). PayPal SMS varnostna koda je za enkrat na voljo za stranke v ZDA, Avstraliji, Avstriji, Kanadi in Nemčiji. PayPal sicer ne zaračuna za zagotavljanje varnostne kode na mobilne naprave, kar pa seveda ne moremo trditi za ponudnike mobilnih storitev.
PayPal Varnost Ključni je del VeriSign Identity Protection (VIP) Network-a. Kot del tega omrežja omogoča, da lahko potrošniki uporabljajo varnostno kodo, za zaščito svojih uporabniških računov različnih finančnih storitev in e-poslovanj, kot je naprimer spletna stran eBay.

Vir:
Računalniške novice
http://www.paypal.com/securitykey

Nazaj na vrh
DejanX
Član
Član

Pridružen-a: Sob 11 Okt 2008 18:09
Aktiv.: 0.35
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 25, 2008 7:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bolha95 je napisal/a:
- uporaba preizkušenih varnih poti plačevanja (PayPal, bančno nakazilo,...)

Bančno nakazilo ni varna pot ... tukaj je še največ možnosti, da ti poberejo denar. Paypal v povezavi s kreditno kartico je pa zaenkrat najvarnejše.
Nazaj na vrh
bolha95
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 25, 2008 8:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

DejanX je napisal/a:

Bančno nakazilo ni varna pot ... tukaj je še največ možnosti, da ti poberejo denar. Paypal v povezavi s kreditno kartico je pa zaenkrat najvarnejše.

Pri bančnem nakazilu te lahko samo enkrat nate*nejo, če imajo pa podatke o kartici nisi varen tudi potem, ko si že plačal in lahko zlorabijo tvoje podatke. To sem imel v mislih. 100% metode pa verjetno ni (še).

Nazaj na vrh
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 11.97
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 25, 2008 8:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najlepše je imeti prazen račun in dodati denar samo takrat, ko kaj kupuješ.
napetost
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52
Aktiv.: 4.00
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 27, 2008 11:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prvič bi rad nekaj plačal z pay pal .
Uspešno sem se registriral in potrdil račun.
Pri plačilu pa zahtevajo" Redemption Code". Kaj je to?

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
napetost
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52
Aktiv.: 4.00
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 27, 2008 11:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za pomoč.
Sem že razvozlal kaj so hoteli.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni