|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Foh Neznanec

Pridružen-a: Čet 27 Nov 2008 20:14 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Čet Nov 27, 2008 8:29 pm Naslov sporočila: Pretvorba iz .class v exe Java?? |
|
|
lp
zanima me ce kdo ve kako se pretvori v exe file v javi.
Probaval sem par programckov vendar mi ni uspelo, ce se kdo kaj ves spoznaj naj pove
lp
matej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pet Nov 28, 2008 9:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne razumem tvojega vprašanja. Ti bi rad v javi nekaj pretvarjal v exe, samo kaj?
edit: Šele sedaj sem opazil naslov. ".class" datoteka je pravzaprav ene vrste exe fajl. Ampak to ni strojna koda ampak interpreterska. Tega v exe ne moreš spremenit. Če že želiš, potem vse .class datoteke ki jih tvoj program vsebuje zapakiraš v .jar in potem poženeš "java -jar tvojJar.jar". Lahko pa namesto tega uporabiš svoj interpreter, ki pa je .exe. Primer imaš eclipse. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.64 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Pet Nov 28, 2008 9:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Javo se da prevesti tudi v 'native executable' oz. .exe. Potrebuješ AOT oz JIT prevajalnik, npr. gcj ali pa plačljivi Excelsior JET.
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pet Nov 28, 2008 9:39 am Naslov sporočila: |
|
|
chaos je napisal/a: |
Javo se da prevesti tudi v 'native executable' oz. .exe. |
Zakaj bi to sploh delal. A ni prednost jave da lahko enaka dela povsod? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.64 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Pet Nov 28, 2008 11:01 am Naslov sporočila: |
|
|
mucek4 je napisal/a: |
Javo se da prevesti tudi v 'native executable' oz. .exe. |
Zakaj bi to sploh delal. A ni prednost jave da lahko enaka dela povsod? |
Zakaj pa ne? To, da java dela povsod enako, je mit, ne pa realnost. Drugače tudi C ali pa C++ dela povsod
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bolha95 Član

Pridružen-a: Pet 14 Dec 2007 21:33 Prispevkov: 296 Aktiv.: 1.38 Kraj: Križe / Tržič
|
Objavljeno: Pet Nov 28, 2008 11:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Si bom sposodil kar tale post za eno vprašanje. Jave ne poznam. Ali je možno in če je kako, da bi naredil applet v javi, ki bi ga naložil preko browserja na katerikoli platformi. Zadeva naj bi bila virtualni daljinski upravljalec, ki bi ukaze pošiljal kot UDP paketke na nek server. Seveda gumbi prosto programabilni.
Da pojasnim kaj nameravam:
Skupen remote control za več naprav preko povezave
Opcija 1:
WiFI >> Ethernet >>WebServer >> RS485 >> MCU >> IR >> (več naprav)
Opcija 2:
WiFI >> Ethernet >> MCU >> IR >> (več naprav)
Hkrati bi imel preko tega upravljalnika možnost upravljati TV, DVD, HiFi, in imel nadzor nad strežnikom pametne hiše.
Vsaka ideja dobrodošla, se mi zdi pa java dobra, ker je neodvisna od platforme. _________________ LP,
Robi
Kjer se znanje konča, se domišljija začne |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

|
Objavljeno: Pet Nov 28, 2008 11:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Java appleti so podprti samo na osebnih računalnikih, zaenkrat še nisem videl kakšnega telefona (če si to mislil), ki bi to podpiral.
Pa še enkrat - java, razen mogoče applet, NI neodvisna od platforme, ker se že osnovni razredi razlikujejo. Včasih že kak program, ki je narejen za windowse, ne dela na linuxu, kaj šele na kakšnem telefonu.
Zakaj pa ne bi kar napisal (ali poiskal) nek http strežnik, ki bi ga naložil na mikrokrmilnik, če bo ta že imel ethernet povezavo? HTTP protokol je precej preprost, še posebno v tem primeru, ko bi lahko ignoriral vse možne requeste, razen HTTP GET in HTTP POST. Na stran pa samo namečeš slikce gumbov daljinskega upravljalnika, vsak tak gumb pa sproži direktno pošiljanje kode preko IR.
Samo ideja ...
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bolha95 Član

Pridružen-a: Pet 14 Dec 2007 21:33 Prispevkov: 296 Aktiv.: 1.38 Kraj: Križe / Tržič
|
Objavljeno: Pet Nov 28, 2008 11:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Načeloma je OK, ampak zadeva se ob vsakem pritisku na gumb/link v html vsakič znova nalaga. Ali se motim?
Sem pa mislil bolj dlančnik kot telefon. _________________ LP,
Robi
Kjer se znanje konča, se domišljija začne |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

|
Objavljeno: Pet Nov 28, 2008 1:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Res je. No, razen z uporabo ajax-a, kjer se lahko 'osveževanje' zgodi brez ponovnega nalaganja strani.
A je osveževanje strani problem?
Kako si pa sicer mislil to rešiti z java appletom? Applet se namreč izvaja client-side, se pravi bi moral nekam pošiljati podatke ... ali si mogoče mislil java servlet, v tem primeru bi pa definitivno rabil računalnik - spletni strežnik, pa še problema z osveževanjem se ne bi rešil.
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

|
Objavljeno: Pet Nov 28, 2008 5:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa še enkrat - java, razen mogoče applet, NI neodvisna od platforme, ker se že osnovni razredi razlikujejo. |
Zanimivo... Že nekaj let programiram v Javi pa še nikoli nisem zasledil da se osnovni razredi razlikujejo. Zanimivo je tudi to, da poznam 2 precej kompleksna programa v javi (jar datoreka cca 10MB) pa mi delujeta tako na oknih kot linux-u brez predhodnega prevajanja. Kodo enostavno prekopiraš iz enega na drug računalnik
ProxySniffer in Jira, če bo kdo vprašal.
chaos. Podaj kakšen žanimiv članek o tem, da Java ni prenosljiva med sistemi. Imam sodelavca, ki ga tovrstne stvari zelo zanimajo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

|
Objavljeno: Pet Nov 28, 2008 5:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Google in išči.
Če pa res tako dolgo programiraš v javi, pa menda poznaš razlike med J2SE in J2ME. Koliko osnovnih razredov je podprtih v J2ME? In koliko je dejansko podprtih na specifičnih napravah? Še ena podmnožica ...
Če pa je že govora o kakšnih grafičnih programih, je pa "prenosljivost" jave sploh pod vprašajem. Nič AWT, nič Swinga ...
Drugače lahko takorekoč v kateremkoli jeziku napišeš "hello world" program, in bo delal na vseh platformah, za katere obstaja prevajalnik / interpreter. Samo to za moje pojme ni prenosljivost ...
In ja, tudi sem že naletel na programe v javi, ki niso delali na linuxu, so pa na windowsih. Poiščem doma in ti sporočim.
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

|
Objavljeno: Pet Nov 28, 2008 6:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če pa res tako dolgo programiraš v javi, pa menda poznaš razlike med J2SE in J2ME. |
Pravzaprav ne. Že vsaj 2 leti delam v JavaEE in vsi programi, ki niso "hello world" delujejo tako na AIX-u, Oknih XP in Vista ter Ubuntu-ju in Debian-u. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni