www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kompleti uporov,kond..
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
AtKo
Član
Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 15:46
Aktiv.: 0.27
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 03, 2008 1:21 am    Naslov sporočila:  Kompleti uporov,kond.. Odgovori s citatom

Mene pa zanima, če se kje da kupiti kakšne komplete raznih uporov, kondenzatorjev, tranzistorjev, IC... itd. Pač da je v enem kompletu veliko komponent različnih vrednosti.

Ter po možnosti kakšne slovenske trgovine? Ker v tujih so potrebne razne VISA,Mastercard itd, vendar tega žal nimam.

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.42
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 03, 2008 7:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem prav veliko o tem, vendar če se ne motim, ima komplete uporov reber, ki je uporabnik tega foruma. Poizkusi kontaktirati njega.

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.93
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 03, 2008 7:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

včasih so to imeli v HTE, še na Sejmu elektronike si lahko kupil na njihovem štantu, trenutne situacije pa ne poznam.
Jaz sem takšno robo kupoval pri Pollin Electronic , ko še nismo bili v EU in tovarišem in tovarišicam na Carinski pošti Maribor redno razlagal, kako je to za hobi, pa so me pošiljali na nekakšno "špedicijo", sploh ne vem kaj je to, kot da bi vozil s tovornjakom.... plačal pa sem kar tako, da sem dal marke v kuverto.
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 03, 2008 9:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še pozanimaj na to
Nazaj na vrh
sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.88
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 03, 2008 9:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Takšne "vrečke presenečenja" vem da so imeli v Čipu v MB. Komponente v njej pa nevem če so ravno up-to-date Wink
Nazaj na vrh
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 03, 2008 1:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To so res vrečke "presenečena" vsaj jaz imam s tem bolj slabe izkušnje. ponavadi so v teh vrečkah "ostanki" proizvodnje in to taki elementi, ki ji skoraj nimaš kje porabit vsaj moje iskušnje so take.
Drugače sem pa enkrat videl to v TSP in prejšni teden v Lotos v Kranju.

Lp Srečko

vidicdarko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Sep 2008 19:52
Aktiv.: 0.11
Kraj: Predmeja

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 03, 2008 1:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Včasih dobiš take stvari na bolšjem trgu v Ljubljani, od posameznikov. Doma pometejo po delavnici in ti za majhen denar prodajo. Imam bolj slabe izkušnje. Ogromno časa porabiš za iskanje pravih elementov.
Nazaj na vrh
jurem
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53
Aktiv.: 1.72

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 03, 2008 2:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej si tole povezavo, spodaj je komplet uporov.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.42
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 03, 2008 4:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jurem je napisal/a:
Poglej si tole povezavo, spodaj je komplet uporov.

Lp
Jure

Jure, kako je pri vas s kondenzatorji ? Se jih da dobiti na enak način kot upore, ali jih sploh ne držite v ponudbi?

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
AtKo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 03, 2008 4:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je neka spletna stran www.futurlec.com kjer imajo komplete zelo poceni. Upori 300 kosov za samo cca. 3€, kondezatorji, tranzistorji itd. Vendar je samo problem (zame), ker je potrebna VISA...
Reber ima po 30€ komplet cca 4200 uporov. Jih je malo preveč zame Smile Komplet kondezatorjev pa nisem našel.
Nazaj na vrh
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.40
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 03, 2008 6:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

na ebayu mas tega ogromno, pa se poceni je
Nazaj na vrh
Tonci
Član
Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14
Aktiv.: 3.06
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 03, 2008 7:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na eBayu imaš komplet 105 elektrolitov za 8€ s poštnino! Zanima me, če je firma NOVER (kondenzatorji) ok? Sam sem kupil za cca. 15€komplet uporov(2000) kosov in sem zadovoljen!
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 03, 2008 11:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na eBayu lahko staknete tudi kakšne ponaredke, predvsem iz Kitajske. O teh ponaredkih je že bilo govora.

Dobro za upore še ni tako nerodno, za komplet ponarejenih (nepravih izmerjenih vrednosti) kondenzatorjev pa je že lahko problem ali pa kakšnih polprevodnikov.
Dobro je vedeti od kod je roba in seveda zaupati temu, kar nekdo napiše v svojem oglasu.

Mogoče lahko tukaj prilimate linke do oglasov kjer ste že kaj naročili in ste z izdelki bili zadovoljni.

jurem
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53
Aktiv.: 1.72

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 04, 2008 12:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

trobida je napisal/a:

Jure, kako je pri vas s kondenzatorji ?

Kompletov kondenzatorjev ne držimo.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
AtKo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 04, 2008 12:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ma kakor sem omenil imam problem, ker ni VISE kartice, razen če se kdo najde tu na forumu in kupi, ter potem dobi denar Smile
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni