www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Router se obeša

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.48
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 07, 2008 6:11 pm    Naslov sporočila:  Router se obeša Odgovori s citatom

Če sem zgrešil rubriko, se opravičujem vnaprej.

Na oddaljeni lokaciji sem postavil stacionarni DVR snemalnik, ki pelje 8 kamer. Router je TP link WR642G. Linija je Telemachova 24/2. Vse dela lepo, le router se obesi skoraj vsak dan vsaj enkrat. Potrebno mu je vzet elektriko, potem se sam postavi nazaj in dela do naslednjič. Na router je priključen še en PC z visto, ki je več ali manj na torrentih in muli. Ker ga malo sumim, da povzroča težave, sem mu (v meniju torrenta) omejil UL in DL, vendar ne pomaga kaj dosti. Kdo ve za kako foro, ali bo problem morala rešiti stikalna ura na napajanju routerja?

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matijap
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Jun 2004 23:24
Aktiv.: 0.97
Kraj: Žirovnica, LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 07, 2008 6:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko tudi kabelski signal oziroma modem nista v redu. Meni včasih pade dol modem, ki se nato sicer takoj postavi nazaj, vendar je potrebno na routerju narediti Renew DHCP. Šele potem internet spet deluje. Router sam ne zazna, da je modem spet postavljen.

edit: Oziroma zazna, ampak to zna trajati kar nekaj časa.
Nazaj na vrh
satelitko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 07, 2008 7:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

matijap je napisal/a:
Lahko tudi kabelski signal oziroma modem nista v redu. Meni včasih pade dol modem, ki se nato sicer takoj postavi nazaj, vendar je potrebno na routerju narediti Renew DHCP. Šele potem internet spet deluje. Router sam ne zazna, da je modem spet postavljen.

edit: Oziroma zazna, ampak to zna trajati kar nekaj časa.

V tem primeru ne zazna niti po dveh dneh Confused Je možno nekako nastavit, da bi router sam to naredil npr. na vsakih par ur?
Nazaj na vrh
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 11.97
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 07, 2008 7:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najbrž bo težka z low cost routerjem. Če pošiljaš video (sicer enkodiran) ob tem pa še nekdo žuli torrent in mule na inetu, se najbrž zgodi, da prometa enostavno ne zmore obdelati in se enostavno sesede. Recimo, Sinope 562 sesuje tudi TV port, če ima veliko prometa na data portih.
A si slučajno poizkusil s kakim drugim usmerjevalnikom profi narave (Cisco ali kaj podobnega)?

satelitko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 07, 2008 7:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne, ker nimam ravno neomejenega budžeta Sad Zdaj sem blokiral PC, tako da imam na njem samo DVR. Bomo videli.

LP
Nazaj na vrh
bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.57
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 07, 2008 11:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imel WG614, padal 5x do 10x na teden, Telemach! So mi oni dali "opremo" WPN 824. Isto. S tem da 614ka dela na drugi lokaciji bp že eno leto, 824 pa je padal, kot 614. Vse je ok, signala "kot toče" (serviser). Se mi je po dobrem letu in pol hecanja snelo Very Happy , in sem poklical na Tele.. mah. Šefa, al kaj že. Ga malo (nalajal) opozoril. Glej ga zlomka. stvar dela od Septembra . BP. Po mojih zadnih izkušnjah Netegear ne pada. Če pada je kriv ponudnik, tako da... Uspešno reševanje problema. Klicna oseba je pa "Edi Bager", za tele...h. Želim uspeh!
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.42
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 08, 2008 9:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torrenti odprejo veliko število povezav in znajo sesut router. Če je pa kriv Telemach pa je pravi naslov Edi Bagar in ne bager Wink
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.33
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 08, 2008 9:35 am    Naslov sporočila:  Re: Router se obeša Odgovori s citatom

satelitko je napisal/a:
Na router je priključen še en PC z visto, ki je več ali manj na torrentih in muli. Ker ga malo sumim, da povzroča težave, sem mu (v meniju torrenta) omejil UL in DL, vendar ne pomaga kaj dosti. Kdo ve za kako foro, ali bo problem morala rešiti stikalna ura na napajanju routerja?

To je tvoja težava, in sicer vista in utorrent!
Na FERI forumu je poleg [cenzurirano] včasih tudi kaj koristnega objavljeno. Very Happy
Citiram:
Upam, da imas zadnjo verzijo microtorrenta (to je 1.Cool, saj je ta verzija narejena prav za Visto. Potem, ko to imas si ga nastavi za tvojo povezavo primerno. Potem pa si se izklopi par stvari v prefrences pod BitTorrent.
Izklopi:
- Enable DHT Network,
- Enable DHT for new torrents,
- Enable Local Peer Discovery,
- enable Peer Exchange,
- Limit local peer bandwith.

Ce se bo vedno isto pa je verjetno kriv kak zascitniski software (antivirus, firewall ali pa kaj podobnega).

Meni se je tudi sesuval router, potem sem pa to naredil pa je bilo ok. Težava je predvsem v visti. Na xp-jih ni bilo teh težav. Zmanjšaj tudi število globalnih povezav.
Nazaj na vrh
gurug
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Maj 2008 8:54
Aktiv.: 0.50
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 08, 2008 9:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče offtopic: To prekinjanje. oz. resetiranje modema od telemacha se je dogajalo tudi meni, in ko se je zgodilo res router ni več dobil povezave z internetom, dokler ga nisem fizično odklopil/priklopil ali pa naredil release/renew na routerju. Ampak sem potem skoraj 2 meseca težil Upc-ju, klicaril tehnike, pošiljal faxe, maile in so mi zdaj stvar uredili (so me 'baje' premaknili na manj obremenjen downstream). Ampak kot vidim, ima cela gorenjska, če ne kar cela Slovenija te težave ... Upc nas očitno samo molze, da bi pa malo nadgrajeval, oz. vsaj vzdrževal infrastrukturo - to pa ne ...

http://upc.rula.net/viewtopic.php?f=5&t=31

http://upc.rula.net/viewtopic.php?f=5&t=44
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni