|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vilibalt Član

Pridružen-a: Pet 01 Feb 2008 10:59 Prispevkov: 252 Aktiv.: 1.19 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pon Dec 08, 2008 11:29 pm Naslov sporočila: Zakasnitev z bat datoteko |
|
|
Živjo.
Malenkost mi manjka za rešitev problemčka in prosim za pomoč nekoga, ki zna pisati ukaze v bat datotekah (bolje od mene ).
Problem: Program naj bi se ob zagonu računalnika samodejno zagnal, za kar je poskrbljeno z bljižnjico v Zagon mapi (Start meni -> Programi -> Zagon). Program pa ob zagonu zahteva (hardwere) LPT ključ, za katerega se gonilniki naložijo nekoliko počasneje. Rezultat je demo verzija.
Željena rešitev: Bljižnica na bat datoteko v mapi Zagon. V bat datokeki pa ukaz za zakasnitev npr. 5 s in zagon programa. Še boljše bi bilo, če bi se dalo čas nastavljenti. Ukaz za čakanje je lahko tudi izveden s poljubnim številom ciklov ali kaj podobnega.
Primer bat datoteke:
Čaki 5 s
C:\Program files\Program.exe
Upam, da je dovolj razumljivo in izvedljivo.
lp in hvala
_________________ Ko zadeva ne deluje se umiri, preštej do 10 in poišči večje kladivo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6738 Aktiv.: 28.36 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Tor Dec 09, 2008 12:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Snemi W2K3 resource kit in poglej komando sleep. Nekaj pa tudi tukaj.
Lp, Frenki
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jernej_L Član

Pridružen-a: Sob 23 Sep 2006 13:14 Prispevkov: 74 Aktiv.: 0.32 Kraj: Loka
|
Objavljeno: Tor Dec 09, 2008 12:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Naredi exe program, ki naredi zamik 5 sekund in se zapre, ki ga kličeš v bat datoteki preden poženeš program ki ga hočeš pognat..
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.78
|
Objavljeno: Tor Dec 09, 2008 1:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Tole v prilogi je na hitro napisano v Clipperju. Kot parameter sprejme dolžino pavze v s Za 5sec recimo v paketno datoteko napišeš Pavza 5. Brez parametra čaka na pritisk tipke. Seveda mora biti programček v mapi kjer je paketna datoteka oz. dostopen s potjo.
Tole je izvorna koda.
Koda: |
Parameters dolzina
private Ndolzina:=0
if empty(dolzina)
dolzina='0'
endif
Ndolzina=val(dolzina)
inkey(Ndolzina)
|
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
PAVZA.ZIP |
Velikost datoteke: |
84.79 KB |
Downloadano: |
11 krat |
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilibalt Član

|
Objavljeno: Tor Dec 09, 2008 8:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala Silvo za Pavzo in ostalim za predloge.
Po poizkusih mi je najbolj odgovarjala verzija s paketno datoteko, kjer je komanda Pavza in pod njo ime exe datoteke, ki naj se zažene. Bližnica do te je pa kjer koli.
Še enkrat hvala Silvo.
lp
_________________ Ko zadeva ne deluje se umiri, preštej do 10 in poišči večje kladivo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilibalt Član

|
Objavljeno: Tor Dec 09, 2008 9:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
@ Silvo
Imel bi podvprašanja glede programčka Clipper. Kakšen je način uporabe, kateremu jeziku je podoben in kako je uporaben tudi v drugačnih aplikacijah in ne le v podatkovnih bazah?
Ali če drugače fraziram, ali ga lahko uporabljam za podobne namene kot takšnega za katerega si naredil Pavzo aka. mali uporabniško namenski programčki?
lp
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.78
|
Objavljeno: Tor Dec 09, 2008 9:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
O samem Clipper-ju si lahko prebereš več tukaj. Orodje izhaja iz dos-ovih časov (za današnji čas ni več primerno) in je znano verjento vsem programerjem iz tistega časa. Mislim, da še danes teče precej poslovnih programov napisanih z njim. Sam sem začel z verzijo Summer'87.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilibalt Član

|
Objavljeno: Sre Dec 10, 2008 1:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Popravljam včerajšnjo izjavo. Tudi s pauzo ne deluje.
Sem pa našel in korigiral verzijo, ki deluje. Šlo je z dvema paketnima datotekama. V eni je ukaz za zagon programa v drugi pa več PING ukazov z zakasnitvijo 1 s. Če sem dal le en ping ukaz je ne glede na zakasnitev izvedel enega za drugim, prehitro. Program pa zahteva zagon samo zase v svoji paketni datoteki, siceer se obesi nekje v zagonu.
Torej bat1:
START /max /wait PING 1.1.1.1 -n 1 -w 1000 >NUL
.
.
.
bat2.bat
in bat2:
c:\Programi\Mojprogram.exe
Vaši predlogi so bili v veliko pomoč.
lp
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni