|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.35 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2008 11:28 pm Naslov sporočila: Programirljiva stikala |
|
|
LP
Kot vedno se tudi tokrat obračam na vas!
Zanima me če se da dobiti stikalo ki bi jih lahko sklenil na drug pol z signalom na enem pinu in bi potem prekinilo čisto vse...ne znam najbolje razložiti zato si poglejte shemo! (v word datoteki)
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
stikala.doc |
Velikost datoteke: |
28 KB |
Downloadano: |
73 krat |
_________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
integrerc Član

Pridružen-a: Sob 23 Sep 2006 14:50 Prispevkov: 424 Aktiv.: 1.86 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Dec 16, 2008 2:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne razumem, kakšna stikala bi rad, niti v besedi, niti v sliki, ki si jo podal.
_________________ Lep pozdrav!
Nazadnje urejal/a integrerc Tor Dec 16, 2008 4:38 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sixkiller Član

Pridružen-a: Čet 28 Dec 2006 19:10 Prispevkov: 169 Aktiv.: 0.75 Kraj: Čatež / Trebnje
|
Objavljeno: Tor Dec 16, 2008 3:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Rele? Kaj drugega mi ne pade na pamet, ker ne zastopim kaj bi točno rad.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.35 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Tor Dec 16, 2008 10:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Glejte imamo recimo 10 stikal ki izbirajo med eno žico in drugo
Koda: |
------
----/
-------- |
kot zgleda shema npr. 10 takšnih stikal.....
no čez vse ta stikala pa je potegnjeno stikalo ki jih preklaplja med eno in drugo da vse preklopi naenkrat in to preklapljanje bi delal MCU, ko je dosežen nek pogoj!
upam da je sedja bolje razloženo
_________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

|
Objavljeno: Tor Dec 16, 2008 10:54 am Naslov sporočila: |
|
|
------
----/
-------- |
kot zgleda shema npr. 10 takšnih stikal ki prekljapljajo med eno in drugo možnostjo....
no čez vse ta stikala pa je potegnjeno stikalo ki jih preklaplja med eno in drugo da vse preklopi naenkrat in to preklapljanje bi delal MCU, ko je dosežen nek pogoj!
upam da je sedja bolje razloženo
še ena slika upam da bo v pomoč |
|
41.76 KB |
Pogledana: |
4 krat |

|
še ena slika upam da bo v pomoč |
|
41.76 KB |
Pogledana: |
1 krat |

|
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.07
|
Objavljeno: Tor Dec 16, 2008 11:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Siemens Logo!
_________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3387 Aktiv.: 15.98
|
Objavljeno: Tor Dec 16, 2008 12:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Eden od čipov CMOS logike ima v sebi 4 krmiljena stikala. Mogoče bi lahko uporabil njih (če potrebuješ 10 stikal).
CD4066
Seveda, če sem razumel tvoj problem
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eddie Član

Pridružen-a: Sre 10 Dec 2003 21:02 Prispevkov: 723 Aktiv.: 3.05 Kraj: Severna primorska
|
Objavljeno: Tor Dec 16, 2008 12:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lažje bo če zaupaš kaj imaš namen narediti. Če razumemo problem je lažje dati kakršnokoli pametno pomoč.
Lp, eddie
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.55
|
Objavljeno: Tor Dec 16, 2008 12:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
drVrh je napisal/a: |
------
----/
-------- |
kot zgleda shema npr. 10 takšnih stikal ki prekljapljajo med eno in drugo možnostjo....
upam da je sedja bolje razloženo  |
Wow, kaksen bizaren opis demultiplekserja (to imas narisano, nisem pa rpeprican, da je to tisto, kar isces, ker je tvoj opis povsem nesmiseln).
_________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.24 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 16, 2008 1:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ti bi rad krmilil 10 stikal, ki bi se jih dalo krmiliti neodvisno enega od drugega in ob določenih pogojih vse skupaj?
Potem se tu porodi še naslednje vprašanje, kaj bi rad preklapljal (napetost/tok) ....
Če odgovoriš na moja dva vprašanja ti lahko zelo hitro pomagam(o).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

|
Objavljeno: Tor Dec 16, 2008 7:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
LP
ja vem da sem bizarno, neumno, nečitiljvo to opisal kaj hočem glejte želim narediti razvojno ploščo PIC AVR na kateri bi bila oba MCU no in tako bi imel dva MCU in pa npr. LCD no in tiste v/i iz lcd bi pa rad na osnovi kateri čip se programira preklopil stikala... za boljše razumljivost še prilagam sliko
|
 Download |
Ime datoteke: |
Razvojna plošča PICAVR.doc |
27.5 KB |
Downloadano: |
28 krat |
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xay Član

Pridružen-a: Tor 03 Jun 2008 9:24 Prispevkov: 41 Aktiv.: 0.20
|
Objavljeno: Tor Dec 16, 2008 8:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Potrebuješ nek buffer serije 74, 40, ki ima stikalo treh stanj (three state switch) in nato izmenično vklopiš signale iz enega procesorja, izklopiš pa signale iz drugega. Paziti moraš le, da nikoli nista vklopljena oba hkrati, ker se ne bo dobro končalo. To pa lahko zagotoviš z navadnim izmeničnim stikalom.
LP, Blaž
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni