www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

AVRUSBProg drugi ponatis
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
DejanX
Član
Član

Pridružen-a: Sob 11 Okt 2008 18:09
Aktiv.: 0.35
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 18, 2008 3:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
DejanX je napisal/a:
Če mi na programatorju gori samo zelena lučka zraven 5 pina, računalnik pa naprave ne zazna, kaj bi lahko to pomenilo?

Običajno to pomeni, da si pokuril zaščitni upor od 2,2 Ohma

Hvala.

Po menjavi upora spet deluje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Kemenb
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2008 20:22
Aktiv.: 0.19
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 08, 2008 4:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V primeru, da vam programatorja ne zazna in se nobena verzija FTDI driverja noče naložiti je lahko kriv .net framework 1.1 jaz ga nisem imel in stvar preprosto ni delala.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.27
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 11, 2008 1:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem čisto svež v programiranju in sem se za začetek lotil sprogramirati Atmega8 z Volkovim programatorjem. Vse sem povezal vendar pa mi kljub temu v AVR studio4 izpiše napako. Lepo bi prosil za pomoč ker sem že pregledal vse in ne najdem napake.

Capture.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  109.82 KB
 Pogledana:  51 krat

Capture.JPG

LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.27
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 12, 2008 12:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem našel napako ki ni povezana ne z Atmego in ne s programatorjem. Laughing Napaka je bila na meni :angr:
DejanX
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2008 6:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam manjšo napako pri programiranju ATmega8 (do zdaj je delovalo brez težav). Nikakor ne morem sprogramirati čipa.

Na Windows XP in AVR-GCC mi napiše, da je nekaj narobe s povezavo in da naj preverim. Sem preveril in je vse v redu, ampak še kar ne morem sprogramirati.

Na programatorju samo parkat utripne rdeča lučka.

Na Macu mi pa javi naslednjo napako:
Citiram:
PC:desktop dejan$ avrdude -c stk500v2 -p atmega8 -P /dev/tty.usbserial-A100w -U flash:w:test.hex

avrdude: AVR device initialized and ready to accept instructions

Reading | ################################################## | 100% 0.10s

avrdude: Device signature = 0xffffff
avrdude: Yikes! Invalid device signature.
Double check connections and try again, or use -F to override
this check.

avrdude done. Thank you.

Tukaj pa mi javi podobno napako, vendar bi naj v tem primeru bil problematičen "device signature".
V tem primeru pa mi na programatorju utripata obe lučki, kar verjetno pomeni prenos v obe smeri.
Preizkusil sem dva ATmega8 (drugih trenutno nimam) in na obeh je isto. Vsekakor ne izključujem možnosti, da sta oba pokvarjena.

Zanima me kje je verjetno problem? Do novega uCja pa lahko pridem šele v ponedeljek, ampak bi bilo dobro, da do takrat že vem kje je problem, ker rabim vse skupaj narejeno do 24. decembra.
Nazaj na vrh
Misko
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15
Aktiv.: 2.35
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2008 8:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem pa danes ponesreči naredil Kratek stik pa mi sedaj računalnik več ne zazna programatorja diode se tudi ne prižgejo. Ve kdo kaj bi lahko bilo? Je zgolj pregorel zaščitni upor? Zelena dioda ne gori v nobenem primeru. Hvala za pomoč
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DejanX
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2008 8:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Misko je napisal/a:
Jaz sem pa danes ponesreči naredil Kratek stik pa mi sedaj računalnik več ne zazna programatorja diode se tudi ne prižgejo. Ve kdo kaj bi lahko bilo? Je zgolj pregorel zaščitni upor? Zelena dioda ne gori v nobenem primeru. Hvala za pomoč

V 99,99% ti je pregorel samo zaščitni upor, ki je 2,2 ohma, in je takoj za USB priključkom.

Drugače pa ga probaj izmeriti in če ima vrednost drugačno kot pa 2,2 ohma, potem je uničen.
Nazaj na vrh
Misko
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15
Aktiv.: 2.35
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2008 9:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja to je to. Moram naročit upore ker se z smd-ji ne ukvarjam.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Stran 8 od 8

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni