www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Jack 2,5mm long

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.34
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2008 12:15 pm    Naslov sporočila:  Jack 2,5mm long Odgovori s citatom

Kje je možno kupiti 2,5mm stereo vtikač, ki je za 2mm daljši od običajnega, ki ga dobiš za vsakim vogalom. Vtikač je za Motorola PMR radijsko postajo. Razlika vidna na fotografiji v prilogi.

Hvala in LP

konektor 2,5.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  472.33 KB
 Pogledana:  1 krat

konektor 2,5.jpg

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2008 8:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče ima USCOM ki se ukvarja s temi zadevami.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2008 9:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vtikač verjetno težko, adapterje iz 3.5mm na 2.5mm te oblike in dolžine pa se da dobit kar enostavno v večini trgovin s tovrstnimi rečmi. Mogoče bi s tako kombinacijo (vtič 3.5mm in gor adapter na 2.5) prišel skozi?

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 22, 2008 12:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako po občutku se mi tisti desni zdi čisto klasičen in ne "extra long" ... prej bi rekel, da je tisti levi ekstra kratek ...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.34
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 22, 2008 7:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok je napisal/a:
Tako po občutku se mi tisti desni zdi čisto klasičen in ne "extra long" ... prej bi rekel, da je tisti levi ekstra kratek ...

Laughing Zaradi mene ga lahko imenuješ kakor ti je volja, ampak leve imaš v vsaki trgovini, desnih pa v večini še niti slišali niso za njih. Sicer pa, če si še pri Conradu, boš to lahko danes preveril.

twom
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37
Aktiv.: 4.16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 22, 2008 9:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem ga leto dve nazaj neuspešno iskal (imam tudi Motorlin PMR)

Želim ti več sreče in se priporočam Smile

Lp,
Peter
Nazaj na vrh
GJ
Član
Član

Pridružen-a: Čet 02 Nov 2006 15:51
Aktiv.: 4.17

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 22, 2008 12:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda lahko najdeš v specializiranih trgovinah..
LINK: http://www.pl-259.com/page3.html

LP GJ
Nazaj na vrh
MOND
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 20:05
Aktiv.: 2.63

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 22, 2008 2:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz že celo večnost iščem podaljšan stereo 2.5 mm vtikač za Motorolo. Na omenjeni strani ga tudi ne vidim, ali pa sem slep?
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 22, 2008 2:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

robertos je napisal/a:
Iztok je napisal/a:

Laughing Zaradi mene ga lahko imenuješ kakor ti je volja, ampak leve imaš v vsaki trgovini, desnih pa v večini še niti slišali niso za njih. Sicer pa, če si še pri Conradu, boš to lahko danes preveril.

Ja, imaš prav. Sem sedaj praktično preveril s "šublerjem". Smile
Nazaj na vrh
lynx
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 21 Sep 2009 15:32
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 23, 2010 12:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam Motorolo T5022 Talkabout, ki jo želim predelati v babyphone. Ker za uporabo "vox" funkcije potrebuje zunanji mikrofon st tudi jaz ukvarjam s tem, kje najti ustrezen konektor.

Ker 13mm dolgega ne dobim, sem vzel klasičnega 11,3mm kateremu sem z žagico narahlo zarezal za obročkom, ki postane viden, ko snamete plastiko ter ga odstranil. Na ta način sem pridobil dodatnih 2mm!!! Upam da bo poseg obrodil sadove Smile

Sem našel še pine:

1 = Speaker/Earpiece
2 = Mic
3 = Ground/Shield
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.56
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 23, 2010 2:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam sem ta podaljšani konektor neuspešno iskal po SLO trgovinah. Potreboval sem ga za priključitev drugačne MTK kombinacije na Talkabout PMR postajo. Zadevo sem rešil tako, da mi je bivši sodelavec podaril originalno MTK kombinacijo za to postajo od katere sem uporabil samo konektor.

V kombinaciji je uporabljen elektrecet mikrofon, kar na shemi ni označeno. + mikrofona je spodaj in gre na srednji obroč konektorja.

t5552.jpg
 Opis:
Priključitev MTK na Talkabout

Download
 Ime datoteke:  t5552.jpg
 Velikost datoteke:  20.16 KB
 Downloadano:  1 krat

Nazadnje urejal/a Jaka57 Čet Jun 24, 2010 3:21 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
audiox
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13
Aktiv.: 4.80
Kraj: Metlika

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 23, 2010 10:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem se že igral s takim konektorjem. Sam konektor pri meni ni bil krajši, ampak je v bil ženski konektor pogreznjen v ohišje, tako da običajni moški konektor ni sedel do konca, zaradi ohišja, ne zato, ker je bil krajši.

Ko sem pipilil ohišje moškega konektorja je sedel kot original.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.56
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 24, 2010 3:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, kot sem zasledil na internetu je mogoče na nekaterih postajah povrtat ohišje postaje za tistih 1.7mm.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni