www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Firefox in download

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.78

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2008 7:51 pm    Naslov sporočila: icon_idea Firefox in download Odgovori s citatom

Zadnje čase sem opažal, da traje precej časa od trenutka, ko dejansko potrdim "download" ter do trenutka, ko se download dejansko začne. Če prav sem dvomil, da bi na računalniku bila kaka navlaka sem ga vseeno pregledal z Ad-Aware-om. Kod antivirusni program pa je redno posodobnlen AVG. Nobeden od omenjenih programov ni našel nič sumljivega.
Zdaj sem ugotovil kje je bila težava. Težavo je povzročal spisek downloadanih datotek katerega tvori Firefox. Očinto je postal že preobsežen. Ko sem spisek obirisal download dela "kot grom". Cool

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 3.99
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2008 8:18 pm    Naslov sporočila: icon_idea Re: Firefox in download Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Težavo je povzročal spisek downloadanih datotek katerega tvori Firefox. Očinto je postal že preobsežen. Ko sem spisek obirisal download dela "kot grom". Cool

Kam pa tvori ta spisek?

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2008 8:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kam fizično daje nisem raziskoval. Obrisal sem kar iz okna "Download".

download.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  253.81 KB
 Pogledana:  31 krat

download.jpg

airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.67
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2008 9:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na tem primeru 6 downloadow. Ima pa Firefox problem, da včasih ni sposoben downloadati več kot 4 fajle naenkrat.
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2008 9:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

airwolf je napisal/a:
Na tem primeru 6 downloadow. Ima pa Firefox problem, da včasih ni sposoben downloadati več kot 4 fajle naenkrat.

Na spiseku ostanejo vsi tekoči-končani downloadi (moj spisek je bil verjetno nekaj sto datotek) Očitno je bila težava dodajanja datoteke na spisek, če je le ta že preobširen.

NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.58
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2008 10:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

airwolf je napisal/a:

Sposoben je downloadat veliko več fajlov naenkrat. Se da nastaviti maksimalno število povezav v Firefox-u (odpri stran [url=about:config]nastavitve[/url] )

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.42
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2008 11:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali pa je omejitev downloada iz enega strežnika. Okrog tistega pa tako ali tako ne moreš.
Nazaj na vrh
NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 3.99
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2008 11:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Na spiseku ostanejo vsi tekoči-končani downloadi (moj spisek je bil verjetno nekaj sto datotek) Očitno je bila težava dodajanja datoteke na spisek, če je le ta že preobširen.

Jaz imam nastavljeno, da mi avtomatsko pobriše ta spisek, ko datoteko prenese.

kastor
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Apr 2005 20:10
Aktiv.: 0.64
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2008 11:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam razširitev FlashGot z upravljalcem prenosov Free Download Manager (priporočljivo je prvo inštalirati FDM, da ga kasneje FlashGot zazna kot zunanjega upravljalca prenosa). Standardno še uporabljam Download Statusbar in PDF Download. Moje okno Download šteje trenutno preko 300 prenosov.

Lp Marko
Nazaj na vrh
Malik
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Apr 2008 21:19
Aktiv.: 0.08
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 13, 2009 12:17 am    Naslov sporočila:  cccleaner Odgovori s citatom

al pa s kakim programčkom na vsake tolk časa kr fajn kake registre pobrisat od spletnih strani, k se tega kr nabere Very Happy
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni