|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Raptor Član

Pridružen-a: Sob 22 Mar 2008 14:20 Prispevkov: 533 Aktiv.: 2.54 Kraj: Ravne na Koroškem/Maribor
|
Objavljeno: Ned Dec 21, 2008 11:57 pm Naslov sporočila: Ultrazvočni merilec razdalje (Conradov kit) |
|
|
Pri Conradu sem kupil kit za ultrazvočni merilec razdalje ( http://www.kemo-electronic.com/en/bausaetze/b214/index.htm ). Problem je pri sprejemniku in oddajniku. V navodilih piše, da naj bi imela oznake O-oddajnik in R-sprejemnik, vendar ni nobene od teh dveh oznak, je ena oznaka (M0261), ki pa je enaka na obeh senzorjih.
Ima kdo kakšne izkušnje s tem kitom? Je možno da sem dobil en napačen senzor?
Hvala in lep pozdrav,
Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gkrusi Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22 Prispevkov: 811 Aktiv.: 3.72 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Pon Dec 22, 2008 12:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Če se ne motim sta sprejemnik in oddajnik enaka, tak da je vseeno kam daš katerega. _________________ Zakaj bi bilo preprosto, če je lahko zakomplicirano??? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.98 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Dec 22, 2008 12:51 am Naslov sporočila: |
|
|
gkrusi je napisal/a: |
Če se ne motim sta sprejemnik in oddajnik enaka, tak da je vseeno kam daš katerega. |
Tako je! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Raptor Član

Pridružen-a: Sob 22 Mar 2008 14:20 Prispevkov: 533 Aktiv.: 2.54 Kraj: Ravne na Koroškem/Maribor
|
Objavljeno: Pon Dec 22, 2008 1:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Zadeva že deluje.
Hvala! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.98 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Dec 22, 2008 1:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Me veseli ...
Pred kakšnim mesecem je ravno s takim kitom k meni privihral nek osebek in pi*** ter klel vse po vrsti "to je za en ku*** - ste me nateg*** - ipd."
Že na prvi pogled je bila zadeva bolj zlepljena s kolofonijo kot pa zlotana. Z njegovim dovoljenjem sem vpričo njega v dveh minutah popravil lote in obrnil polariteto edine LEDico na vezju, ki indicira delovanje. Zadeva je takoj potem BP delovala ... "nategnjeni" pa je postal še bolj rdeč v glavo in čisto brez besed na hitro izginil skozi vrata ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Raptor Član

|
Objavljeno: Pon Dec 22, 2008 2:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem tudi klel Conrad in vse druge, potem sem pa obrnil LEDico.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni