|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
damjan1 Neznanec

Pridružen-a: Sob 20 Dec 2008 0:09 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Sob Dec 20, 2008 12:21 am Naslov sporočila: Težave s Povezavo računalnika z LCD televizorjem |
|
|
Povezal sem računalnik z LCD TV-jem (42LG5000) in imam pri tem težavo, ker mi na televizorju ne deluje zvok. Uporabil sem DVI-HDMI kabel in audio out-audio in (rgb dvi in) na tvju.
Ko sem na daljincu nastavil dvi-hdmi vhod mi je tv lepo prikazoval sliko brez zvoka, ko pa sem prestavil na daljincu na drug vhod pa mi tv ni več prikazoval slike (kar je normalno-drug vhod), pojavil pa se je zvok!!
Kaj mislite, da je narobe? Grafična kartica nima audio izhoda. Audio izhod sem priključil na audio out zvočne kartice. Zvok je bil slišan na tvju samo v situaciji, ko je bil izbran kanal drugega HDMI vhoda kot pa je bil dejansko priključen kabel.
LP, Damjan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
famlc17 Neznanec

Pridružen-a: Ned 30 Nov 2008 20:55 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.04 Kraj: Famlje
|
Objavljeno: Ned Dec 21, 2008 7:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
hdmi kabel je samo za sliko.... zvok moraš povezati z drugim kablom...cinch..
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Ned Dec 21, 2008 8:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
famlc17 je napisal/a: |
hdmi kabel je samo za sliko.... |
Od kdaj? HDMI kabel je za sliko in zvok.
Samo kako pa TV prepričati, da vzame sliko iz HDMIja in zvok od drugje pa ne vem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bbenci2 Član

Pridružen-a: Pet 02 Maj 2008 20:11 Prispevkov: 114 Aktiv.: 0.55 Kraj: Moravske Toplice
|
Objavljeno: Pon Dec 22, 2008 10:05 am Naslov sporočila: |
|
|
famlc17 je napisal/a: |
hdmi kabel je samo za sliko.... zvok moraš povezati z drugim kablom...cinch..
lp |
Treba je najprej povedati, da HDMI kabel prenaša tako sliko kot zvok. DVI kabel pa samo sliko. Ker pa je v tem primeru uporabljen DVI-HDMI kabel, pa je logično, da je HDMI dobil samo sliko od DVI izhoda. Pač zvok poslušaj na računalniških zvočnikih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pomar Član

Pridružen-a: Čet 04 Dec 2008 21:15 Prispevkov: 251 Aktiv.: 1.24 Kraj: okolica Ptuja
|
Objavljeno: Pon Dec 22, 2008 11:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Danes preizkusil na 32LG5000. DVI se lahko poveže samo na HDMI1. Zvok se iz računalnika poveže na priključek jack 3,5 ki se nahaja na zadnji strani televizorja. Zraven priključka piše AVDIO IN (DVI). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damjan1 Neznanec

Pridružen-a: Sob 20 Dec 2008 0:09 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Čet Dec 25, 2008 8:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
pomar je napisal/a: |
Danes preizkusil na 32LG5000. DVI se lahko poveže samo na HDMI1. Zvok se iz računalnika poveže na priključek jack 3,5 ki se nahaja na zadnji strani televizorja. Zraven priključka piše AVDIO IN (DVI). |
Sem naredil iste povezave kot si omenil in zvok ni slišen. Ko prestavim na vhod 2 pa se zvok sliši, slike pa normalno ni, saj je DVI [slovenščina je zame španska vas] priključen na vhod 1. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni