www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

10 nasvetov za uporabo mobilnika
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Dobra volja je najbolja, ...
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kranjc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 29 Mar 2004 20:13
Aktiv.: 0.98
Kraj: Cerknica

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 30, 2008 1:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

piroman, zato imajo verjetno mobiteli LCDje. Si predstavljaš da bi bila žaga že takoj pri ušesu...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
borber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40
Aktiv.: 13.10
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 30, 2008 2:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne se bat. CRT so že redki. Program pa ni za nobeno rabo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vilibalt
Član
Član

Pridružen-a: Pet 01 Feb 2008 10:59
Aktiv.: 1.19
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 30, 2008 2:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

medo7 je napisal/a:

Mogoče vpliva čist čist mal. Sam mislim da to ni nč v primerjavi z elektrarno v Krškem. Laughing

Res je. Zaradi NE Krško sploh lahko živiš v 21. stoletju. To je pa tudi vse kar se vpliva tiče. Je pa res, da če ni elektrike tudi vsi mobilni aparatki kmalu mrknejo.Twisted Evil In z njimi vsa sevanja z ostrimi ali manj ostrimi robovi.
Če bi bili naši politiki vsaj malo pametni (ja znanstvena fantastika Wink ), bi se odločili za izgradnjo vsaj še ene NE. Razz

lp

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70654.08

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 30, 2008 11:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PC_Master
Član
Član

Pridružen-a: Pon 17 Mar 2008 20:10
Aktiv.: 1.51
Kraj: Domžale , Blizu Ljubljane , Poštna 1230

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 01, 2008 12:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj odsvetujejo klice med premikanjem?
Ker centrala ne zadane tebe ampak zadane druge osebe z el. valovi.
Nazaj na vrh
gkrusi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22
Aktiv.: 3.71
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 01, 2008 2:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se držiš tega pa ne vem kako še lahko telefon sploh uporabljaš. Saj vsi nasveti so teoretično pravilni, samo praktično totalno neuporabni.

Raje si vzameš eno 50 km žice (recimo da se v tej oddaljenosti od doma še redno gibljem) in jo lepo vlečeš za sabo kamorkoli greš. Razz Pa ni nobenega radijskega sevanja, le ogromno izgub v kablu Laughing Twisted Evil

Zanimivo, da je to pristalo celo v včerajšnjem Večeru Rolling Eyes

MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.34
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 01, 2008 9:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

11. pečenje kokic z mobilcem!
Nazaj na vrh
Benjamin
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Jul 2007 11:23
Aktiv.: 0.53
Kraj: Trebnje, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 01, 2008 7:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PC_Master je napisal/a:
Zakaj odsvetujejo klice med premikanjem?
Ker centrala ne zadane tebe ampak zadane druge osebe z el. valovi.

Kaj oddajniki ne oddajajo vse naokoli? (no ja, nek določen kot sevanja)
Torej ko se nekdo pogovarja po mobitelu v sosednji ulici, valovi namenjeni zanj pridejo tudi do mene?

Glede peke kokic z mobiteli pa takole:
http://www.youtube.com/watch?v=NCiS4gG-sE8
To naj bi bila (po mojem mnenju zelo čudna) reklama za vrsto brezžičnih slušalk.

LP

gkrusi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22
Aktiv.: 3.71
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 02, 2008 2:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Benjamin je napisal/a:
Glede peke kokic z mobiteli pa takole:
http://www.youtube.com/watch?v=NCiS4gG-sE8
To naj bi bila (po mojem mnenju zelo čudna) reklama za vrsto brezžičnih slušalk.
LP

Zakaj jaz pečem kokice v 750 W mikrovalovki tri minute, če jih trije mobitelčki spečejo v parih sekundah Question Laughing

Sicer pa je reklama čistu na mestu - še na našem forumu je debata o njihovih slušalkah. Razz

Zmelly
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 21:58
Aktiv.: 0.54
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 27, 2008 5:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No kokice se pred kratkim poskušali speči tudi na eni od naših radijskih postaj. seveda z kupom mobilcev, ki so zvonili vsepovprek! Neuspešno Sad
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.09
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 27, 2008 6:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zmelly je napisal/a:
No kokice se pred kratkim poskušali speči tudi na eni od naših radijskih postaj. seveda z kupom mobilcev, ki so zvonili vsepovprek! Neuspešno Sad

Pa ne da si šel probat to. No comment Rolling Eyes hysterical hysterical hysterical

Vlado
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35
Aktiv.: 2.37
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 27, 2008 9:26 pm    Naslov sporočila:  10 nasvetov za uporabo mobilnika Odgovori s citatom

Ali je uporaba mobilnega telefona škodljiva ali ne, bomo vedeli potem ko v uporabo pride nekaj novega.
Tudi če bi škodljivost bila dokazana , dokler je v igri kapital in dobiček nas bodo vsi prepričevali da stranskih učinkov ni.
Spomnim se da so se pred nekaj leti nekateri močno borili proti postavitvi radarjev, ker se nahajajo "zelo" blizu naselja. Dejstvo je da sevanje upada z kvadratom razdalje. Ali je kdo vprašal fante ki delajo na radarjih ali je to škodljivo po zdravje? Koliko krat odprejo (nekaj 100KW) oddajnik da bi ga umerili in nastavili (sicer na umetni anteni ki prav tako seva), 8ur pa sedijo pod anteno?
No, boste povedali da so pač za to plačani in so to vedeli, pa nobenega v šoli tega niso podučili.
Vsi tisti ki menijo da mikrovalovno sevanje ni škodljivo naj odstranijo zaščitno mrežico z mikrovalovne pečice in jo veselo uporabljajo naprej. Včasih so tudi v Iskri, tisti ki so delali na razvoju in izdelavi radiorelejnih postajah dobili dodatek za sevanje!
Res je da gre za zelo različne moči, frekvence, modulacije . . ., tega česar ne poznamo bi se morali bati.
Nekaj teh posledic nosim tudi sam in bom jih imel celo življenje, in ne zaradi nevednosti ampak . . ..

Vlado
Nazaj na vrh
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 27, 2008 9:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmmm, jaz sem upravičen do 10 kratne letne doze ionizirajočega sevanja, kot ostalo prebivalstvo ker imam papir s štempiljko.
Dnevno delam z metanolom, acetonitrilom, dimetilformamidom in podobno svinjarijo, ker imam papir s štempiljko.
Očitno imajo poštempljani papirji neko zaščitno vlogo, zato fantom, ki delajo z radarji nič ne škoduje Wink

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70654.08

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 29, 2008 11:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.27
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 29, 2008 3:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarE69 je napisal/a:
Mene to ne gane preveč, saj mobitel uporabljam ravno toliko, da je mesečni račun za pogovore okrog 1€. Včasih je tudi cel teden ugasnjen. Tisti, ki me rabi, me bo že dobil (obstaja še mail, skype, navaden telefon...). Se mi pa smilijo tisti, ki so sužnji takih "gadgetov".

@MarE69 sva že dva. Kakor, da bi jaz pisal ta post.
Imam sicer telefon na "kartico" in tudi v 3 mesecih ne porabim tistih minimalnih 5€.
Včasih še celo "pozabim" napolnit in je potem ta številka ne obstaja.

Naj pa navedem en primer sem imel sodelavca, ki je pošiljal in prijemal SMS skoraj da vsako minuto.
Je prijel sporočilo in takoj pogledal in odpisal in odložil telefon na vidno mesto potem pa ves čas pogledoval najn kdaj mu bo"zasvetil". Je pa delal na enem stroju, kjer je lahko to počel. Sem ga enkrat vprašal koliko porabi na mesec pa mi je odgovoril nič saj je zastojn je vračunano v naročnino.
Je bil pač zaljubljen, no sedaj se je odselil nekam na Celjsko.

Pa ne samo SMS tudi pretelefoniral je ogromno.

Je pa tudi še sedaj eden, ki ima celo dva telefona in je prav smešen ko telefonira z obema. Temu bo pa enkrat "skuhalo" glavo.

LP Srečko

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Dobra volja je najbolja, ... Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni