www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Senzor gibanja ki vključi piezzo piskača.
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.34
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 03, 2008 10:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LP

Mene pa zanima kakšen rele naj priključim na prvo shemo.
In pa kakšen senzor naj bi kupil (vrsta, serija itd)?

Hvala!

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
BostjanVidmar
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 13:46
Aktiv.: 1.41
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 03, 2008 11:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da moraš kupiti senzor 12V, rele pa isto 12V (samodržalni)
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
BostjanVidmar
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 13:46
Aktiv.: 1.41
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 27, 2008 2:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No imam še eno vprašanje.

Kako bi naredil senzor s katerim bi se mi odpirala vrata (navadna, ne drsna)?

Mislil sem, da bi na eni strani bil senzor s samodržalnim relejem za oprtje, na drugi strani pa senzor z relejem, kateri bi moral obrniti tok, da bi se motorček, kateri odpira in zapira vrata vrtel v drugo smer.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.34
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 30, 2008 3:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LP

Te senzorje ki so v tej temi na prvi shemi sem izdelal zelo veliko sedaj pa me zanima kako bi naredil da bi imel senzor na hodniku, luč ali nek javljalnik pa v sobi to bi pa povezal brezžično bi se dalo to narediti z VF signalo ali s čim drugim, pod kakšno iskalno polje naj iščem v google za to?

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni