|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
MrStrom Neznanec

Pridružen-a: Sob 27 Dec 2008 1:50 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Dec 30, 2008 3:54 pm Naslov sporočila: Parsic |
|
|
Najprej lepo pozdravljeni.
Mene zanima, če se kdo na tem forumu ukvarja s programiranjem mikrokontolerjev s programsko opremo Parsic.
Sestavil sem si program, shranil kodo in dobim datoteke .ASM zatem uporabim program MPASM iz programskega paketa MPLAB in spremenim datoteko .ASM v .HEX, se pravi izberem datoteko .ASM in izberem možnost Assemble. Datoteka se spremeni in proces ki poteka se obarva zelene barve in piše 100% ok, kar pomeni da program deluje. Ko pa .HEX posnamem v PIC pa ne deluje.
Zdaj pa me zanima kaj je lahko vzrok nedelovanja.
Vnaprej se zahvaljujem za dobre odgovore. _________________ Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Tor Dec 30, 2008 11:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko bi bilo narobe to, da nimas pravilno prikljucenega reseta. Ali pa napajanja. Ali pa nastavljenega mikrokontrolerja. Ali pa da je zraven mocno RF polje, ki povzroca motnje v napajanju. Ali pa da se je tako odlocil zlobni carovnik. Ali pa da je mikrokontroler pokvarjen. Ali pa da je program narobe zgeneriran in se sicer prevede, a ne pocne nic pametnega. Ali pa da vpisujes program v napacen MCU. Ali pa da manjka oz. ne deluje izvor takta. Ali pa da so planeti narobe poravnani. Ali pa ...
IOdgovori so lahko dobri samo toliko, kot je dobro vprasanje. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MrStrom Neznanec

Pridružen-a: Sob 27 Dec 2008 1:50 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Jan 02, 2009 12:07 am Naslov sporočila: PARSIC |
|
|
Odgovori so lahko dobri samo toliko, kot je dobro vprasanje.
Se pravi jaz sprašujem, če kdo pozna programsko opremo Parsic in dobim odgovore ki so navedeni zgoraj. Hmmm, treba je razlikovat programiranje mikrokontrolerjev in sestavljanje vezja z njimi, da o poravnavi planetov ne govorim. Naj odgovorim na tvoje "Ali....." Za programiranje in testiranje mikrokontrolerjev uporabljam razvojni sistem, ki je za to sestavljen, se pravi popolnoma vsak tvoj "ali" odpade. Zdaj pa me zanima ALI imaš kak dober odgovor, kar se tiče programske opreme Parsic? _________________ Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni