www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Omejevanje internetne povezave

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.30
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2009 10:17 pm    Naslov sporočila:  Omejevanje internetne povezave Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Doma imam narejeno, da imam jaz na mojem računalniku modem in tako internet, ki ga potem preko cross-over kabla oziroma domačega omrežja delim še na sestrin računalnik.

Zdaj pa bi rabil en program, s katerim bi omejil, koliko povezave bi mi lahko sestra "žrla". Ker imam naprimer 1MB/s prenosa in si je sestra začela dol vlečt programe in mi enostavno požere ves net! Da potem meni gre vse tako počasi...

In zato bi jaz rabil en program, kjer bi recimo nastavil, da meni pripada 650 MB/s, njej ostanek, če pa jaz nebi rabil toliko pa bi lahko ona tudi ostalo pobirala. Potem pa, ko bi spet rabil veliko interneta, bi se računalik najprej potegnil za mene in mi zagotovil 650 MB/s, ostanek pa njej. Torej da bi jaz imel neko določeno prioriteto.

Kako to storiti, če je sploh možno? Uporabljam pa Windows Vista Home Premium (na obeh računalnikih) in Mobitelov GlobeSurfer (GlobeTrotter) iCon 7.2 modem za povezavo z internetom.

Hvala za odgovore!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.44
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2009 10:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vem da imajo nekateri routerji to funkcijo vgrajeno, ne vem pa če delujejo preko tvojega modema.. Sad
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2009 11:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nimam routerja.

Imam samo narejeno "domače omrežje" in skupno rabo datotek ter skupno rabo internetne povezave.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.86
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2009 11:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ena od možnosti je uporaba routerja z QoS. Sam imam Asusov WL-500gP V2 in sem zadovoljen.

Druga (cenejša možnost) je namestitev programa na sestrin računalnik.
Eden takšnih je npr. NetLimiter.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 03, 2009 12:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na njen računalnik bi bilo možni kaj namestiti, samo da ne istopa, mislim, je "tiho" in ne odpira kakih pogovornih oken.

Routerja pa ne mislim kupovati, tako da vsakršna takšna rešitev odpade Wink
Nazaj na vrh
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.67
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 03, 2009 10:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole: povezava
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni