www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Prenosnik ali dalnčnik to je sedaj uprašanje.

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
adam
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 27 Nov 2008 8:24
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 27, 2008 8:42 am    Naslov sporočila: icon_great Prenosnik ali dalnčnik to je sedaj uprašanje. Odgovori s citatom

Lepo pozdravljeni!

Ker sem prvič tukaj upam, da nisem zgrešil teme.

Imam namen kupiti napravo katera mi bo služila ob mojem delu na terenu. Dobivam veliko informacij in te si zapisujem sedaj na listk. Te listki se potem včasih tudi izgubijo.

Razmišljam o nakupu malega do 10" prenosnika ali dlančnika ali pametnega telefona. Cenovno je vse tam nekje (prenosnik, p.telefon). Rabil bi ga za vpis sestankov, naročil, rokov,... dobro je da me opozori na prihajajoče stvari. Pomembno je, da ga lahko povežem na službeni porenosnik ter si tako ažurno prenašam podatke.

Zanima me tudi kako kej dela navigacija na ptenosnih telefonih? se to obnese, kje se kej dobijo programi za slo oz. za evropo. je to kompatibilno z garminom? Kakšni so programi na dančnikih (ang, slo).

Gledal se že precej izdelkov, nekateri med njimi so:
MSI prenosnik WIND U90X-037EU, TOSHIBA prenosnik SATELLITE NB100-10Y
HP dlančnik IPAQ 114, HP dlančnik / mobilni telefon RW6815
ASUS P750

ok hvala že v naprej
lep pozdrav
Adam
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 27, 2008 9:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa ''tablet računalnik''

slučajno sem na bolhi videl tega :

http://www.bolha.com/oglas3499255/gateway-tablet-pc-tablicni-racunalnik

Na terenu je včasih težko računalnik kam postavit in tipkat nanj. Tu lepo zasučeš ekran in pišeš po njem - tvojo pisavo pa računalnik prevede v tipkane črke?

dimitrij
Član
Član

Pridružen-a: Ned 30 Nov 2008 22:54
Aktiv.: 0.05
Kraj: celje

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 02, 2008 7:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potem bi bilo tole kot nalašč za tebe Smile
http://www.bolha.com/oglas3727282/apple-iphone-3g-telefon-16-gb-

AGENT000
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 13:56
Aktiv.: 0.02
Kraj: Majšperk

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 03, 2009 12:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo

Sam imam dlančnik HP iPAQ 614c Business navigator in sem zadovoljen z njim.
Ima Office word, excel, PDF reader, koledar kamor si shraniš sestanke, integrirani mobilni telefon, 3G omrežje, podpira HSDPA/EDGE prenos podatkov tako da se lahko kjerkoli povežeš na internet, ima tudi vgrajen GPS sprejemnik, ki je kompatibilen z Garmin mobile XT navigacijskim sistemom (sem preizkusil).
Ima tudi 3Mpixel fotoaparat z Autofocus-om. Cena je cca. 400eur.

klik

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.94
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 03, 2009 1:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Do nedavnega sem za te namene uporabljal iPAQ z vgrajenim GSMjem. Sedaj za vse našteto uporabljam manjšo Nokio N95, ki ima poleg vsega do sedaj omenjenega še WiFi. Tudi Garmin XT na njemu deluje enako dobro kot na drugih napravah. Da internetnega radija, TVja, TV out-a in dokaj kvalitetnega 5M fotoaparata niti ne omenjam Smile
Nerodno tipkovnico pač nadomesti njena majhnost.

Edina zamera pri tej škatlici pa je Symbian, ki ne podpira dela z www stranmi, ki uporabljajo certifikate od npr. ACNLB. Certifikate je sicer možno uvozit in se tudi prikažejo v menijih skupaj z njihovimi podatki, ni pa jih možno uporabit za dostop do npr. KLIKa in podobnih strani Confused
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni