|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
adam Neznanec

Pridružen-a: Čet 27 Nov 2008 8:24 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Čet Nov 27, 2008 8:42 am Naslov sporočila: Prenosnik ali dalnčnik to je sedaj uprašanje. |
|
|
Lepo pozdravljeni!
Ker sem prvič tukaj upam, da nisem zgrešil teme.
Imam namen kupiti napravo katera mi bo služila ob mojem delu na terenu. Dobivam veliko informacij in te si zapisujem sedaj na listk. Te listki se potem včasih tudi izgubijo.
Razmišljam o nakupu malega do 10" prenosnika ali dlančnika ali pametnega telefona. Cenovno je vse tam nekje (prenosnik, p.telefon). Rabil bi ga za vpis sestankov, naročil, rokov,... dobro je da me opozori na prihajajoče stvari. Pomembno je, da ga lahko povežem na službeni porenosnik ter si tako ažurno prenašam podatke.
Zanima me tudi kako kej dela navigacija na ptenosnih telefonih? se to obnese, kje se kej dobijo programi za slo oz. za evropo. je to kompatibilno z garminom? Kakšni so programi na dančnikih (ang, slo).
Gledal se že precej izdelkov, nekateri med njimi so:
MSI prenosnik WIND U90X-037EU, TOSHIBA prenosnik SATELLITE NB100-10Y
HP dlančnik IPAQ 114, HP dlančnik / mobilni telefon RW6815
ASUS P750
ok hvala že v naprej
lep pozdrav
Adam |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4225 Aktiv.: 17.79 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Čet Nov 27, 2008 9:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa ''tablet računalnik''
slučajno sem na bolhi videl tega :
http://www.bolha.com/oglas3499255/gateway-tablet-pc-tablicni-racunalnik
Na terenu je včasih težko računalnik kam postavit in tipkat nanj. Tu lepo zasučeš ekran in pišeš po njem - tvojo pisavo pa računalnik prevede v tipkane črke? _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dimitrij Član

Pridružen-a: Ned 30 Nov 2008 22:54 Prispevkov: 11 Aktiv.: 0.05 Kraj: celje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
AGENT000 Neznanec

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 13:56 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.02 Kraj: Majšperk
|
Objavljeno: Sob Jan 03, 2009 12:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo
Sam imam dlančnik HP iPAQ 614c Business navigator in sem zadovoljen z njim.
Ima Office word, excel, PDF reader, koledar kamor si shraniš sestanke, integrirani mobilni telefon, 3G omrežje, podpira HSDPA/EDGE prenos podatkov tako da se lahko kjerkoli povežeš na internet, ima tudi vgrajen GPS sprejemnik, ki je kompatibilen z Garmin mobile XT navigacijskim sistemom (sem preizkusil).
Ima tudi 3Mpixel fotoaparat z Autofocus-om. Cena je cca. 400eur.
klik _________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Jan 03, 2009 1:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Do nedavnega sem za te namene uporabljal iPAQ z vgrajenim GSMjem. Sedaj za vse našteto uporabljam manjšo Nokio N95, ki ima poleg vsega do sedaj omenjenega še WiFi. Tudi Garmin XT na njemu deluje enako dobro kot na drugih napravah. Da internetnega radija, TVja, TV out-a in dokaj kvalitetnega 5M fotoaparata niti ne omenjam
Nerodno tipkovnico pač nadomesti njena majhnost.
Edina zamera pri tej škatlici pa je Symbian, ki ne podpira dela z www stranmi, ki uporabljajo certifikate od npr. ACNLB. Certifikate je sicer možno uvozit in se tudi prikažejo v menijih skupaj z njihovimi podatki, ni pa jih možno uporabit za dostop do npr. KLIKa in podobnih strani  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni