|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ilovardavid Član

Pridružen-a: Pon 05 Jan 2009 18:31 Prispevkov: 14 Aktiv.: 0.07 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2009 7:07 pm Naslov sporočila: Predelava računalniškega monitorja |
|
|
Pozdravljeni vsi skupaj
Mene pa zanima ali se, da kaj ustvariti z monitorjem, ki še deluje a nebi bil priklopljen na TV?
Res, da se čudno sliši. Jaz sem razmišljal, kako bi na ta monitor brez računalnika prikazal kakršno koli sliko ali signal.
Hvala za odgovore. _________________ LP....
Nazadnje urejal/a ilovardavid Pon Jan 05, 2009 8:09 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ilovardavid Član

|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2009 7:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče bi bilo dobro, da bi predelal kabel, ki ga priklopiš na računalnik.
Manjši popravek prejšnjega sporočila:
- Monitor nebi bil priklopljen na TV ali računalnik
Se opravičujem če sem karkoli narobe naredu.
Hvala za odgovore. _________________ LP.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Obelix Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59 Prispevkov: 1881 Aktiv.: 9.02 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2009 8:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odvisno kaj bi rad videl na monitorju.
Novejši monitorji pričakujejo običajno nek definiran oziroma standardiziran signal.
Pri starejših pa lahko vzameš dolg kos žice in jo preprosto priključiš na posamezne pine. Slej ko prej se bo nekaj pokazalo na monitorju.
Mogoče bo točno to, kar pričakuješ
LpA |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ilovardavid Član

|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2009 8:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Naredil sem to kar mi je omenil Obelix in to res deluje. Ko sem pritikal žico na pine je monitor iz spečega stanja nenadoma spremenil kot da je prižgan, samo kake slike ali signala se pa ne prikaže na monitor.
Po temu preizkusu sklepam, da se na iz tega sigurno narediti nekaj da se bo slika oziroma kakšen signa prikazal na monitorju.
Sedaj je samo vprašanje kaj? _________________ LP.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.57 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2009 8:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Al nas heca, al nas ne heca?
Ziher je ziher!
Probaj z 220V, pa gumijaste rokavice prej natakni!
Sigurno se bo kaj videlo.  _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pegla Član

Pridružen-a: Sob 01 Nov 2003 17:32 Prispevkov: 284 Aktiv.: 1.20 Kraj: Sv.Anton
|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2009 9:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
bojans je napisal/a: |
Al nas heca, al nas ne heca?
Ziher je ziher!
Probaj z 220V, pa gumijaste rokavice prej natakni!
Sigurno se bo kaj videlo.  |
 _________________ L.P.PEGLA
Nikoli ni tako dobro, da ne bi bilo lahko boljše. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ilovardavid Član

|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2009 9:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne mislim jaz na monitor prikazat kakšnega simbola...
Rad bi, da bi se na monitorju pokazala kaka barvna pika.
Zdaj sem pomisli, če bi iz računalnika vzel ven grafično kartico, priklopil nanjo monitor nato bi moral pogruntati kam priklopiti napajanje grafične kartice (mislim da ima 5V) nato pa nadaljevati poizkus naprej s povezovanjem pinov na grafični kartici. _________________ LP.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
galex4 Član

Pridružen-a: Tor 01 Apr 2008 18:27 Prispevkov: 459 Aktiv.: 2.19
|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2009 9:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ker je odprta lih ta tema, me zanima kak povezat iz dvd-ja video out na monitor direktrno? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ilovardavid Član

|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2009 9:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
galex4 je napisal/a: |
Ker je odprta lih ta tema, me zanima kak povezat iz dvd-ja video out na monitor direktrno? |
DVD predvajalnik, če je novejši ima priklop za monitor in ga samo priklopiš in stvar je rešena. _________________ LP.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.40 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2009 9:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem tako pred mnogimi leti, še v osnovni šoli, naredil osciloskop. Majcen monitor, napajanje za CRT sem uporabil obstoječe, za odklonske tuljave pa sem naredil dva par W audio ojačevalca. Stvar je delala, triggerja pa ni imela tako, da si moral signala sinhronizirat s potenciometroma. Sicer osciloskop ni bil kaj dosti uporaben, naučil sem se pa kar precej...
Lani mi je tisti mali simpatični CRT padel s police  _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ilovardavid Član

|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2009 9:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Piroman a bi lahko dal vezje, ker to bi pa še jaz naredil pa tabelo vseh elemntov.
Stvar zveni zelo zanimiva. _________________ LP.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.40 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2009 9:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ufff, nemogoče, OŠ sem zapustil pred 17 leti, projekte pa sem takrat dokumentiral v takšni meri, kot danes - jih sploh ne.
Malo pobrskaj po netu in previdno se poigraj z zadevo...
Aja, v spominu imam neko slovensko stran, kjer je avtor naredil osciloskop. Morda je celo s tega foruma, link sem pa žal pozabil... _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
galex4 Član

|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2009 10:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
ilovardavid je napisal/a: |
galex4 je napisal/a: |
DVD predvajalnik, če je novejši ima priklop za monitor in ga samo priklopiš in stvar je rešena. |
Na žalost nima tega priklopa |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1715 Aktiv.: 7.22 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Tor Jan 06, 2009 12:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Zdaj sem pomisli, če bi iz računalnika vzel ven grafično kartico, priklopil nanjo monitor nato bi moral pogruntati kam priklopiti napajanje grafične kartice (mislim da ima 5V) nato pa nadaljevati poizkus naprej s povezovanjem pinov na grafični kartici. |
Tale ideja je ZELO zanimiva tudi meni. Jaz bi iz računalnika vzel še matično ploščo, katero bi priklopil na grafično kartico, na katero bi imel obešen monitor. Na matično ploščo bi dal še procesor in vse skupaj priklopil na napajanje. Nekaj bi se pa že pokazalo na monitorju. To bi že bil skoraj računalnik. Manjkali bi samo še disk miš in tipkovnica. _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
galex4 Član

|
Objavljeno: Tor Jan 06, 2009 10:39 am Naslov sporočila: |
|
|
RGorazd je napisal/a: |
Citiram: |
Zdaj sem pomisli, če bi iz računalnika vzel ven grafično kartico, priklopil nanjo monitor nato bi moral pogruntati kam priklopiti napajanje grafične kartice (mislim da ima 5V) nato pa nadaljevati poizkus naprej s povezovanjem pinov na grafični kartici. |
Tale ideja je ZELO zanimiva tudi meni. Jaz bi iz računalnika vzel še matično ploščo, katero bi priklopil na grafično kartico, na katero bi imel obešen monitor. Na matično ploščo bi dal še procesor in vse skupaj priklopil na napajanje. Nekaj bi se pa že pokazalo na monitorju. To bi že bil skoraj računalnik. Manjkali bi samo še disk miš in tipkovnica. |
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni