|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
enaafna Neznanec

Pridružen-a: Pon 05 Jan 2009 22:09 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2009 10:20 pm Naslov sporočila: inštrument za visokonapetostni transformator |
|
|
zanima me kakšen inštrument moram uporabiti za merjenje miliamperov na visokonapetostnem transformatorju na katerega so priklopljene neonske svetilke.
hvala za odgovor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zrij Član

Pridružen-a: Sre 21 Jan 2004 14:40 Prispevkov: 157 Aktiv.: 0.66 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2009 10:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
miliampermeter
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
enaafna Neznanec

Pridružen-a: Pon 05 Jan 2009 22:09 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2009 10:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
že že multimeter, ampak a je dobr vsak ali mora biti prou neki posebnega ze visoko napetost. Večinoma kar sem gledu je za 600V do 1000V jaz pa bi rabu za recimo tudi 8000V. a je to pomembno ali ni ker merim miliampere.
Prosim za kratko razlago če ma kdo voljo.
Hvala za odgovor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
surla Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 15:22 Prispevkov: 722 Aktiv.: 3.05 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2009 10:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Eno stran imaš verjetno ozemljeno pa tam pomeri .
Drugače pa pomeri primar in malo preračunaj prestavno razmerje in to- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1671 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2009 10:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Takšne instrumente in testerje se spomnim da je proizvajalo eno špansko podjetje, ki sicer tudi na veliko izdeluje te VN transformatorje. Ime sem že pozabil, vem pa da so transformatorje pakirali v rumeno-črne škatle. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.50 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Tor Jan 06, 2009 8:56 am Naslov sporočila: |
|
|
sebaveh je napisal/a: |
Takšne instrumente in testerje se spomnim da je proizvajalo eno špansko podjetje, ki sicer tudi na veliko izdeluje te VN transformatorje. Ime sem že pozabil, vem pa da so transformatorje pakirali v rumeno-črne škatle. |
www.Promax.es
www.hrdiemen.es |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bbrane Član

Pridružen-a: Čet 14 Jun 2007 15:02 Prispevkov: 590 Aktiv.: 2.69 Kraj: Cerkno
|
Objavljeno: Tor Jan 06, 2009 11:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo !
V podjetju imamo precizijski instrument za kalibracijo aparatov za merjenje prebojne trdnosti podjetja ELABO ( www.elabo.de ) z oznako 94-8A . Toje v bistvu VN multimeter za merjenje napetosti do 10 kV in tokov do 100mA.
Če gre le za testno preverjanje tega toka lahko mirno pomeriš ta tok z navadnim instrumentom samo pazi ,da ga dobro izoliraš od okolice, da ne bo prišlo do preboja proti masi( npr. ga daš v eno stiropor škatlo) in da se ga med meritvijo ne dotikaš. Če pa je ena stran na sekundarju ozemljena pa daj A- meter na tej strani v vezje. Seveda pa tega ne priporočam, da delajo ljudje, ki niso " od stroke " kot po domače rečemo.
Lep pozdrav ! _________________ En poizkus je vreden več kot tisoč strokovnih mnenj |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni