|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
zrij Član

Pridružen-a: Sre 21 Jan 2004 14:40 Prispevkov: 157 Aktiv.: 0.66 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2009 11:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ajoj, Pardon
Zadnja tri leta se v tej temi ni nihče zmotil kar se tiče prodajnih artiklov.
Zgrešen je naslov teme.
Mi je pa počasi že žal, da sem dal starega 606 v penzijo. Preverjal sem tudi po drugih temah in ugotavljam da je mladost še vedno tudi norost, ne glede na tehnologijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dr.1m Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 15:30 Prispevkov: 454 Aktiv.: 2.13 Kraj: Goriška Primorska
|
Objavljeno: Tor Jan 06, 2009 1:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mi pa imamo v uporabi en likalnik, v katerega točiš vodo iz pipe. Do tu vse prav, saj do sedaj le ta ni povzročal težav. Sedaj pa se je v njemu nabral kamen in se le ta počasi lušči povzroča težave.
Najbolj od vsega me bega to na kakšen način zagotavljajo to, da lahko likaš z navadno vodo. Sam sem bolj skeptičen, zato, če bi jaz likal bi vseeno uporabljal deževnico. Kar se je sedaj nekako potrdilo. Torej tudi reklama da lahko v likalnik vstavljaš navadno vodo ne drži popolnoma  _________________ Biti ali ne Biti oziroma Bajti? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.33 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Tor Jan 06, 2009 1:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
dr.1m je napisal/a: |
Torej tudi reklama da lahko v likalnik vstavljaš navadno vodo ne drži popolnoma  |
Hm, zakaj ne?
Doma imamo takšen likalnik, ki ima posebej rezervoar za vodo, neki italijanski, pa že ima verjetno kakšnih 15let pa se še ni kaj pokvarilo. Pa imamo precej trdo vodo, ker del vodovodne napeljave, ki je še iz jeklenih cevi je precej zamašen od kamna. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3388 Aktiv.: 15.95
|
Objavljeno: Tor Jan 06, 2009 1:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
dr.1m je napisal/a: |
Mi pa imamo v uporabi en likalnik, v katerega točiš vodo iz pipe. Do tu vse prav, saj do sedaj le ta ni povzročal težav. Sedaj pa se je v njemu nabral kamen in se le ta počasi lušči povzroča težave.
Najbolj od vsega me bega to na kakšen način zagotavljajo to, da lahko likaš z navadno vodo. Sam sem bolj skeptičen, zato, če bi jaz likal bi vseeno uporabljal deževnico. Kar se je sedaj nekako potrdilo. Torej tudi reklama da lahko v likalnik vstavljaš navadno vodo ne drži popolnoma  |
Jaz kuhalnik vode (oz njegov grelec) očistim z vodo, ki ji dodam navaden kis za solato. Vklopim da zavre in nekaj časa pustim mešanico notri . Se zasveti kot nov. No, včasih je potrebno postopek ponoviti 2x. Mogoče bi se obneslo tudi pri likalniku. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lado Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22 Prispevkov: 1004 Aktiv.: 4.23 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Tor Jan 06, 2009 1:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjeli ali ne mi smo imeli pri hiši pralni stroj kateri je odšel po 32! letih...
Nikoli ni videl kalgonita ali kaj podobnega ...na koncu je odpovedal programator.
Na njem je bil menjan (previt)enkrat motor centrifuge -motor je bil tako izdelan daje bil 2polni stator znotraj, večpolni (mislim da 8) pa zunaj,rotor pa je imel obliko sklede katera se je vrtela vmes-zamenjana pa je bila tudi črpalka vode in nobene gume ali cevi ...Stroj se je odpiral z vrha...firma je bila IGNIS pa naj še kdo reče kaj čez italijane....
Glede tega natega z kalgonitom mi pa ni jasno, kako da nobena organizacija ne preverja resničnosti, ter ali lahko vsak kateri ima dovolj denarja za mnogo reklam prodaja ravno kar hoče....
lp
lado |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni