www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Učenje nemščine

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
promehanik
Član
Član

Pridružen-a: Tor 29 Jul 2003 23:41
Aktiv.: 2.57

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2009 12:08 pm    Naslov sporočila:  Učenje nemščine Odgovori s citatom

Sam sem se začel učiti nemščino, zato me zanima ali ima kdo kakšno skripto ali učbenik v el. obliki, kjer je tudi po slovenko kaj razloženo?

lp, prom
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.33
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2009 12:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Npr. PONS? Ali podobna elektronska stvar?
Nazaj na vrh
Traflc
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48
Aktiv.: 1.54
Kraj: Javornik Jesenice

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2009 2:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem lani poskusil nemščino in ruščino . Imel pa sem program od Peter Pimsleur.
Progra je pa začetni in je v Angleščini .
Imam občutek kot da se nisem naučil nič novega .
Mogoče lahko kdo predlaga kak drug program za samoučenje iz lastnih izkušenj ?

lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2009 3:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gledanje filmov na nemški tv ( RTL2 / PRO7 / 3SAT) , zraven pa vklopiš teletekst za gluhe ( zdi se mi da vtipkaš cifro okoli 513 ) ponavadi napiše cifro na začetku oddaje na vrhu če je prevajana.

Prednost tega so :
- ni dolgočasno kot so kakšne lekcije
- dejanje povežeš s besedo ki jo zvočno slišiš ( naučiš se intonacije in ne govoriš
več oglato , nemščina je lahko kljub vsemu lahko zelo mehka )
- teletekst ti v povezavi s prvima dvema hkrati vtisne v glavo kako se izgovorjena
beseda zapiše ( nemci imajo še to napredno prevajanje da ima izgovorjava
vsake besede svojo barvo in besede celo postavljajo pod osebe ; recimo oseba
A rumeno , beseda B zeleno , v daljavi pa se bliža avto in piše z belo brrrrrrm ,
brmmm ali veter šumi ipd)

Važno pa se je prej naučit malo slovnico. Na začetku sicer zadeva deluje malo
izgubljeno , je pa potem čedalje boljše , je pa prednost ker se dejansko naučiš
jezika kot ga govorijo , iz kaset ali programov pa se bolj naučiš Hoch Deutch.
Recimo v pogovoru z Nemci ne izpadeš napiflano tako malo out , je pa še vedno
hecno govoriti z ''jodlarji'' ( Avstijci in Bavarci , ki besede kar požirajo in jih pačijo do onemoglosti Smile)

Mr.Nice
Član
Član

Pridružen-a: Sob 12 Avg 2006 11:24
Aktiv.: 0.48
Kraj: okolica Maribora

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2009 4:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz živim blizu avstrijske meje(nekoč) in vam povem, da tukaj tako jodlajo, da se moraš prav navaditi na njihovo narečje, ko se z njimi pogovarjaš potem že kar vključuješ njihove izraze v narečju hehe in je res smešno hehe.
Sam osebno mislim, da se najbolje naučiš nemščine, če imaš kakšno takšno osebo v avstriji.Jaz na srečo imam kolega v avstriji ene par km od mene doma , kateri pa se uči slovenščine in se z njim pogovarjam slovensko in tudi obratno, ter se potem popravljava v enem in drugem stavku in je še kar zanimivo, kako avstrijci ne znajo reči V in ga takoj zamenjajo za U....
Nazaj na vrh
sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.86
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2009 7:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zelo dosti zaimkov (ihn, ihm, ihr, es, sie...) je v nemški sinhronizaciji filma "weekend at Bernie's 1 & 2". Teden pred testom nemščine iz srednje šole sem si še dvakrat pogledal oba dela.

Če pa se hočeš naučiti severno nemškega narečja, pa so najboljši risani filmi Werner (štirje deli).
Nazaj na vrh
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.86
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2009 8:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sebaveh je napisal/a:
Če pa se hočeš naučiti severno nemškega narečja, pa so najboljši risani filmi Werner (štirje deli).

Za začetek je Werner res dober učni pripomoček ... par kratkih tečajev
Werner 1
Werner 2

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2009 9:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Werner je zakon , a veste da je res naredil tisti motor z lesenimi vilci (no prijatelj)Laughing na tv pa sem videl kako ga je užigal

http://www.werner-broesel.de/kultschmiede/kultliter.html in modelčki http://www.modellbu.de/Sattelieterschuessel.htm od tu

http://www.youtube.com/watch?v=GAoL_Z3Q5Z4&feature=related

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni