|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
promehanik Član

Pridružen-a: Tor 29 Jul 2003 23:41 Prispevkov: 611 Aktiv.: 2.57
|
Objavljeno: Čet Jan 08, 2009 12:08 pm Naslov sporočila: Učenje nemščine |
|
|
Sam sem se začel učiti nemščino, zato me zanima ali ima kdo kakšno skripto ali učbenik v el. obliki, kjer je tudi po slovenko kaj razloženo?
lp, prom |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.33 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Čet Jan 08, 2009 12:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Npr. PONS? Ali podobna elektronska stvar? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Traflc Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48 Prispevkov: 365 Aktiv.: 1.54 Kraj: Javornik Jesenice
|
Objavljeno: Čet Jan 08, 2009 2:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem lani poskusil nemščino in ruščino . Imel pa sem program od Peter Pimsleur.
Progra je pa začetni in je v Angleščini .
Imam občutek kot da se nisem naučil nič novega .
Mogoče lahko kdo predlaga kak drug program za samoučenje iz lastnih izkušenj ? _________________ Lp. Traflc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4227 Aktiv.: 17.79 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Čet Jan 08, 2009 3:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Gledanje filmov na nemški tv ( RTL2 / PRO7 / 3SAT) , zraven pa vklopiš teletekst za gluhe ( zdi se mi da vtipkaš cifro okoli 513 ) ponavadi napiše cifro na začetku oddaje na vrhu če je prevajana.
Prednost tega so :
- ni dolgočasno kot so kakšne lekcije
- dejanje povežeš s besedo ki jo zvočno slišiš ( naučiš se intonacije in ne govoriš
več oglato , nemščina je lahko kljub vsemu lahko zelo mehka )
- teletekst ti v povezavi s prvima dvema hkrati vtisne v glavo kako se izgovorjena
beseda zapiše ( nemci imajo še to napredno prevajanje da ima izgovorjava
vsake besede svojo barvo in besede celo postavljajo pod osebe ; recimo oseba
A rumeno , beseda B zeleno , v daljavi pa se bliža avto in piše z belo brrrrrrm ,
brmmm ali veter šumi ipd)
Važno pa se je prej naučit malo slovnico. Na začetku sicer zadeva deluje malo
izgubljeno , je pa potem čedalje boljše , je pa prednost ker se dejansko naučiš
jezika kot ga govorijo , iz kaset ali programov pa se bolj naučiš Hoch Deutch.
Recimo v pogovoru z Nemci ne izpadeš napiflano tako malo out , je pa še vedno
hecno govoriti z ''jodlarji'' ( Avstijci in Bavarci , ki besede kar požirajo in jih pačijo do onemoglosti ) _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mr.Nice Član

Pridružen-a: Sob 12 Avg 2006 11:24 Prispevkov: 110 Aktiv.: 0.48 Kraj: okolica Maribora
|
Objavljeno: Čet Jan 08, 2009 4:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz živim blizu avstrijske meje(nekoč) in vam povem, da tukaj tako jodlajo, da se moraš prav navaditi na njihovo narečje, ko se z njimi pogovarjaš potem že kar vključuješ njihove izraze v narečju hehe in je res smešno hehe.
Sam osebno mislim, da se najbolje naučiš nemščine, če imaš kakšno takšno osebo v avstriji.Jaz na srečo imam kolega v avstriji ene par km od mene doma , kateri pa se uči slovenščine in se z njim pogovarjam slovensko in tudi obratno, ter se potem popravljava v enem in drugem stavku in je še kar zanimivo, kako avstrijci ne znajo reči V in ga takoj zamenjajo za U.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1672 Aktiv.: 7.86 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Čet Jan 08, 2009 7:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zelo dosti zaimkov (ihn, ihm, ihr, es, sie...) je v nemški sinhronizaciji filma "weekend at Bernie's 1 & 2". Teden pred testom nemščine iz srednje šole sem si še dvakrat pogledal oba dela.
Če pa se hočeš naučiti severno nemškega narečja, pa so najboljši risani filmi Werner (štirje deli). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2343 Aktiv.: 9.86 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Čet Jan 08, 2009 8:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
sebaveh je napisal/a: |
Če pa se hočeš naučiti severno nemškega narečja, pa so najboljši risani filmi Werner (štirje deli). |
Za začetek je Werner res dober učni pripomoček ... par kratkih tečajev
Werner 1
Werner 2
LP, Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4227 Aktiv.: 17.79 Kraj: KOČEVJE
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni