|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.45 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sob Jan 10, 2009 10:55 pm Naslov sporočila: ne morem pošiljati emailov |
|
|
odkar sem se preselil in imam internet preko drugega ruterja, mi thunderbird več ne more poslati pošte. sprejemam jo normalno. imam pa account od gmaila, siola, pa še od domovanje.com. vglavnem noben ne more poslat, vsi pa lahko sprejmejo.
mi lahko kdo pomaga nastavit router? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GregorN Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48 Prispevkov: 1162 Aktiv.: 5.41 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Jan 10, 2009 11:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno je problem v portih. Pojdi v program, pogledaj kateri port uporablja in ga odpri v ruterju.
(mislim da sem preveč poenostavil (beri:sklepam))
 _________________ LP! Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Ned Jan 11, 2009 4:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Porti so verjetno zaprti, jaz sem imel enak problem pri menjavi antivirusnega, ki ima dodan firewall in sem moral nastaviti vrata oz. omogočiti pretok podatkov za določene programe. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.42 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Ned Jan 11, 2009 9:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Če mi menjal tudi providerja imaš porte lehko odprte, samo moraš premeniti izhodni mail strežnik na novega providerja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.45 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Ned Jan 11, 2009 12:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
ja, predvidevam, da je problem v portih, vendar ne vem točno katere in kje jih odpret.
router je linksys z dd-wrt softwerom.
in ja, menjal sem tudi providerja.
ali odprem porte pod : aplications and gaming / port range forwarding ?
pod IP adress vpišem IP ruterja?
Nazadnje urejal/a damo Ned Jan 11, 2009 12:30 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.50
|
Objavljeno: Ned Jan 11, 2009 12:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
damo je napisal/a: |
ja, predvidevam, da je problem v portih, vendar ne vem točno katere in kje jih odpret.
router je linksys z dd-wrt softwerom.
in ja, menjal sem tudi providerja. |
In si spremenil naslov streznika ali ne ?
Normalno je namrec, da ISP prepreci uporabo svojega SMTP streznika tistim, ki niso njegovi uporabniki, da na preprost nacin prepreci spamanje. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.42 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pon Jan 12, 2009 9:07 am Naslov sporočila: |
|
|
damo je napisal/a: |
in ja, menjal sem tudi providerja. |
Ne, nimaš težav s porti. Imaš težave z napačnim smtp serverjem v TB-ju.
Pod "tools --> Account settings --> Outgoing server (SMTP)" dodaj nov SMTP server, ki je pravi od tvojega novega ponudnika in ga nastavi za privzetega.
Nato pa pod vsakim računom nastavi naj uporabljajo privzeti SMTP strežnik za pošiljanje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni