|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mleko_milk Član

Pridružen-a: Ned 10 Apr 2005 16:09 Prispevkov: 73 Aktiv.: 0.31 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Apr 24, 2005 12:01 pm Naslov sporočila: win xp (težava) |
|
|
Nekega lepega dne sem se odločil narediti varnostno kopijo. Vse je potekalo normalno. Ko je končal ustvarjanje varnostne kopije, je njeno ime bilo napisano z modro barvo. Takrat me to ni motilo sem si pač mislil, da to pač mora biti napisano z modro. Pred kratkim pa sem formatiral cel disk (tri particije) ker sem XP professional nadgradil na Win XP Media Center Edition. Ko sem ga namestil je bilo vse normalno edino kar sem opazil je bilo to, da mi je ime druge particije obarval z modro (na tej particiji je bila tudi varnostna kopija). In sedaj mi vse datoteke, mape in podmape obarva z modro. Zanima me, če se to da kako rešiti, ker ni najbolj "fajn" če imaš imena napisana z modro barvo namesto s črno. (zanimivo je to, da je samo druga particija modra, prva pa je normalno črna). _________________ Kar je dobro, ni slabo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.63 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Ned Apr 24, 2005 4:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tiste datoteke, mape,... ki so napisane z modro so kompresirane. To ni nič slabega, samo dalj časa rabi sistem da pride do vsebine takih datotek. Če so vse datoteke na tej drugi particiji napisane z modro, potem si pri "parceliranju" diska vklopil kompresijo na tej drugi particiji.
Vem da boš vprašal, kako se to izklopi. Jaz se še nisem ukvarjal s tem tako da ti ne znam povedat. Poglej v disk-management konzolo če se da tam izključiti.
LP, aly. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mleko_milk Član

Pridružen-a: Ned 10 Apr 2005 16:09 Prispevkov: 73 Aktiv.: 0.31 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Apr 24, 2005 7:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni se zdi, da znam.
Desni klik na modro particijo, nato lastnosti, ter odznačim kljukico na "stisni pogon in prihrani prostor na disku", nato pa še izberem naj uveljavi spremembe v vseh mapah in podmapah.
Hvala za odgovor!  _________________ Kar je dobro, ni slabo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 4 dni