|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Musty Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54 Prispevkov: 1575 Aktiv.: 7.11 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Ned Jan 18, 2009 5:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še jaz pristavim svoj lonček idej.
Poprosimo kakšno trgovino z elektroniko da nam posodi njihovo bazo elementov, ki se jo vnese v program. Nato pa preko iskalnika se poišče samo element in vpiše količino.
Če bi nato vsak uporabnik foruma dodal svoje eksotične (ne na seznamu slovenske trgovine z elektroniko) dele ročno v bazo in nato poslal na ta forum, bi v dobrem mesecu imeli skoraj kompleten seznam. V programček bi bilo zanimivo tudi dodati še poleg količine elementa tudi povezavo na datasheet nekje na internetu.
Povzetek moje ideje:
-seznam delov se sinhronizira iz tega foruma + dodani elementi pa na strežnik da so na voljo drugim
-uporabnik vnaša latno količino (+ ali -)
-program bi laho izstavil elemente ki so v - količini kot listek za nabavo
-zraven količine povezava na datasheet
-obrazec za vnašanje elementov (prepišeš račun )
Menim da bi takšen program bil zelo uporaben. Sam osebno, bi bil pripravljen odšteti nekaj € za kaj takega, saj bi bilo kar nekaj dela potrebnega.
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
1OVER0 Član

Pridružen-a: Sob 01 Dec 2007 14:06 Prispevkov: 254 Aktiv.: 1.19 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Ned Jan 18, 2009 6:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
prilagam primer mojega popisa v exelu - samo del moj "baze", ki je v nastajanju. Imam tudi linke do DS.
Verjetno bi bilo pametno dodati tudi kodo za naročilo (npr. IC, Conrad, HTE ....)
Če bi se delala baza bi bilo pametno imeti možnost tudi označiti recimo pozicije, ki bi se lahko javno objavljale v skupni bazi (za recimo izmenjavo/podaritev vzorcev..).
To, da je v bazi čim več podatkov za vsako pozicijo je lahko zelo dobrodošlo, v primeru da so nam podatki take baze dostopni niti ne predstavlja prevelikega dela (vsak bo izpolnjeval samo za nove pozicije, kar bo že na serverju pa samo prekopiral v svojo bazo - tako se precej časa za vpisovanje prihrani).
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
Sezman elementov.ZIP |
Velikost datoteke: |
80.5 KB |
Downloadano: |
57 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.76 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Ned Jan 18, 2009 8:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najbolje, da iznajdemo čitalnik podoben čitalniku črtnih kod, ki bo avtomatsko prebral napis na elementu oziroma barvno označbo. Potem še programček, za avtomatsko naročanje elementov. ko zmanjka kakšnega elementa, pride sam na dom avtomatsko
_________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.30 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Ned Jan 18, 2009 9:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jule je napisal/a: |
Najbolje, da iznajdemo čitalnik podoben čitalniku črtnih kod, ki bo avtomatsko prebral napis na elementu oziroma barvno označbo. Potem še programček, za avtomatsko naročanje elementov. ko zmanjka kakšnega elementa, pride sam na dom avtomatsko  |
Pa veš da ima Corel Draw en programček za generiranje črtnih kod? Sem se jaz enkrat "igral" malo. Potem pa bi se naj dalo te kode prebrat z skenerjem, samo meni ni delovalo.
_________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Ned Jan 18, 2009 9:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Corel zna res generirat en kup kod. Samo vedeti moraš kaj določena koda potrebuje.
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
1OVER0 Član

Pridružen-a: Sob 01 Dec 2007 14:06 Prispevkov: 254 Aktiv.: 1.19 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Ned Jan 18, 2009 9:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Skaner za branje vrednosti uporov, bi niti ne bilo tako težko narediti. S kakšno kamero in LabVIEW programov bi se zadeva lahko hitro realizirala.
Oznake drugih elementov bi se verjetno dalo brati preko običajnega skanerja in OCR vendar to po mojem nima smisla - je prej če na roke natipkaš.
Sam že dalj časa razmišljam o barcode skanerju, predvsem v smislu kot filter za bazo. Iz predalčka vzameš 5 uporov, poskeniraš predlček, program ti izpiše/filtrira dotično pozicijo, popraviš količino (-5) in to je to. Tu je smiselno zato ker upor najdeš prej kot pa zapis v bazi (filtri...).
V primeru, da pa element iščeš preko baze pa to ne pride do izraza. Kot primer imam v enem predalu nametane vse TTL74.... elemente. Če rabim 74xyz element najprej preverim v bazi - da ne razreesam zastonj vse vsebine predalčka po mizi.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46 Prispevkov: 1116 Aktiv.: 5.44 Kraj: Horjul
|
Objavljeno: Ned Jan 18, 2009 11:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za barcode, se meni zdi super Avery Zweckform-ov program, tiska direktno na vsako nalepko posebej, prav tako generira kode
_________________ Imagination is more important than knowledge.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2009 6:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dexboy je napisal/a: |
Za barcode, se meni zdi super Avery Zweckform-ov program, tiska direktno na vsako nalepko posebej, prav tako generira kode  |
S proizvodi Avery Zweckform in njihovimi programi sem tudi jaz zadovoljen.
_________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2756 Aktiv.: 13.24 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2009 7:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Barkodo lahko prebereš tudi z mobilnim telefonom, n95 ima že vgrajen program za branje kod.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stbe Član

Pridružen-a: Sob 10 Sep 2005 12:25 Prispevkov: 155 Aktiv.: 0.65 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2009 7:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali ima program Avery Zweckform tudi možnost, da bere podatke iz baze in tako stiskaš etikete za vse elemente. Enostavni čitalniki črtne kode pa ne smejo biti več od 50 eurov po moje, vsaj kolikor se spomnem cen iz pred časa.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2756 Aktiv.: 13.24 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2009 8:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Veliko čitalnikov zamenjajo v državnih ustanovah (npr. davčna uprava), trgovinah... mogoče bi lahko tukaj dobil kak kos odslužene opreme, saj za delavnico bi čisto zadostoval, seveda so potrebne kake veze...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
1OVER0 Član

|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2009 8:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Malo sem pobrskal po medmrežju.
Tale program od MacroUnit bi pa že kar omogočal spodobno iskanje po "bazi" narejeni v excelu. (http://excelquicksearch.com/).
Prednost je v tem ker filrira tako, da išče besedo/del besede po celotnem delovnem listu. Iskanje nečesa postane mačji kašelj.
Čedalje bolj se mi dopade, testiral sem ga pri 1000 vpisanih pozicijah pa makro filtrira skorajda v realnem času.
Če bi znal filtrirati za več ločenih pojmov (primer: upor - smd - 1206..) bi pa že skorajda bilo popolno.
Ali je komu poznano kak je algoritem tega makra - mogoče bi ga samo malo nadgradili.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
1OVER0 Član

|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2009 8:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nov USB barcode rader na eBay.de pride ~30 € + 10 € poštnine.
Rabljenega bi pa izvohal že za 5 €.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gorazdkop Član

Pridružen-a: Ned 28 Dec 2008 12:19 Prispevkov: 145 Aktiv.: 0.72 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Čet Jan 22, 2009 10:01 am Naslov sporočila: |
|
|
mogoče bom malo zasmetil temo. a ve kdo, kje bi lahko dobil te srebrne trpežne nalepke, na katere bi doma natisnil črtno kodo. v mislih imam nalepke, ki so po firmah na inventarju. so dosti trpežnejše od navadnih
čitalnik kod imam, pa bi se tega lotil "temeljito"
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.04
|
Objavljeno: Čet Jan 22, 2009 10:43 am Naslov sporočila: |
|
|
gorazdkop je napisal/a: |
mogoče bom malo zasmetil temo. a ve kdo, kje bi lahko dobil te srebrne trpežne nalepke, na katere bi doma natisnil črtno kodo. v mislih imam nalepke, ki so po firmah na inventarju. so dosti trpežnejše od navadnih
čitalnik kod imam, pa bi se tega lotil "temeljito"  |
Na te nalepke se tiska s termo transfer postopkom, tako, da je za to namenjen poseben tiskalnik. Za domačo uporabo rahlo predrago.
_________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni