Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.33 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 7:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tu si poglej kake enostavne stvari za robote.
Vzameš en TSOP in IR LED, in ko pride robotek blizu stene se svetloba (modulirana na x KHz) odbije in TSOP (ali pa SFH) da ven logično 1. _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LEDuser Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06 Prispevkov: 1104 Aktiv.: 5.27 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 7:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
@program_er ravnokar se malo igram s tvojim "LED kot senzor" programom pa mi ni vse čisto jasno kaj si mislil narediti s tem ker meni ne deluje normalno. _________________ Razsvetljujemo od leta 1920! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.33 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 7:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
LEDuser je napisal/a: |
@program_er ravnokar se malo igram s tvojim "LED kot senzor" programom pa mi ni vse čisto jasno kaj si mislil narediti s tem ker meni ne deluje normalno. |
HH, malo (malo?) je zapleteno in ne deluje vedno pravilno. Moraš imeti srečo Hotel sem pa naretiti normalen LED kot senzor program, samo ker ne znam uporabljat timerjev sem se le-tem hotel izogniti. _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LEDuser Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06 Prispevkov: 1104 Aktiv.: 5.27 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 7:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aha no se mi je zdelo vse skupaj malo čudno. Mislim tudi da ta tvoj senzor malo meša utripanje 100Hz (LED stropne luči) ker kar malo zacikla. Bom poizkusil malo predelati kodo (če lahko). _________________ Razsvetljujemo od leta 1920! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 7:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
LEDuser je napisal/a: |
Aha no se mi je zdelo vse skupaj malo čudno. Mislim tudi da ta tvoj senzor malo meša utripanje 100Hz (LED stropne luči) ker kar malo zacikla. Bom poizkusil malo predelati kodo (če lahko). |
Ti kar, predelaj jo kolikor hočeš. Še vesel bom. Potem pa jo le objavi! _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LEDuser Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 7:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Obstajala je tema o tem... tam je bilo vse lepo zbrano na kupu. Pa še en primer kode je bil. _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.06 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 8:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne pozabite da se IR svetloba različno odbija od različno obarvanih objektov in da vsaka IR dioda ne sveti z isto frekvenco svetlobe.  _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 8:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Branez je napisal/a: |
Ne pozabite da se IR svetloba različno odbija od različno obarvanih objektov in da vsaka IR dioda ne sveti z isto frekvenco svetlobe.  |
A tudi, če jo priklopim na NE555 oscilator ni nujno, da bo delovalo? Hmmm, jaz pa sem mislil, da če IR LED priklopim na enosmerno skoz gori, če pa na 36kHz oscilator pa tako tudi gori... a je to odvisno tudi od ledice? _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LEDuser Član

|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 8:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Frekvenco svetlobe! ne pa frekvenco svetenja. _________________ Razsvetljujemo od leta 1920! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LEDuser Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.06 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 9:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
program_er je napisal/a: |
A tudi, če jo priklopim na NE555 oscilator ni nujno, da bo delovalo? Hmmm, jaz pa sem mislil, da če IR LED priklopim na enosmerno skoz gori, če pa na 36kHz oscilator pa tako tudi gori... a je to odvisno tudi od ledice? |
Barva svetlobe je odvisna od njene frekvence. _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 9:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas lahko kupis prakticno samo dva tipa LEDic - 940-950 nm za TV daljince in 880 nm za IrDA. Za namen iz te teme so primerne prve, ker so sprejemniki narejeni tako, da so najbolj obcutljivi na svetlobo tiste dolzine. Tudi z 880 nm LEDicami bo sicer verjetno delovalo (meni je med preizkusanjem), a bistveno slabse. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|