|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.32 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Ned Jan 25, 2009 6:14 pm Naslov sporočila: K: DVD pekač (lahko pokvarjen) |
|
|
Zdravo!
Kupil (po čim nižji ceni) bi DVD pekač, lahko je zanič, glavno da deluje dioda v njem. Rabim namreč za laser, pa tudi leča bi mi koristila. Ostalo je pa lahko zanič.
Torej če komu to doma leži se priporočam. _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Ned Jan 25, 2009 6:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
hehehe...boš kuril in pokal balončke?
Ne da ti želim pokvariti vse, ampak dioda v DVD RW pekaču ni takšna, kot jo kaže na "jutubu" ampak nekako integrirana, tako da boš brezveze razdrl pekač... _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GregorN Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48 Prispevkov: 1162 Aktiv.: 5.43 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Jan 25, 2009 6:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa da še ti jas ne zagrenim dela, ponavadi ko crkne pekač crkne ravno dioda... vso srečo poročaj o uspehih. _________________ LP! Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.32 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Ned Jan 25, 2009 7:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja kaj pa naj... boljše bo kot nič. Imam pa že shemo preprostega vezja, kako diode v laserjih same uravnavajo moč žarka. Tako da vem kaj spremeniti.
Sem pa gledal v raznih trgovinah in na eBayu, pa vse kaj je nad 5mW je že malo drago za moje finance.  _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GregorN Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48 Prispevkov: 1162 Aktiv.: 5.43 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Jan 25, 2009 8:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
program_er je napisal/a: |
Ja kaj pa naj... boljše bo kot nič. Imam pa že shemo preprostega vezja, kako diode v laserjih same uravnavajo moč žarka. Tako da vem kaj spremeniti.
Sem pa gledal v raznih trgovinah in na eBayu, pa vse kaj je nad 5mW je že malo drago za moje finance.  |
Potem sva že sva, in verjetno ne edina... mogoče bo daj boljše.  _________________ LP! Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Ned Jan 25, 2009 8:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
evo ena, pa ni ravno pretirana cena
LINK _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Ned Jan 25, 2009 9:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mene je že malo strah na tej strani Pohorja. Od vžigalnih vrvic, elektromagnetnih pištol, žganje z laserjem....
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
powr Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20 Prispevkov: 668 Aktiv.: 3.13 Kraj: Postojna
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

|
Objavljeno: Ned Jan 25, 2009 10:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
MarkoM je napisal/a: |
Mene je že malo strah na tej strani Pohorja. Od vžigalnih vrvic, elektromagnetnih pištol, žganje z laserjem....
 |
Hej, offtopic, ampak zdaj si me spomnil... Kupi kdo vžigalno vrvico? Trenutno je imam 20 metrov, zelena, vodotesna, 2mm premera, gori 1cm/s, 1,5€ za tekoči meter. Sicer pa, ne rabi te skrbeti - jedrske poiskuse sem začasno opustil, ker niso zanimivi.
@powr, ali bi se dalo poslati po pošti, ker do Postojne je zame res malo daleč. Pa niti avta še nimam. Ostalo se zmenima na ZS.  _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Ned Jan 25, 2009 10:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
MarkoM je napisal/a: |
 |
Naenkrat bo luknja do tebe. Jaz sem najbolj varen čez vikend cca 100 km zračne linije daleč.
 _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3387 Aktiv.: 15.98
|
Objavljeno: Pon Jan 26, 2009 9:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem to diodo iz pekača uporabil kot vidni laserski kazalnik. Optika: ena leča ne vem katera iz fotoaparata. Uporabil sem jo pa samo zato, da sem videl, kako se izdela primeren žarek za fotocelico - največji problem je primerna optika. Ko bo stvar funkcionirala, jo bom nadomestil z IR laser diodo. Aja.. gre se pa za fotocelico- detektor prehoda. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

|
Objavljeno: Pon Jan 26, 2009 3:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
optike za takšne laserje imam dovolj, tako da če se ga boš res spravil narediti, ti jo šenkam  _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Olaf Član

Pridružen-a: Tor 14 Nov 2006 20:09 Prispevkov: 127 Aktiv.: 0.56 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 26, 2009 4:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vam je 5mW premalo? Kaj pa 40W?
Nekaj je tudi o optiki napisano....  _________________ To mi deli! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

|
Objavljeno: Pon Jan 26, 2009 4:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
aljoš je napisal/a: |
optike za takšne laserje imam dovolj, tako da če se ga boš res spravil narediti, ti jo šenkam  |
Hvala. Ti povem, če jo bom rabil. Šparaj eno Ampak najprej bo treba dobiti diodo... Razmišljam, da bi razdrl moj DVD, ampak ga je preveč škoda, ker je še nov in delujoč.  _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

|
Objavljeno: Pon Jan 26, 2009 6:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz na tvojem mestu ga nebi...dioda ti ne bo prišla prav, pa še uničil ga boš...no, vseeno- pekač je tvoj  _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni