www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

antivirus
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
slav43
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 23 Dec 2008 23:33
Aktiv.: 0.01
Kraj: Cven

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 31, 2009 11:57 am    Naslov sporočila:  antivirus Odgovori s citatom

kateri antivirusni program je najbojši?
Lp!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
a.vidmar
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03
Aktiv.: 5.29
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 31, 2009 12:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To vprašanje je kakor, kateri avto je najboljši? Smile

Sam pa uporabljam Avast Home edition. TUKAJ

Je brezplačen.

LP
Nazaj na vrh
panja003
Član
Član

Pridružen-a: Tor 22 Jul 2008 12:54
Aktiv.: 0.27
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 31, 2009 12:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja drži, vsak uporabnik ima svoje potrebe in temu primerna je tudi izbira "najboljšega" programa zanj.

Jaz za domačo uporabo uporabljam AVG free, v službi imamo pa Trend micro, ki ga tudi lahko samo pohvalim.
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.83
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 31, 2009 1:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Testiral sem jih že nekaj, ampak najbolj mi je všeč AVG full verzija.
dojc
Član
Član

Pridružen-a: Sre 05 Dec 2007 12:10
Aktiv.: 0.14
Kraj: Šentjernej

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 31, 2009 1:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam Aviro in moram povedat, da sem zelo zadovoljen.
LINK: http://www.avira.com/en/download/index.html

LP
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
BojanR
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52
Aktiv.: 3.30
Kraj: Vnanje Gorice

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 31, 2009 2:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po moje je še vedno najboljši NOD
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vidicdarko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Sep 2008 19:52
Aktiv.: 0.11
Kraj: Predmeja

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 31, 2009 7:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam Kaspersky, je dober, le malo več časa porabi pri zagonu sistema.
Nazaj na vrh
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.30
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 31, 2009 8:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prej sem uporabljal Avast Home Edition, potem pa sem prešel na NOD32 pa mi je za Avastom našel še 13 virusov Shocked
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 31, 2009 9:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moj glas gre k Pandi internet security 2009.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
elektronik
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Dec 2006 2:17
Aktiv.: 1.28
Kraj: postojna

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 10, 2009 8:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najboljši antivirus si ti sam, če ga ne boš sral in iskal težav boš naredil še največ za zaščito. Če pa iščeš boš tudi našel, tud najboljša oprema ti ne pomaga vedno.

Kar se tiče samih programov pa takole, vsak ima svoje dobre in slabe strani.
Zame je najboljši program tisti, ki naredi to kar mu ukažeš, nekateri pač ne zmorejo tega, javljajo errorje, oz. da ni mogoče brisati okuženih datotek,...

Kratek opis:

Kaspersky: Po mojem najboljši AV program, na njegovem jedru je zgrajenih kar nekaj drugih programov, ki se uvrščajo v sam svetovni vrh. Močan program, ki očisti večino okuženih datotek, vendar ni najbolj varčen kar se sistemskih sredstev tiče. Zelo slabo zaznava adware.

NOD32: Po mojih izkušnjah najbolje optimiziran AV program. Varčen s sistemskimi sredstvi, hkrati hiter in dobro zaznava grožnje, odstranjuje pa jih slabše kot Kaspersky. Vendar je za večino "normalnih" uporabnikov dovolj zmogljiv.

AVG: Slabše zmogljiv in počasnejši AV program, vendar za normalno delo dovolj zmogljiv. Ni ravno varčen s sistemskimi sredstvi, počasneje preiskuje datoteke, vandar je za domačo rabo brezplačen. Prednost je tudi skeniranje linkov v brskalnikih in opozarjanje na sumljive strani, čeprav so včasih lažni alarmi. Za večino uporabnikov dovolj dober program. Tudi zame.

AVAST: Podobna situacija kot pri AVG-ju, vendar slabše zaznava okužbe, še vedno dober za uporabnike, ki ne iščejo težav, vendar kljub temu se ne gre zanašati nanj. Zanesljivost pa je vseeno po mojih kriterijih ključna.

STEGANOS: Ultimativna stopnja zaščite, uvrščena v sam svetovni vrh. Zgrajen na jedru Kasperskega, kar potrjuje prej napisano o Kasperskem. Glede sistemskih sredstev veljajo podobne lastnosti, zmogljivost pa je višja. Slaba stran je le cena, je eden izmed dražjih AV programov. Podjetje sicer ponuja tudi druge produkte iz področja računalniške varnosti, vendar to ne spada v to temo.

Na kratko sem vam opisal nekaj AV programov, če je še kakšno vprašanje bom z veseljem odgovoril, po želji pa lahko opišem še kakšnega.
Opisi temeljijo na mojih izkušnjah in preizkušanjih teh programov.
Nazaj na vrh
Modlar
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2009 10:59
Aktiv.: 0.95
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 16, 2009 11:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Definitivno NOD32

LP M

Kdor visoko leta - daleč vidi.
Nazaj na vrh
A.B.
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jan 2009 14:50
Aktiv.: 0.45

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 16, 2009 11:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam BitDefender 2009, sem zelo zadovoljen. Prej sem imel NOD 32, pa nisem bil zadovoljen.
Nazaj na vrh
aljazsukljan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2009 13:54
Aktiv.: 0.89
Kraj: Koper - Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 23, 2009 11:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam Antivirus Avast 4.8 in je super..dela bolj počasi ampak najde veliko virusov.

Priporočam

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.88
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2009 1:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz ne vem kateri antivirus imam. Vem da imam nekaj, a se mi ni še nikoli oglasil, da je kaj našel.
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2009 11:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Steganos že teče na mojem računalniku. vendar se mi zdi čudno, ker ima na las enak vmesnik kot AVG.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni