|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
slav43 Neznanec

Pridružen-a: Tor 23 Dec 2008 23:33 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Cven
|
Objavljeno: Sob Jan 31, 2009 11:57 am Naslov sporočila: antivirus |
|
|
kateri antivirusni program je najbojši?
Lp! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
a.vidmar Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03 Prispevkov: 1159 Aktiv.: 5.29 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sob Jan 31, 2009 12:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
To vprašanje je kakor, kateri avto je najboljši?
Sam pa uporabljam Avast Home edition. TUKAJ
Je brezplačen.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
panja003 Član

Pridružen-a: Tor 22 Jul 2008 12:54 Prispevkov: 55 Aktiv.: 0.27 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Sob Jan 31, 2009 12:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja drži, vsak uporabnik ima svoje potrebe in temu primerna je tudi izbira "najboljšega" programa zanj.
Jaz za domačo uporabo uporabljam AVG free, v službi imamo pa Trend micro, ki ga tudi lahko samo pohvalim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Sob Jan 31, 2009 1:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Testiral sem jih že nekaj, ampak najbolj mi je všeč AVG full verzija. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dojc Član

Pridružen-a: Sre 05 Dec 2007 12:10 Prispevkov: 30 Aktiv.: 0.14 Kraj: Šentjernej
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BojanR Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52 Prispevkov: 693 Aktiv.: 3.30 Kraj: Vnanje Gorice
|
Objavljeno: Sob Jan 31, 2009 2:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po moje je še vedno najboljši NOD |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vidicdarko Član

Pridružen-a: Pet 19 Sep 2008 19:52 Prispevkov: 23 Aktiv.: 0.11 Kraj: Predmeja
|
Objavljeno: Sob Jan 31, 2009 7:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz uporabljam Kaspersky, je dober, le malo več časa porabi pri zagonu sistema. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.30 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Sob Jan 31, 2009 8:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prej sem uporabljal Avast Home Edition, potem pa sem prešel na NOD32 pa mi je za Avastom našel še 13 virusov  _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sob Jan 31, 2009 9:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moj glas gre k Pandi internet security 2009. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elektronik Član

Pridružen-a: Ned 03 Dec 2006 2:17 Prispevkov: 290 Aktiv.: 1.28 Kraj: postojna
|
Objavljeno: Tor Feb 10, 2009 8:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najboljši antivirus si ti sam, če ga ne boš sral in iskal težav boš naredil še največ za zaščito. Če pa iščeš boš tudi našel, tud najboljša oprema ti ne pomaga vedno.
Kar se tiče samih programov pa takole, vsak ima svoje dobre in slabe strani.
Zame je najboljši program tisti, ki naredi to kar mu ukažeš, nekateri pač ne zmorejo tega, javljajo errorje, oz. da ni mogoče brisati okuženih datotek,...
Kratek opis:
Kaspersky: Po mojem najboljši AV program, na njegovem jedru je zgrajenih kar nekaj drugih programov, ki se uvrščajo v sam svetovni vrh. Močan program, ki očisti večino okuženih datotek, vendar ni najbolj varčen kar se sistemskih sredstev tiče. Zelo slabo zaznava adware.
NOD32: Po mojih izkušnjah najbolje optimiziran AV program. Varčen s sistemskimi sredstvi, hkrati hiter in dobro zaznava grožnje, odstranjuje pa jih slabše kot Kaspersky. Vendar je za večino "normalnih" uporabnikov dovolj zmogljiv.
AVG: Slabše zmogljiv in počasnejši AV program, vendar za normalno delo dovolj zmogljiv. Ni ravno varčen s sistemskimi sredstvi, počasneje preiskuje datoteke, vandar je za domačo rabo brezplačen. Prednost je tudi skeniranje linkov v brskalnikih in opozarjanje na sumljive strani, čeprav so včasih lažni alarmi. Za večino uporabnikov dovolj dober program. Tudi zame.
AVAST: Podobna situacija kot pri AVG-ju, vendar slabše zaznava okužbe, še vedno dober za uporabnike, ki ne iščejo težav, vendar kljub temu se ne gre zanašati nanj. Zanesljivost pa je vseeno po mojih kriterijih ključna.
STEGANOS: Ultimativna stopnja zaščite, uvrščena v sam svetovni vrh. Zgrajen na jedru Kasperskega, kar potrjuje prej napisano o Kasperskem. Glede sistemskih sredstev veljajo podobne lastnosti, zmogljivost pa je višja. Slaba stran je le cena, je eden izmed dražjih AV programov. Podjetje sicer ponuja tudi druge produkte iz področja računalniške varnosti, vendar to ne spada v to temo.
Na kratko sem vam opisal nekaj AV programov, če je še kakšno vprašanje bom z veseljem odgovoril, po želji pa lahko opišem še kakšnega.
Opisi temeljijo na mojih izkušnjah in preizkušanjih teh programov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Modlar Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2009 10:59 Prispevkov: 190 Aktiv.: 0.95 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Pon Feb 16, 2009 11:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Definitivno NOD32
LP M _________________ LP Mare
Kdor visoko leta - daleč vidi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
A.B. Član

Pridružen-a: Sob 24 Jan 2009 14:50 Prispevkov: 91 Aktiv.: 0.45
|
Objavljeno: Pon Feb 16, 2009 11:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam BitDefender 2009, sem zelo zadovoljen. Prej sem imel NOD 32, pa nisem bil zadovoljen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljazsukljan Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2009 13:54 Prispevkov: 177 Aktiv.: 0.89 Kraj: Koper - Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 23, 2009 11:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam Antivirus Avast 4.8 in je super..dela bolj počasi ampak najde veliko virusov.
Priporočam _________________ carpe diem! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.88 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Feb 24, 2009 1:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz ne vem kateri antivirus imam. Vem da imam nekaj, a se mi ni še nikoli oglasil, da je kaj našel. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Tor Feb 24, 2009 11:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Steganos že teče na mojem računalniku. vendar se mi zdi čudno, ker ima na las enak vmesnik kot AVG. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni