www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

GPS modul

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
slawc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 07 Mar 2004 11:43
Aktiv.: 0.89

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 02, 2005 12:35 pm    Naslov sporočila: icon_question GPS modul Odgovori s citatom

Iscem OEM GPS module. Ima kdo izkusnje s katerimikoli in kje jih kupit (po moznosti pri nas), cena, specifikacije, ...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.89
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 02, 2005 1:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da je dobavljiv pri nas je meni znan samo od firme Trimble, model Lassen IQ. Originalni podatki so TUKAJ kjer najdeš tudi zastopnika za SLO (ena pošiljka je po besedah zastopnika naročena tako da se bo kmalu dalo kupiti kakšen kos).
Če se ti mudi preizkusiti zadevo jo naroči TUKAJ dostava je cca. 20€.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
slawc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 02, 2005 2:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravno sem gledal ta modul, cena je tudi zanimiva (v tujini). Me prav zanima koliko bo pri nas.

Vsec mi je enojno 3v3 napajanje in nizka poraba (ostali imajo tudi do 100mA ali vec).
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 02, 2005 3:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slawc
Jaz sem nekaj brskal po inetu in se najbolj vsec so mi bili royaltekovi. Majhni poceni ter nekateri z ze vgrajeno patch anteno.
http://www.tri-m.com/support/manufacturer.html#royaltek
Sicer pa sem do sedaj uporabljal MuRatove modulcke, ki jih zastopa firma Mikroiks iz lju.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70831.25

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 02, 2005 10:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.89
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 03, 2005 7:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na Muratini strani nisem našel nič o GPS modulih. Ali ima kdo kakšen link ali pa pdf? Po Googlu naj bi bila oznaka LMRX3JBA-082, ali to drži?

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
SimonS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 03, 2005 3:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam PDFje od modulckov. Sporoci mi e-mail (bolje pod zasebno, ce noces kup spalma)
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 03, 2005 4:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SimonS je napisal/a:
Jaz imam PDFje od modulckov. Sporoci mi e-mail (bolje pod zasebno, ce noces kup spalma)

Skupaj smo mocnejsi

In ti PDF-ji so seveda državna skrivnost številka 1, katerih objava na forumu je vsaj z zakonom prepovedana, kajneda? Počasi me tole ne čudi več.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.72
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 04, 2005 3:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SimonS je napisal/a:
Jaz imam PDFje od modulckov.

Daj naloži jih v FileManager da imamo tudi drugi kaj od tega...

Sicer pa GPS module dobite tukaj : http://www.xenya.si/
Sicer modulov nisem videl v prodajnem programu, ampak vem da se jih da dobiti pri njih.

LP, aly.

slawc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 04, 2005 7:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Daj gor, me prav zanima kaj je ta stvarca.

Dobil sem ponudbo za Garminove module. Najcenejsi je ca. 15kSIT. Vendar odpadejo zaradi prevelike porabe (skoraj 100mA)
Orcam20 (verjetno najcenejsi modul) pa je samo ca. 7kSIT!!

Oba sta brez antene.

Royaltek ima tudi precejsno porabo. Zakaj take razlike? iQ porabi skupaj z anteno ca. 40mA.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70831.25

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 04, 2005 8:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
slawc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 04, 2005 10:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hm... mogoce sem kaj spregledal ampak kako hudica pa pogledam te datoteke? Ali je za filemanager potrebna posebna registracija?
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 04, 2005 10:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

slawc,

O tem je bilo na forumu veliko napisanega. FM ni v sklopu foruma zato je tam potrebna ponovna registracija. Uporabi enako uporabniško ime ter elektronski naslov kot na forumu. Sistem ti bo tja poslal aktivacijsko kodo.

SimonS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 04, 2005 4:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, Frenki no...
Saj ni tako hudo, kot izgleda Smile
Pac filemanegerja ne uporabljam. Koliko ljudem pa bi tu koristilo Confused No ja pravzaprav mene nic ne stane prostor na disku pa je tvoj Cool
Prilagam se en moj link, kjer je dokumentacija od ter enostavna prikljucitvena shema
http://www2.arnes.si/~ngrkkrn1/ham/

GPS-muRata.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  GPS-muRata.zip
 Velikost datoteke:  819.64 KB
 Downloadano:  23 krat

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni