Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
zrij Član

Pridružen-a: Sre 21 Jan 2004 14:40 Prispevkov: 157 Aktiv.: 0.66 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Čet Feb 05, 2009 8:58 pm Naslov sporočila: Programi WIN95/98 na WinXP |
|
|
Doslej sem se že srečal s tem, da DOS-ovi programi na XP ne delujejo, sedaj pa so me začeli mučiti tudi programi, ki so bili namenjeni za WIN 95/98.
Po dolgem času sem iz arhiva povlekel program na CD in ga instaliral na prenosniku, na katerem imam instalirane Win XP. Gre za izobraževalni program za male nadebudneže od 5. leta naprej in bi sedaj našemu najmlajšemu prišel prav. CD je original.
Ob instalaciji je očitno program očitno "zavohal" da je na računalniku drugačen operacijski sistem (takrat so o XP šele sanjali) in javil težavo, vendar se je instalacija nadaljeval. Po zaključeni instalaciji pa ob zagonu programa javlja težavo z avdio sistemom, ob javljanju napake ponudi izhod in ob kliku na ikono tudi zapusti program.
Se je morda kdo že srečal s tako težavo? Je možno to zadevo rešiti v Win XP?
Programi so izobraževalne narave in bi jih nabavil tudi za Win XP če bi obstajali.
Hvala za odgovore
Zdravko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2222 Aktiv.: 10.67 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Čet Feb 05, 2009 9:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kateri program je to? Kako pa to deluje? Moje sijajno človeško telo? _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zrij Član

Pridružen-a: Sre 21 Jan 2004 14:40 Prispevkov: 157 Aktiv.: 0.66 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Čet Feb 05, 2009 9:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri pripravi vprašanja sem poskušal tudi pripeti okno s sporočilom o napaki, kjer bi bil viden tudi program zaradi katerega sprašujem, pa mi nekako ni uspelo.
Da. To je program "Moje sijajno človeško telo". Multimedija DZS.
Sem jaz kaj spregledal, ali pa si ti "čutil na vodi"?
Z |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eddie Član

Pridružen-a: Sre 10 Dec 2003 21:02 Prispevkov: 723 Aktiv.: 3.04 Kraj: Severna primorska
|
Objavljeno: Čet Feb 05, 2009 9:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če ne gre kako lažje bi verjetno šlo z win98 v vmwaru?
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zrij Član

|
Objavljeno: Čet Feb 05, 2009 9:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
win98 v vmwaru? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eddie Član

Pridružen-a: Sre 10 Dec 2003 21:02 Prispevkov: 723 Aktiv.: 3.04 Kraj: Severna primorska
|
Objavljeno: Čet Feb 05, 2009 9:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja zakaj pa ne?
Downloadaš vmware player- free, sliko win98 pa se tudi da dobiti.
Program potem instaliraš v virtualnem PC-ju, kjer poganjaš win98.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zrij Član

|
Objavljeno: Čet Feb 05, 2009 9:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Spraševal sem zato, ker tega doslej nisem poznal. Vsekakor bom poskusil in o rezultatih poročal.
Hvala
Zdravko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eddie Član

|
Objavljeno: Čet Feb 05, 2009 10:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aja!
No tudi jaz sem dokaj nov v tem ampak se hitro privadiš.
Je zelo uporabna zadeva, res pa je da rabiš dokaj dober računalnik( kakšen giga rama čisto nič ne škodi).
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
silvo_v Član

Pridružen-a: Pon 11 Jul 2005 22:00 Prispevkov: 146 Aktiv.: 0.61 Kraj: Domžale
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zrij Član

|
Objavljeno: Pet Feb 06, 2009 1:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
silvo_v je napisal/a: |
http://icarus.dzs.si/doc/mm/index.html
Klikni na pomoč, tam je vse opisano.
Lp |
Silvo_v najlepša hvala za pomoč.
Programi delujejo!
Zdravko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2222 Aktiv.: 10.67 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Sob Feb 07, 2009 11:30 am Naslov sporočila: Re: Programi WIN95/98 na WinXP |
|
|
zrij je napisal/a: |
Doslej sem se že srečal s tem, da DOS-ovi programi na XP ne delujejo, sedaj pa so me začeli mučiti tudi programi, ki so bili namenjeni za WIN 95/98.
Gre za izobraževalni program za male nadebudneže od 5. leta naprej in bi sedaj našemu najmlajšemu prišel prav. CD je original.
|
Ker petletni otroci še ne znajo angleško, morajo biti programi v slovenščini. Edina dva programa, spadata v to skupino in sta bila narejena za WIN 95/98 sta Kako pa to deluje in Moje sijajno človeško telo.
zrij je napisal/a: |
Ob instalaciji je očitno program očitno "zavohal" da je na računalniku drugačen operacijski sistem (takrat so o XP šele sanjali) in javil težavo, vendar se je instalacija nadaljeval. Po zaključeni instalaciji pa ob zagonu programa javlja težavo z avdio sistemom, ob javljanju napake ponudi izhod in ob kliku na ikono tudi zapusti program.
Zdravko |
Imel sem podoben problem, z razliko, da se meni ni prikazala začetna animacija, ostalo je delovalo. _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.59 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sob Feb 07, 2009 1:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če se zatika že pri instalaciji, bi mogoče poskusil tole:
- desni klik na setup.exe (ali kar je že)
- zavihek Compatibility
- Kljukica Run this program .... in izbereš 95 / 98
- OK
- zaženeš.
mogoče pa bo šla tako instalacija bolj tekoče skozi.
Glede audio driverjev pa je vse opisano na njihovi pomoči. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zrij Član

|
Objavljeno: Ned Feb 08, 2009 1:21 pm Naslov sporočila: Re: Programi WIN95/98 na WinXP |
|
|
airwolf je napisal/a: |
Ker petletni otroci še ne znajo angleško, morajo biti programi v slovenščini. Edina dva programa, spadata v to skupino in sta bila narejena za WIN 95/98 sta Kako pa to deluje in Moje sijajno človeško telo.
|
Torej vsaj v moji zbirki so se našli:
- Moje sijajno človeško telo
- Moje prvo čudovito raziskovanje zgodovine
- Moje prvo čudovito raziskovanje sveta
- Enciklopedija narave
Nimam
- Kako pa to deluje
verjetno so v tistem času izdali še kakšnega (vsaj DZS)
Pri vseh teh mi je za normalno delovanje v okolju Win XP pomagal dodatek za XP, ki se nahaja na straneh DZS.
Zdravko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zrij Član

|
Objavljeno: Ned Feb 08, 2009 1:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
Če se zatika že pri instalaciji, bi mogoče poskusil tole:
- desni klik na setup.exe (ali kar je že)
- zavihek Compatibility
- Kljukica Run this program .... in izbereš 95 / 98
- OK
- zaženeš.
mogoče pa bo šla tako instalacija bolj tekoče skozi.
Glede audio driverjev pa je vse opisano na njihovi pomoči. |
Pri sami instalaciji je sicer javilo, da program ni predviden za operacijski sistem, ki se nahaja na računalniku, vendar je instalacija potekala potem naprej.
Zataknilo se je pri zagonu instaliranega programa.
Najprej sem poskusil tudi z nastavitvijo kompatibilnosti pri izvršljivih programih, kot tudi navajaš, vendar pa ni pomagalo.
Zdravko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
digital Član

Pridružen-a: Ned 08 Jun 2008 23:11 Prispevkov: 253 Aktiv.: 1.22 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Sre Feb 11, 2009 7:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
eddie, ali lahko opišeš nekoliko natančneje kako spraviti win98 na računalnik. Ali ga moram nalagati tako kot novo inštalacijo, ali rabim še kakšno drugo zadevo. VM player imam inštaliran in ima dve možnosti (commands): open in download. Kako naprej?
hvala in lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|