www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

LPC se ne odziva na JTAG

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.09
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 10, 2009 8:41 pm    Naslov sporočila:  LPC se ne odziva na JTAG Odgovori s citatom

Nekako mi je uspelo "zaštekati" LPC2148, da se nikakor ne odzove več na jtag programator. Drugače program normalno teče, samo ne programator se ne odziva. Napiše, kot da ga sploh ni.
Uporabljam pa olimexov LPT programator in H-JTAG server.
Ima kdo idejo?

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.03
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 10, 2009 9:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si preveril, če si ugasnil JTAG pine?

Če si, te reši ISP programiranje.
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 10, 2009 9:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Programator na drugi ploščici dela OK. Tako da je definitivno napaka na tej plošči. Povezave so 100% OK, ker je pred tem "incidentom" delalo OK. Tako da je 99.9% napaka v čipu samem. Sedaj je samo vprašanje, ali se ga da nekako rešiti ker je dober, ali bo treba menjati Sad
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.03
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 10, 2009 10:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem če si me razumel... Hotel sem vprašat, če si JTAG pine na kakršenkoli način izklopil? Se pravi, imaš v aplikaciji na JTAG pinih kakšen zunanji hardware, si preveril, če je P1.26 vezan na maso... Si mogoče vklopil Code Protection?

Če je zgoraj opisano vse OK... Si se kaj "igral" s PLLjem? Hm... Drugega se pravzaprav ne spomnim...

Imaš možnost serijskega programiranja? Če ja, povozi program z enim, za katerega si siguren, da ne povzroča težav.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70644.36

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 10, 2009 10:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 10, 2009 10:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne, pini se uporabljajo izključno za JTAG. Sem pa tudi pine preveril z osciloskopom. Nekaj se dogaja. Ne z PLLom se nisem nič tikal. Niti zaklepal nisem. Samo nekaj sem se z ADC igral. Se bojim, da sem ga tu zavozil, ker sem uporabljal registre, ki jih načeloma ni tu. Drugače pa ne morem priklopiti na serijsi port. Očitno bo treba zamenjati čip ni kaj Sad
commander29
Član
Član

Pridružen-a: Pon 20 Nov 2006 15:24
Aktiv.: 0.21

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2009 11:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SimonS je napisal/a:
Ne, pini se uporabljajo izključno za JTAG. Sem pa tudi pine preveril z osciloskopom. Nekaj se dogaja. Ne z PLLom se nisem nič tikal. Niti zaklepal nisem. Samo nekaj sem se z ADC igral. Se bojim, da sem ga tu zavozil, ker sem uporabljal registre, ki jih načeloma ni tu. Drugače pa ne morem priklopiti na serijsi port. Očitno bo treba zamenjati čip ni kaj Sad

Če si v svoji aplikaciji spreminjal PINSEL, kjer so tudi JTAG pini potem si lahko JTAG odklopil v ARM-u in edina rešitev je brisanje Flash-a.

Serijski port ---> MAX 232 ---> Uart0 pini na LPC-ju

Potem pa reset in P0.14 tako da bo šel v bootloader način ob resetu.

Nato pa uporabi enega od SW lahko tudi od Philips-a za LPC-je ali pa FlashMagic in zbriši flash na LPC-ju.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
SimonS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2009 12:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno je to, to. Sad
Hvala za odgovore.
Citiram:
plese reference the debug port setting.(keyword INSEL2)

Warning: use read-modify-write operation when accessing PINSEL2 register. Accidental
write of 0 to bit 2 and/or bit 3 results in loss of debug and/or trace functionality! Changing
of either bit 4 or bit 5 from 1 to 0 may cause an incorrect code execution!

GPIO/DEBUG
0: Pins P1.36-26 are used as GPIO pins.
1ins P1.36-26 are used as a Debug port.
reset: P1.26/RTCK

Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.30

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2009 12:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja poglej v kodo ane.

Zelo nerodno so to naredili pri NXPju, zadevo bi morali rešiti podobno kot pri spreminjanju nastavitev PLL.

SimonS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2009 1:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja saj pravim, da sem spreminjal PINSEL2 in da je verjetno to krivo
PINSEL2 =0x30;

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni