www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kateri osciloskop?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.31

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 12, 2009 10:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In ravno tisto kar je bila razlika "samo" na papirju je najbolj pomembna stvar pri osciloskopih. No, pri DSOjih bi dodal še koliko vzorcev so sposobni shraniti.

Očitno je osciloskop zadostil vsem vašim potrebam, zato dejanske razlike niste opazili (vsaj tako zastopim iz napisanega).

JamesQ
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Nov 2006 12:05
Aktiv.: 1.60
Kraj: Novo mesto/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 13, 2009 2:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lepo pozdravljeni.

V tej temi si lahko preberete kaj več na temo vtisov in preiskušanja.

Kot sem že rekel, sam sem ga uporabljal ralativno kratek čas da bi ga v celoti sprobal.

LDŽ

Perhan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 20:04
Aktiv.: 0.91
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 13, 2009 8:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo off vprašanje pa vendar, kdo od vas, ki pišete poste v to temo je sedaj namesto uporabnika nakamichi zaposlen v Avektisu?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
webmartin
Član
Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2004 16:19
Aktiv.: 1.58
Kraj: Zg. Polskava

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 13, 2009 9:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri zastopniku v SLO stane nov Tektronix TDS1002B (ČB, 2x 60MHz, 1GS/S) 986 EUR +DDV...ampak pri tem veš kaj imaš in dela odlično....
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
JamesQ
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Nov 2006 12:05
Aktiv.: 1.60
Kraj: Novo mesto/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 13, 2009 9:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lepo pozdravljeni.

Uporabnik nakamichi ni zaposlen v podjetju Avektis, ampak je študent četrtega letnika UNI programa na FE v Ljubljani. To vem, ker sva sošolca že nekaj let. Skupinski nakup RIGOL osciloskopov pa je posledica njegovega dela znotraj laboratorija za meritve na naši fakulteti, kjer je tudi zvedel za to ponudbo.

Nisem tu, da bi kritiziral tega ali onega proizvajalca merilne tehnike. Pisal sem ker je bilo izraženo zanimanje za osciloskope podjetja RIGOL s strani uporabnikov tega foruma.

Kot sem že napisal, dogovorite se za preiskus RIGOL osciloskopov pri podjetju Avektis in se samo prepričajte na čemu je stvar.

LDŽ

Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.16
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 13, 2009 1:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej nekoga, ki bi zadeve dejansko uporabljal in ne samo ogledal na hitrico, na tem forumu, ni?

Se pravi enaka situacija, kot na Fanzo forumu., kjer se zbirajo serviserji in ljubitelji elektronike iz celotne bivše YU in te opreme ne pozna nihče, da bi jo uporabljal pa še manj.

Kaže, da bom ostal pri analognem.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nakamichi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51
Aktiv.: 3.68
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 13, 2009 2:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Azrael je napisal/a:
Torej nekoga, ki bi zadeve dejansko uporabljal in ne samo ogledal na hitrico, na tem forumu, ni?

Se pravi enaka situacija, kot na Fanzo forumu., kjer se zbirajo serviserji in ljubitelji elektronike iz celotne bivše YU in te opreme ne pozna nihče, da bi jo uporabljal pa še manj.

Kaže, da bom ostal pri analognem.

Jaz jo redno uporabljam pri servisnih storitvah in debagiranju tega kar sam delam. Problemov do sedaj nisem imel nobenih in zadeva dela kot pričakovano glede na karakteristike navedene pri nakupu. V primeru, da bo želja lahko zadevo tudi prinesem na kakšen piknik, da si jo mojstri ogledajo in stestirajo kako se obnese za njhove potrebe v tem rangu lastnosti. Kaj pa te točno zanima?

Sam sem imel par kiksov z maso pri popravilu switcherjev in mi zadeva še ni odletela hvalabogu. Stabilnost..česa..umerjanja? Meritve so ponovljive, brez problemov.

L.P.,
Miha
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.16
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 13, 2009 2:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa kakšna primerja z drugim scopeom? Analognim ali digitalnim?

Tudi poceni multimeter je povsem zadovoljiv, dokler ga ne primerjaš s kakšnim malo boljše sorte.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.52

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 13, 2009 3:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Azrael je napisal/a:
Kaj pa kakšna primerja z drugim scopeom? Analognim ali digitalnim?

Tudi poceni multimeter je povsem zadovoljiv, dokler ga ne primerjaš s kakšnim malo boljše sorte.

Tudi mene ravno to najbolj zanima - primerjava z drugimi. Zmogljivosti se da primerjati preko brosur, ne pa tudi kvalitete izdelave ohisja, gumbov, uporabniskega vmesnika, zanesljivosti (v smislu vzdrzljivosti - ali se stvari kvarijo oz. ne delujejo tako, kot bi morale) itd.

nakamichi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 13, 2009 3:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hehe, primerjava z zadevami za več denarja je brezsmiselna, saj tudi tukaj za več denarja dobiš več. Je pa povsem primerljiv z Agilentom(sicer spet dražji Confused ), uporabniški vmesnik je zelo intuitiven kar je tudi prof. opazil kljub več let dela za Agilentom, je prej našel funkcijo, ki redko rabi, pri Rigolu recimo. Kvaliteta izdelave je identična, razlika je v osvetljenih gumbim, ki ji Rigol DS5000 nima recimo, ma to ne vpliva na samo funkcionalnost. Tudi sam delam na osciloskopih za 10k€ od Agilenta v lab. a je tisto povsem drugi tip opreme, kvaliteta izdelave še vedno ni dosti boljša, je pa performance v drugem svetu se razume.

Kot pravim, nimam ga dolgo(pol leta), o zanesljivosti se bomo lahko pogovarjali po 5ih letih in več. Do sedaj ni bilo nobenega problema, proizvajalcev je veliko in ne trdim, da je samo ta tako, da si lahko tudi druge ogledate, če vas Rigol ne prepriča. Vsakemu svoje Wink Mene je Smile

So pa seveda tudi slabe strani:
-Slaba podpora za PC, zelo počasen softver in GPIB na doplačilo(isto Agilent)
-V našem primeru zelo dolg dobavni rok
-Majhno število meritev na ekranu, sicer postane moteče(isto Agilent)

P.S.: To, da sem bil zaposlen v Avektisu pa me je pošteno nasmejalo Laughing

L.P.,
Miha
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
TilenS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Nov 2005 12:29
Aktiv.: 2.34

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 13, 2009 4:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nam je v cca. pol leta neslo nekaj na main boardu (šla oba kanala) pri DS5102C pa ga nismo veliko uporabljali. Sicer zdaj vseeno razmišljam, da bi za sebe vzel enega z ebay-a, ker so še recimo, da ugodne cene...

Lp
Nazaj na vrh
nakamichi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 13, 2009 5:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako pa je bilo s supportom pri okvari, čas popravila? Tako, da vemo kako bo v primeru okvare pri komu drugemu.

L.P.,
Miha
Nazaj na vrh
Perhan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 20:04
Aktiv.: 0.91
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 13, 2009 7:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, nakamichi od kje ideja, da si bil sodelavec Avektisa? Very Happy

Hm, ko sem kupoval Rigolca se ga na hitro testiral v prostorih Avektisa. Med pogovorem z ga. Matejo sva se pogovarjala tudi o podjetju in zaposlenih v Avektisu. Dejala je da jih je zapustil študent iz FE (beri sodelavec) Miha, ker je dobil pač boljši job.
Glede na to, da si nakamichi kar konkretno promoviral Rigol, sem bil prepričan, da govoriva o tebi. Še več, ker se po tistem, ko naj bi jih zapustil, nisi več oglašal z reklamiranjem je zadeva izgledala še toliko bolj verjetna da gre zate.
In ker se se tema zopet obudila in promocijo vodijo drugi uporabniki me je zanimalo kateri od njih sedaj sodeluje z Avektisem.

Pa brez zamere.
Nazaj na vrh
nakamichi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 13, 2009 8:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je pa res skoraj neverjeten splet najključji. Je pa res, da je bil v času nakupa tam "nov" serviser Aleš, ki je očitno nadomestil Miho, ki je bil kot jaz študent FE očitno.

Zadevo sem reklamiral, ker sem iskal ugodno alternativo meni sicer nedosegljivih osciloskopov za 1k€+ in se mi je ta zdela kot najboljša, v slogi je moč.

Očitno pa je zadeva dovolj dobra, da ljudje sami dajo besedo zanjo, torej je vredno poskusiti a ne?

Zdej me zanima samo še kako je s podporo, upam, da bom tudi to kmalu izvedel.

L.P.,
Miha
Nazaj na vrh
TilenS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Nov 2005 12:29
Aktiv.: 2.34

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 13, 2009 9:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čas popravila ? Heh, kolikor sem porabil, da sem zadevo razdrl in zamenjal board Smile Kako je glede supporta nevem točno ampak, če se ne motim smo dobili drug board direktno od njih.

Lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni