www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Prehod od enega ponudnika dostopa k drugemu

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 12, 2009 9:46 pm    Naslov sporočila:  Prehod od enega ponudnika dostopa k drugemu Odgovori s citatom

Tole počasi postaja zanimivo. Prehod od enega operaterja k drugemu naj bi načeloma (po zagotovilih, ki sem jih dobil pred naročilom) šel kolikor toliko tekoče. Za 10.2. sem imel predviden preklop. Ob 9:30 navedenega dne stari operater odključi vse skupaj. Ob 13:00 pride monter novega operaterja, "populi" staro opremo in priključi svojo kramo. Stvar po pričakovanjih ne dela. Klici gor, klici dol, pojavi se še en mojster s kupom merilne opreme, priključi, meri in se čudi. Proces traja kako uro. Njuna diagnoza se glasi - nekaj v centrali ni OK. Dobro, bomo pa jutri dokončali. Naslednji dan se ni zgodilo nič, danes pa je stanje enako kot na začetku.

Zdaj me pa zanimajo vaše izkušnje in seveda kak učinkovit način prepričevanja, da bo stvar končno stekla. Tole "švercanje" preko sosedov mi gre že malo na živce Mad .

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
stbe
Član
Član

Pridružen-a: Sob 10 Sep 2005 12:25
Aktiv.: 0.65
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 12, 2009 10:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri meni ni bilo problemov, ker je novi ponudnik pripeljal svoj kabel v hišo in je stari ponudnik odklopil šele po potrditvi delovanja. Sem pa celo razmišljal, da bi za določen čas imel kar oba ponudnika, da ne bi šlo kaj narobe, ker je imel že marsikdo slabe izkušnje in jim ni preveč zaupat.

LP
Stbe
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.90
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 13, 2009 12:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moje izkušnje so take, da proti firmi ne moreš nič, ker jim je popolnoma vseeno ali imajo enega naročnika več ali enega manj.
Obstaja pa način. Jaz sem ga krstil "živčno izčrpavanje". Stvar temelji na dejstvu, da ima vsak raje osebni mir kot pa svojo firmo.
Na ta način se najprej izplača pridobiti ustrezne telefonske številke, potem pa isto metodo konstruktivno uporabiti na njih. Twisted Evil Wink

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.94
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 13, 2009 12:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni za 5 dnevni mrk interneta pred meseci sploh ni bil potreben prehod k drugemu ponudniku. Zadostoval je le ločen preklop ISDN telefonije iz ene v drugo LJ občino, ADSL pa bi moral ostati na stari lokaciji. Rolling Eyes

To ločitev sem SIOLu najavil že pol leta prej in razvezo ADSLa od ISDNa. Takoj po najavi so že znali pošiljat ločene račune, ko pa je s preklopom telefonije hkrati "padel" še internet pa so se zgovarjali, da do moje hiše internet hardwersko sploh ni mogoč Shocked

To da je dan prej ADSL še delal in plačane ADSL položnice za mesece nazaj jim ni povedalo ali dokazalo nič ... d'oh!

Ko sem imel po nekaj dneh vsega dovolj in dobil ter poklical direktno številko direktorja pa je zadeva čudežno spet delovala že po nekaj urah ... Twisted Evil
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70628.88

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 13, 2009 2:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
cimer
Član
Član

Pridružen-a: Sob 07 Okt 2006 0:07
Aktiv.: 0.53
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 13, 2009 9:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No ja, mi smo preselili firmo iz enega konca LJ na drugega, ostali smo pri istem operaterju, ampak smo bili brez komunikacije 21 dni. Toliko je trajalo, da so se dogovorili (ponudnik storitev in tisti, ki daje kable v najem) kdo mora poiskati oziroma napeljati prosto parico od pisarne do glavnega delilnika. Večkrat ponorel po telefonu pa nisem nič dosegel.
Ljudi sem moral poslati delat od doma.

Marko S.
Nazaj na vrh
[g0ran24]
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27
Aktiv.: 2.12
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 13, 2009 12:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz pravkar prehajam iz kabelskega operaterja na Siolovo optiko. In prav zaradi težav prehajanja iz enega operaterja na drugega (po teden dni nedelovanja zaradi "težav", internet pa potrebujem dnevno zaradi posla) sem se odločil da sem naročil optiko in bom seveda počakal da pride Siol da mi priklopi vso aparaturo ter šele nato ko bom videl da zadeve delujejo tako kot mora, poklical kabelskega ponudnika ter odpovedal pogodbo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Tonci
Član
Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14
Aktiv.: 3.05
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 13, 2009 12:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še moja izkušnja. Priklopijo na horuk sredi sobe in zadeva lepo deluje in potem mi zadevo montirajo v omaro ne dela! reče da se mora sistem postavvit (loool). Zvečer ugotovim, da so narobe priklopili! Da o tem, da kličejo s skritih številk ne govorim in potem naj ga kako pokličem?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni