www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

S čim vrtate tiskana vezja
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 16, 17, 18  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70793.17

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 11, 2005 11:30 am    Naslov sporočila:  S čim vrtate tiskana vezja Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 11, 2005 1:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Spiralne svedre HSS kupujem v trgovini,ki imajo na razpolago,je cenejši.W-V svedre sem kupil v Bauhaus(Proxon),ne vem koliko sem plačal.Mislim,da ni poceni.Vrtalnik je Starke,8000-30000vrt/min.Za to sem dal okoli 5000 SIT.Za stojalo pripravljam material.
Lp Andrej
Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 11, 2005 1:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 11, 2005 2:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem ravno včeral v IC kupil en majhen vrtalni stroj(8000-18000rpm) za vrtanje tiskanin. Zraven ima adapter 230-12V. Skupaj je stalo slabe 3ksit. Med vikendom bom poročal, kako se kaj obnese.

Do sedaj pa sem uporabljal nek večji baterijski vrtalnik. Vrta sicer lepo, problem pa je v velikosti-bi bilo potrebno že stojalo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 11, 2005 5:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V Inter diskont sem kupil,ko so prišli v kraj. Vrtalnik MT-130 deluje na 230V,130W..Za stojalo nima in to bom napravil,ni problem.

Bolje?

Nazadnje urejal/a andrejj Sre Maj 11, 2005 10:33 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.12
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 11, 2005 5:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Widja svedercke
HSS se zelo hitro iztrosijo, potem "trgajo" vezje. Ne priporocam. Pri widji pa je rez zelo gladek. Obrablja se prakticno ne. Se pa zelo hitro zlomijo, ce nimas mirne roke ali stojala.
"polletno" zalogo pa si naredim na sejmu v Pordenonu. Cena pa ni prehuda. Mislim da je ene 3 EUR za komplet (4 svedrov)

b0j3
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Apr 2004 19:52
Aktiv.: 0.49

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 11, 2005 8:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

andrejj je napisal/a:

/* Tole pa popravi, sicer bom tretiral kot nedovoljeno reklamiranje! Shame on you Frenki */

Tega pa ne razumem. Človeka vprašajo, kje je kupil in pač napiše kje je napravo kupil.
OK, malce nesrečno je prilepil link in skopiral malce preveč (je to problem?)
Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 11, 2005 9:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 11, 2005 9:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta firma je meni poslala pismo s reklamo,ne vem kje so dobili moj naslov.In vsako leto mi obvestijo(pismo s reklamo),kdaj pridejo v kraj.Letos sem šel iz radovednosti pogledat vrtalnike,pa sem kupil.
Lp Andrej
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 11, 2005 10:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

andrejj je napisal/a:
Pravo orodje za pravo ceno!

Če tole ni reklamni slogan, ki sem ga že nekje slišal sem jaz barvni televizor.

Andreja spoštujem in toleriram njegov način pisanja, vendar so pravila enaka za vse. Ob pisanju obstaja možnost predogleda sporočila pred pošiljanjem, pa tudi gumb uredi je namenjen popravljanju že objavljenega. Prijazno sem ga opozoril naj sporočilo popravi, nisem pa pričakoval takšnih reakcij.
Boris res je, da sem pisal o tem, naj forum ostane forum v pravem pomenu besede, ne pa poštni strežnik. Seveda pa ne za ceno tega, da postane reklamni pano. Ločevanje med tem, kaj je koristna informacija in kaj reklama vsaj zame ni enostavno. Mislim pa, da zgoraj napisano sodi v drugo kategorijo.

Pri napisanem opozorilu vztrajam in konec debate o temle, saj ne sodi v odprto temo.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 12, 2005 5:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki,se opravičujem.Nimam tako dobre izkušnje z računalnikom.Če je kaj narobe in ga prosim enega za pomoč.Sem tudi pogledal za predogled in nisem pričakoval,da bi bilo narobe.
Lp Andrej
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.69
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 14, 2005 12:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

- mini 12V vrtalnik z regulacijo Proxon + stojalo (za ceno ne vem ker sem ga dobil za rojstni dan Very Happy )
- navadni svedri 0,7mm in 1mm.

1mm sveder uspešno brusim doma, 0,7mm pa še čaka na operacijo (zaenkrat še dobro vrta)

LP, aly.

egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 14, 2005 12:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

egomez je napisal/a:
Jaz sem ravno včeral v IC kupil en majhen vrtalni stroj(8000-18000rpm) za vrtanje tiskanin. Zraven ima adapter 230-12V. Skupaj je stalo slabe 3ksit. Med vikendom bom poročal, kako se kaj obnese.

Do sedaj pa sem uporabljal nek večji baterijski vrtalnik. Vrta sicer lepo, problem pa je v velikosti-bi bilo potrebno že stojalo.

Vikend je prišel in prva vrtanja tudi:)

Z vrtalnikom sem še kar zadovoljen. Bom podal kaj + in minus točke:

+majhen in priročen, kar omogoča, da se mi roka ne vtrudi
+lažje naciljam točno željeno mesto
+dovolj močen za moje potrebe
+lahko bolj natančno vrtam kot s prejšnjim
(se pa zavedam, da bi lahko s primernim stojalom lahko to delalo tudi z težjim vrtalnikom)

-Tudi če lepo namerim željeno mesto vrtanja, mi zaradi vrtenja svedra konico malo zmakne.Sicer smer vrtenja je vedno ista in mi vedno zamakne v isti smeri,tako da lahko to predvidim in zato namerim drugam. Ttoda vseeno je moteče in pride do določenega odstopanja pri željeni in narejeni luknji.
-vpenjalna glava ni dovolj globoka, da bi lahko poljubno nastavil, koliko naj mi gleda sveder ven. To sem rešil tako, da sem svedel na enem koncu malo odščipnil.
-ko vrtam, se počutim, kot da sem pri zobozdravniku Mad
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.69
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 14, 2005 1:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

egomez je napisal/a:

Točno zato imam jaz zelo rad regulacijo. Nikoli do sedaj še nisem rabil polne hitrosti (10.000 ali še malo več obratov). Če se igraš zibozdravnika, poskusi z malim frezerjem po bakru ali podobni kovini... Zvok je zanimiv Wink

LP, aly.

robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.34
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 16, 2005 11:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

[quote="aly"]
egomez je napisal/a:

Osebno se še posebej počutim tako, ker uporabljam svedre od zobozdravnice za vrtanje tiskanih vezij. Vrta kot bi po siru vrtal, tudi vitroplast. Tako, da ko boste naslednjič pri zobozdravnici, jo nažicajte za kak sveder. Obstojajo različne oblike konic, okrogle, stožčaste, z različnimi špiralami itd. in pa sveda različnih debelin, zato tudi različno dobro režejo.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 16, 17, 18  Naslednja
Stran 1 od 18

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni