|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
gregzy87 Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48 Prispevkov: 742 Aktiv.: 3.31 Kraj: Okolica Vrhnike
|
Objavljeno: Pet Feb 13, 2009 2:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Torej, stanje je tako: poklical sem na SPEED in sem povedal da gre za brezplačne vzorce, nakar so mi povedali, da so mi očitno to oni (TI) zaračunali, ali, zaradi carine 55 dolarjev, še sam več ne vem zakaj so zaračunali če so vzorci , potem sem povedal, da ne bom plačal 55 dolarjev, če naj bi bili to vzorci in so me vezali na špediterja, kjer mi je dal mail, tako, da sem se odločil da pošiljko v celoti ZAVRNEM!
Zdaj me je pa en klical iz FedEx-a da naj mu povem davčno št., zaradi brezplačnih vzorcev, da bom čim prej to dobil je rekel, tako da to je vse skupaj ena velika zmešnjava... Bomo videli kako se bo razpletlo, torej vsak pove drugače, groza...
No, zdaj vsaj vem, da drugič ne smem naročiti vrednosti vzorcev več kot 22 dolarjev, ker bodo spet problemi.
K sreči sem danes dobil še ene vzorce, seveda ne toliko, samo enih par čipov od Linear Technology . Pričakujem pa še od Maxima nekaj čipov...
Hvala vsem za pomoč in komentarje.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
surla Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 15:22 Prispevkov: 722 Aktiv.: 3.04 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 13, 2009 3:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brez zamere ampak , ker ti kot vidim vsevprek naročaš te vzorce in imaš še VELIKO takih "kolegov" se proizvajalci elektronike vse bolj odločajo za opustitev brezplačnih vzorcev, kar pa tistim , ki imajo res namen kaj narediti podraži razvoj in poveča stroške.
Morda sem se zmotil o tebi pa mi povej kake projekte imaš trenutno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.09 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Pet Feb 13, 2009 4:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
To se je zgodilo in firma sensirion ne pošilja več vzorcev v določene države. Med njimi je tudi Slovenija... Tako za naprej. Če rabiš določen vzorec ga naroči ne pa naročevati vse povprek in potem ti doma ležijo ti čipi in čez kako leto vse skup vržeš v smeti...
Naročajte vzorce po potrebi in ne po omeitvah _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.31
|
Objavljeno: Pet Feb 13, 2009 4:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hja... mislim, da je bilo pri Microchipu enako. Če bo šlo tako naprej, bo temu sledil še Maxim.
P.S.
In močno dvomim, da je TI zaračunal vzorce. Prej je nekdo res nekaj zamešal. Na zadnjem scanu lepo piše, da so to brezplačni vzorci in da plačilo ni potrebno. Vrednost, ki je napisana je samo zaradi davkarije in carine (hja... država vedno pobere kar misli, da je njenega). Najmanj na kar morate biti pripravljeni je plačilo davka. Včasih pač ne, ker se nekomu ne ljubi gledat teh papirjev oz. ima preveč drugega dela. _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tonci Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14 Prispevkov: 629 Aktiv.: 3.06 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pet Feb 13, 2009 4:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Microchip sampla samo še "pomembne " trge! Azijo In S. Ameriko! Mogoče bi bil ok, če bi nekdo, ki ima odvečne sample dal med oglase in jih podaril! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.77 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Pet Feb 13, 2009 4:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
A Microchip ne sampla več picev???
Jooj kej bom potem dobil 3 pic16F628A in 3 PIC16f84A. Res da so v trgovini, ampak so dragi. _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
surla Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 15:22 Prispevkov: 722 Aktiv.: 3.04 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 13, 2009 5:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Evo še eden ;kar po tri kose bi imel!!!
Če ti je problem dati 3€ za hobi potem si izberi drugega.
Razumem , da je dijakom in študentom vsak cent pomemben a če imaš na primer hobi šport ne boš hodil smučat samo tja kjer je zastonj, ne?
Če pa rabiš za kak projekt kak čip ali konkretno PICa pa ti jaz podarim kakega , samo res povej kaj boš napravil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.63 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Feb 13, 2009 5:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
gregzy87 je napisal/a: |
da so mi očitno to oni (TI) zaračunali... da ne bom plačal 55 dolarjev, če naj bi bili to vzorci in so me vezali na špediterja, kjer mi je dal mail, tako, da sem se odločil da pošiljko v celoti ZAVRNEM! |
Če si nekaj naročil, potem to tudi plačaj in prevzemi. Bodi vsaj malo ODGOVORNA OSEBA in stoj za svojimi dejanji!
Doma iz mehkega naslanjača je enostavno klikat in tipkat kar vse povprek.
Jule je napisal/a: |
A Microchip ne sampla več picev???
Jooj kej bom potem dobil 3 pic16F628A in 3 PIC16f84A. Res da so v trgovini, ampak so dragi. |
Ja V TRGOVINI, kakopak. Tako kot vsak drug pošten državljan.
Tehnološki vzorci so, da ti objasnim pojme: vzorci, ki jih naročimo mi v razvojnem oddelku od proizvajalca, v kokičini do 5 kosov, da naredimo in stestiramo prototipe. Če so rezultati dobri, gremo v proizvodnjo in kupujemo po 10.000 ali več kosov letno.
Vzorci NISO za nekoga, ki doma packa utripajoče lučke. 1 kos ali mogoče še 1 za soseda. Slednje je dovoljeno samo včasih, ko je kak proizvajalec in distributer zelooo velikodušen.
Če kupiš upore in vezja, pa kupi še procesor. Ali pa naredi z 74xx logiko
P.S.
Citat od SimonS se mi je tako dopadel, da sem ga dal v naslov teme  _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
silica Član

Pridružen-a: Ned 29 Avg 2004 20:01 Prispevkov: 360 Aktiv.: 1.52 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Pet Feb 13, 2009 5:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam vpogled v listo vseh narocanih vzorcev Maxima in recem lahko
da je je vec kot 95 takih z mailom email.si, hotmail.com, yahoo.com...
Pri Microchipu je ta procent se dosti visji, zato je pac treba v casu
recesije sparat tam, kjer pac gre.
Pa se nasvet, pri Texasu ne uporabljat mailov z hotmaili, yahooji in
podobnimi, ker bodo avtomatsko zavrnjeni. Paziti pa je potrebno
na vrednost narocenih vzorcev, ker TI na fakturo napise realno vrednost,
vse skupaj pa se potem zaustavi na carini.
LP Tomaz _________________ Za www.quectel.com
Nazadnje urejal/a silica Pet Feb 13, 2009 6:07 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.27 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 13, 2009 5:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
da so mi očitno to oni (TI) zaračunali... da ne bom plačal 55 dolarjev, če naj bi bili to vzorci in so me vezali na špediterja, kjer mi je dal mail, tako, da sem se odločil da pošiljko v celoti ZAVRNEM! |
V tem primeru bo imel pošiljatelj dvakratne stroške. Take bi najraje nalomil. Se mi je že zgodilo da sem plačal 10 eur poštnine do osebe ki si je potem premislila in potem še za nazaj, torej je šlo 20eur pošti
Ni čudno da potem sample ukinjajo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sortaj Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51 Prispevkov: 812 Aktiv.: 3.94 Kraj: Med Vipavo in Štanjelom
|
Objavljeno: Pet Feb 13, 2009 5:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
jaz sem tudi naročeval vzorce-ne zaradi potrebe...
mja...mi je žal sedaj!
takoj, ko si zrihtam Visa electron-samo še legalno
dobra ideja...oglasi...
EDIT: predlagam, da se da tole na vrh, kot obvestilo, opozorilo...
lp _________________ Svet je bil analogen, dokler ni Planck vsega zafrknil...
Nazadnje urejal/a sortaj Pet Feb 13, 2009 5:59 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tonci Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14 Prispevkov: 629 Aktiv.: 3.06 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pet Feb 13, 2009 5:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
@silica Ali se da tudi preko vašega podjetja dobiti posamezne kose microcontrolerjev od Microchipa(seveda proti plačilu)?
Sam sem do sedaj naročal 2krat pri različnih podjetjih in samo tisto kar potrebujem in v zmernih količinah!? je pa žalostno, da dostikrat na ebayu najdeš tudi sample !? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.31
|
Objavljeno: Pet Feb 13, 2009 6:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
V zmernih količinah lahko kupiš pri microchipdirect ali pa farnell. Če kdaj ne gre (premajhne količine ali pa plačilo s kartico), se pa naroči skupaj.
Res bi bilo lepo, da bi vsi uporabniki tega foruma malce pogledali po predalih, škatlah itd., če se jim kje valjajo kakšni čipi, ki jih resnično ne potrebujemo in ponudimo tukaj na forumu. Izmenjava pa kakor se zmenimo.
Če pa bo kdo kdaj kupoval preko kakšne internetne trgovine, naj tudi pove, mogoče se najde kakšen "sofinancer" poštnine/davkarije/carine.
P.S.
Aly... dreti se pa res ni treba (velike črke, bold, ...). Upam, da ne to ne bo obravnavano kot vtikanje v moderatorjevo delo. Ravno zato bi moral biti moderator uporabnik s posebnim uporabniškim imenom, ki se ne udeležuje debat. _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjazkariz Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09 Prispevkov: 1026 Aktiv.: 4.32
|
Objavljeno: Pet Feb 13, 2009 7:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brez ostajanja samplov, čeprav naročaš samo toliko, kolikor misliš, da boš potreboval, ne gre. Ne poznam nikogar, ki se mu ne bi valjalo prav nič po predalih. Ostanki samplov so pri meni bolj kot ne posledica izbire alternativ glede na prvotno idejo. Lani sem na pikniku pustil nekaj takega viška, prav tako pa sem dobil nekaj zanimivih stvari, ki so bolj ali manj šle v uporabo.
Ideja o izmenjevanju samplov na forumu se mi zdi dobra. Za kaj takega pa ne bi bilo dobro uporabiti nekega threada zaradi nepreglednosti. Je mogoče na forum dodati listo materiala (tistega, ki je na voljo in tistega, ki se išče), ki bi jo lahko vsi posodabljali? Po hitrem pregledu imam nekaj Microchipovih kontrolerjev, ki jih z veseljem odstopim. Prav tako pa bom vesel, če bo kdo ponudil to, kar zdaj potrebujem  _________________ LP, Matjaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14675 Aktiv.: 61.82 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Feb 13, 2009 7:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
matjazkariz je napisal/a: |
Ideja o izmenjevanju samplov na forumu se mi zdi dobra. Za kaj takega pa ne bi bilo dobro uporabiti nekega threada zaradi nepreglednosti. Je mogoče na forum dodati listo materiala (tistega, ki je na voljo in tistega, ki se išče), ki bi jo lahko vsi posodabljali? Po hitrem pregledu imam nekaj Microchipovih kontrolerjev, ki jih z veseljem odstopim. Prav tako pa bom vesel, če bo kdo ponudil to, kar zdaj potrebujem  |
Tukaj sem pred časom odprl eno sporočilo prav s takim namenom. Bomo Frenkija prosili, da povezavo doda v stranski menu desno zgoraj, zraven povezav. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 4 dni