www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kateri osciloskop?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 3.99
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 18, 2009 10:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimajo me vaša mnenja o osciloskopih HP 1740? So v redu? Se splača kupit? Kakor sem zasledil, se njegove cene gibljejo med 100 in 300 €. Je res vreden tega denarja? 300 € se mi zdi vsekakor preveč.
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.52

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 18, 2009 11:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NUFAN je napisal/a:
Zanimajo me vaša mnenja o osciloskopih HP 1740? So v redu? Se splača kupit? Kakor sem zasledil, se njegove cene gibljejo med 100 in 300 €. Je res vreden tega denarja? 300 € se mi zdi vsekakor preveč.

Si slabo prebral ceno ? Ponuja ga za 200.

NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 3.99
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 18, 2009 11:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na eni drugi strani sem ga videl za 300.
Pobesneli
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24
Aktiv.: 5.02
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 23, 2009 7:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene zanima če kdo pozna ta osciloskop.

http://www.bolha.com/oglas383117061/osciloskop-lg-os-5020-sonda

Cena je ravno primerna moji uporabi ,vsaj za prvi osciloskop Smile cene okoli 500€ mi ne dišijo ker zaenkrat ga ne bi tako pogosto uporabljal.

Ali je bolje da dodam še 50€ pa kupim Poscope.

Ukvarjam se z mikrokontrolerji pa včasih bi kaj pogledal kaj se dogaja na vezju .
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.92
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 23, 2009 8:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem sicer tvojih potreb, a cena je osciloskopu povsem primerna. Si pa vsekakor zamudil sejem ob Badenskem jezeru. Tam si seveda za ta denar lahko dobil precej več. Je pa res, da tudi pot tja in nazaj ni zastonj.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.56
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 23, 2009 8:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko smo ravno pri osciloskopih. Par mesecev sem si ogledoval tegale. Pa prosim, če kdo izrazi svoje menje in ali bi bil za začetnika dovolj.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.62
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 23, 2009 9:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pobesneli, tisti LG izgleda v redu. 20MHz, dvokanalni. Analogni osciloskop je fajn za začetek, da se naučiš delat z njim. Na njem vidiš vse najmanjše špice in prehodne pojave, ki jih včasih na DSOju ne vidiš (jih zgreši).
http://www.eurekaspot.com/sp.cfm/ANAOSC/LGP/OS-5020.html

Tudi ta MCP je dober za začetnika. Malo dražji, ker je nov.

Kar se osciloskopov na sejmu tiče, mislim, da je bilo dovolj izbire.
Evo ena veliiika slika - pa še niso vsi gor Very Happy
Drugič pa hop v avto in z nami gor. Se splača reskirat tistih dobrih 100 eur za potne stroške (mi smo imeli 200, ker nismo ravnoi šparali).

osciloskopi_na_sejmu.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  796.35 KB
 Pogledana:  100 krat

osciloskopi_na_sejmu.jpg

Pobesneli
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24
Aktiv.: 5.02
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 24, 2009 1:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

drugo leto če bo ta sejem spet, gotovo grem Smile Lahko da se bom tudi pridružil med potjo s svojim avtom če bo tukaj na forumu kaj organizirano Smile

Ker pa je do sejma še dolgo sem mislil da bi kupil nekaj enostavnega za začetek. drugo leto na sejmu pa malo več Smile

p.s. mi je pa res zelo žal da nisem šel z vami, gotovo bi vsaj 2 prinesel za tako ceno domov Very Happy
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tiger
Član
Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22
Aktiv.: 4.89

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 31, 2009 9:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hi

Ne vem ali sem spregledal, še nihče ni komentiral tale osciloskop, ga že kdo ima doma ? http://www.owon.com.cn/eng/msoSeries.asp

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni