|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mujo Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24 Prispevkov: 746 Aktiv.: 3.16 Kraj: MB
|
Objavljeno: Sob Maj 14, 2005 4:51 pm Naslov sporočila: pokvarjena miska Logitech MX500 |
|
|
Danes mi je crknila miska MX500. prikloplnena je bila na usb priklucek. ker garancije vec nimam mi prosim povejte kaj naj naredim.... LED dioda zgleda delujoča. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.90 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sob Maj 14, 2005 5:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
meni je optična miška od Logitech-a kar naprej crkovala... sredi delovanja se je LED ugasnila in konec. Sem jo moral izklopit in nazaj vklopit, pa je delovalo.
Sedaj sem si pa kupil klasično miš na kroglico (Genius NetScroll) za 990 sit in dela kot bomba! Optična ni nikoli tako dobro delovala kot tale sedanja na kroglico. Pa še kroglica je zelo težka, kar pripomore k dobri sledljivosti. Skratka, jaz tebi in vsem, ki jim je kdaj kurzor kar sam skakal po zaslonu ali nekontrolirano uhajal, nakup "dobre stare" miške na kroglico. V kratkem grem iskat še ene 3 za rezervo, če jih bodo slučajno nehali prodajat...
LP, aly. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mujo Član

|
Objavljeno: Sob Maj 14, 2005 8:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
jaz nisem imel takih problemov - mis je delovala zelo dobro. zdaj pa mi je crknila pac...
zanima me ce je kdo popravlal podobne reči, in kako se lotit popravila |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.11 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sob Maj 14, 2005 9:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po izkušnjah na miši najprej odpove priključni kabel. Razdri miš in preveri, če je kabel dober. Delov, ki bi jih ti lahko v optični miši zamenjal praktično ni. Kot boš tudi ugotovil, če in ko boš miš razdrl. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mujo Član

|
Objavljeno: Sob Maj 14, 2005 10:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
priklucni kabel zgleda dober, malo sem premeril napetosti na njem, in ugotovil da je napetost le med črno in rdečo žico (5V)... LED je dobra. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.90 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Ned Maj 15, 2005 12:41 am Naslov sporočila: |
|
|
kabel preveriš tako, da meriš vsako žico posebej na začetku in na koncu kabla. Ponavadi crkne baker tam kjer se največ pregiba - takoj na izhodu iz miši.
LP, aly. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mujo Član

|
Objavljeno: Ned Maj 15, 2005 9:30 am Naslov sporočila: |
|
|
kabel je dober |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6724 Aktiv.: 28.52 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Ned Maj 15, 2005 9:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Mujo prenehaj z najedanjem! Nisi se potrudil niti toliko, da bi napisal kaj pravzaprav ne dela. Napake na optičnih miših so lahko na treh segmentih - prekinjen kabel, slaba tipka ali problem z gonilniki. Pri trenutnih cenah teh naprav popravila niso ekonomična. Če se boš tega kljub temu lotil, pa opiši kje pravzaprav imaš problem. Če boš nadaljeval v stilu zadnjega sporočila gre tema pod ključ !
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mujo Član

|
Objavljeno: Ned Maj 15, 2005 11:09 am Naslov sporočila: |
|
|
frenki, se opravicujem.
Driverji niso krivi (probal na vec racunalnikih), kabel sem premeril in nikjer ne prekinja.
mislim da je je problem nekje pri napajanju.
ko miš priklopim na usb port na računalniku, se nič ne zgodi, sistem mi ne javi da bi se priklopila kaka nova naprava ali kaj podobnega. Miš pa tudi ne dela - led ne sveti. Ko sem meril napetost na led diodi je bila nekje 0.1V... (LED dioda deluje), na kondenzatorjih pa je napetost tudi okoli 0.1V |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

|
Objavljeno: Ned Maj 15, 2005 11:20 am Naslov sporočila: |
|
|
mujo je napisal/a: |
priklucni kabel zgleda dober, malo sem premeril napetosti na njem, in ugotovil da je napetost le med črno in rdečo žico (5V) |
če je kabel ok, in po njem pride 5V do miške, nikjer drugje na vezju pa ni napetosti, pomeni da je nek slab stik na konektorju ali pa mrzel lot nekje na napajalnih linijah... sledi linijam od kabla do čipa in preveri napajalne napetosti na čipu.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 458 dni