www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Visokonapetostni DC transformator
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
placebo
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 11 Feb 2009 2:02
Aktiv.: 0.05
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2009 2:11 am    Naslov sporočila:  Visokonapetostni DC transformator Odgovori s citatom

Precej nujno bi rabil enega, ki ima vhodno 230V izmenično in izhodno od 50kV-100kV enosmerno, po možnosti variabilno nastavljivo, od recimo 10kV do max. DC mora bit stabilen, tok konstanten in je lahko nekaj miliamperov, ne vem točno koliko rabim ampak menda bo 5-10mA čisto dovolj, mogoče bo dovolj tudi 2 mA.

Če koga zanima - rabim za elektrostatično separacijo (z drugimi besedami, poskušam popapat kašo, ki sem si jo skuhal) nekega drobnega materiala. Koncept sicer deluje, brez skrbi, ampak nikjer ne najdem podatkov o amperaži, tako da je edino to problem... ja, pa tud ne najdem takih transformatorjev, kar je seveda bistveno večji problem od neznanega toka... Confused

Blazno bom hvaležen vsakega dobrega predloga...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Peter
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jun 2004 12:55
Aktiv.: 1.58
Kraj: Pod krvavcem nekje

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2009 7:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa če bi uporabil kaskado iz TV-ja ali pa monitorja?
bbrane
Član
Član

Pridružen-a: Čet 14 Jun 2007 15:02
Aktiv.: 2.69
Kraj: Cerkno

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2009 8:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo !

Ker ne veš koliko voltov in toka pravzaprav rabiš, bo za probo vsekakor najenostavneje vzeti horizontalno stopnjo iz TV-ja, kot ti je že svetoval Peter.

Zmogla bo cca 25kV napetosti in nekaj miliamperov toka.

Za večje napetosti boš rabil seveda ustrezni kaskadni množilnik napetosti, vendar v vsakem primeru dovolj voltne diode in seveda kondenzatorje ali bo ustrezno navit VN transformator z ustreznim usmernikom na izhodu.

LP!

placebo
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2009 10:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem elektronik, zato mi je mogoče treba kaj bolj preprosto pojasnit... Smile

Ali ta horizontalna stopnja proizvaja enosmerni tok? Ali kaskada spremeni še kakšne druge lastnosti poleg napetosti?
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2009 12:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Enosmerni tok proizvaja baterija. Kaskada je mnozilnik napetosti.
placebo
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2009 2:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Enosmerni tok proizvaja baterija -? od kje je pa to prišlo? Mene je zanimalo če je izhodni tok omenjene horizontalne stopnje iz TVja enosmerni.

Našel sem nek pdf v katerem o horizontalni stopnji piše da,

Citiram:
Odklonski tok mora imeti obliko
linearne žage s frekvenco 15625Hz

Ker se mi zdi, da enosmerni tok ne pozna frekvence, mislim da je izhodni tok izmeničen, ali se motim?
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2009 3:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je prislo od vprasanja: "Ali ta horizontalna stopnja proizvaja enosmerni tok? "

Ti si pobrkljal cel kup stvari oz. si jih malo narobe predstavljas. Odgovori, ki si jih dobil, so vsi pravilni - to, kar isces, je kaskada, opis delovanja katere se nahaja na povezavi, ki sem ti jo pdoal, pa se ti ga ocitno ni ljubilo prebrati in si namesto tega raje sel brskat za PDFji od TVjev ...

borber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40
Aktiv.: 13.13
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2009 3:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

placebo, ne spuščaj se v stvari, ki jih niti ne razumeš in še nevarne so lahko. Najdi si nekoga, ki je sposoben rešiti tvoj problem in predvsem najti pravo rešitev zanj. Takole, po forumih ne bo šlo.

potrebuješ zdravila, ne placebo

Nazadnje urejal/a borber Sre Feb 11, 2009 3:59 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.22
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2009 3:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

napravo za elektrostatični naboj imam jaz če te zanima....piši na ZS...
placebo
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2009 7:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat je napisal/a:
To je prislo od vprasanja: "Ali ta horizontalna stopnja proizvaja enosmerni tok? "

Ti si pobrkljal cel kup stvari oz. si jih malo narobe predstavljas. Odgovori, ki si jih dobil, so vsi pravilni - to, kar isces, je kaskada, opis delovanja katere se nahaja na povezavi, ki sem ti jo pdoal, pa se ti ga ocitno ni ljubilo prebrati in si namesto tega raje sel brskat za PDFji od TVjev ...

Oprosti, link sem spregledal, zdaj je malo bolj jasno. Pobrkljal niti nisem, le zelo nerodno sem vprašal. Tiste točke od 1-4 skoraj razumem - po mojem in čist laično, tistile kondenzatorji pobirajo zgornje oziroma spodnje dele krivulje izmenične napetosti, jih nato dodajo skupaj in ven pride multiplicirana enosmerna napetost.

borber: bom poskušal upoštevat tvoj nasvet Smile
Nazaj na vrh
placebo
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2009 12:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če mi kdo upa sestavit tole zadevico, naj mi prosim pošlje PM.
Nazaj na vrh
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.22
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2009 1:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da vem, zakaj jo potrebuješ...
A misliš mleti stare kable, nato pa baker ločiti od plastike (izolacije)? Rolling Eyes

Trikrat hura, če sem uganil.... Wink

kopron
Član
Član

Pridružen-a: Ned 17 Dec 2006 11:29
Aktiv.: 0.76
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2009 2:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj vse se ne spomnijo ljudje. Nekaj dni nazaj sem postružil znancu dva valja fi 70mm. in dolga 200 mm pa povrh še rahlo narebričena. Sem ga vprašal zakaj bo to rabil. Odgovor je bil ta: da bo s tem lupil kable ko jih bo stiskal med valji.
placebo
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2009 2:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne, enostavno imam material, ki ima okrog 0,1% tujih delcev (vsaj 20x preveč), večinoma papirja. In ne, ne da se ga spihat stran. Če jih torej s to separacijo 95% odstranim, bi bil čisto zadovoljen.

Tole s kabli bi bilo le deloma izvedljivo, ker se mi zdi da pri mletju samem ne bi mogel zagotovit, da se fizično ločita baker in plastika, ampak bi ostalo precej delcev povezanih, je pa vsekakor zanimiva ideja.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2009 3:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaskade prodajajo TV servisi, variake pa Metrel.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni