www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Samsung Omnia
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Sentinel12
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 26 Feb 2009 2:16
Aktiv.: 0.02
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2009 2:20 am    Naslov sporočila:  Samsung Omnia Odgovori s citatom

Zdravo, razmišljam o nakupu Samsung Omnie pa me zanima ali ima kdo izkušnje z GPS navigacijo na Omnii (predvsem zaradi tega jo kupujem, da jo uporabljam tudi namesto garmina). Je dovolj močan sprejemnik za uporabo v avtomobilu?

Hvala!

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.22
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2009 7:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

imam omnio-dela super! Naložen pa garmin pa tudi z google maps dela precej dobro.
Jaz sem zadovoljen!

trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.42
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2009 7:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ima jo kolega. Če prav vem ima naloženega garmina. Deluje presenetljivo dobro (probal z navadnim garmin GPS sistemom in pa omnio. Razlike nisem opazil). No, tudi drugi programi delujejo dobro, vse skupaj teše na windows mobile 6.0.

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
xsyt
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19
Aktiv.: 6.48
Kraj: Slov.Bistrica

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2009 7:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Omnia ni slaba zadeva, dobra zasnova in dizanj. Ampak mene Windows Mobile ne prepriča.. velik -, kar se tiče operacijskega sistema. Če hočeš touch screen in navigacijo raje počakaj na Nokia MusicExpress 5800.. vsaj na symbian os zasnovna zadeva - bolj zanesljivo.
Kar se tiče omnie, sem slišal da se rada "sesuje" oz. zamrzne brez razloga včasih.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.46
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2009 8:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri moji dragi se dogaja, da zamrzne ko ti nekdo zvoni. Enostavno ne moreš dvigniti telefona Confused Ko klicoči odloži se telefon odmrzne. Poleg tega ZELO velikokrat izgubi stok z baterijo.
Nazaj na vrh
aljoš
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2009 9:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rolling Eyes Shocked
Meni se to ne dogaja sicer, je pa res, da sem z neta potegnil patch za telefon, pa določene stvari, nekakšnje nadgradnje itd...

mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2009 9:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek4 je napisal/a:
Pri moji dragi se dogaja, da zamrzne ko ti nekdo zvoni. Enostavno ne moreš dvigniti telefona Confused Ko klicoči odloži se telefon odmrzne.

Meni se je točno to dogajalo na Symbianu - Nokii E50 ... Smile

LP, Grega
Nazaj na vrh
trobida
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2009 4:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

xsyt je napisal/a:

Kar se tiče omnie, sem slišal da se rada "sesuje" oz. zamrzne brez razloga včasih.

Pod tole se podpišem. Vsake toliko časa je potrebno iti pod "procese" in jih lepo urediti. Se pravi, nepotrebne izklopiti. Če se v ozadju telefona dogaja preveč, potem izjemno rada zamrzne.

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.27

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2009 4:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moje mnenje o omniji je tako:
Ne vem kaj je z ljudmi ki tako hvalijo ta telefon kot da bi bil sveti ob tem pa pozabljajo na vse druge. Mislim da je Samsung Omnia evropski iPhone! Vsi ga hvalijo vsi ga hočejo imeti samo zato ker se je nekdo spomnil in napisal da je to najboljši telefon. Ne bom kritiziral vas ki ga uporabljate pač stvar okusa.

Jaz sem si za malo več denarja privoščil HTC Touch HD in sem zelo zadovoljen z njim. Nikoli mi ni zmrznil nikoli brez razloga ugasnil baterija zdrži 4 dni ob 20min pogovorov na dan, stalni uporabi UMTS/prenos podatkov (internet) , GPS...

Kar se pa tiče Windows Mobile pa lahko rečem da so kar v redu. Prvič sem še uporabljal WM2003 na dlančniku nato WM5 na telefonu sedaj pa imam WM6.1 in komaj čakam na WM6.5 . Sistem je pač površen (podobno kot PC windows) ima veliko hroščkov ob dolgi uporabi in prevelikem nalaganju aplikacij se rado zgodi da vse skupaj deluje za pol slabše ampak še vedno je obstajal hard reset ki zadevo reši.

aljoš
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2009 6:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LEDuser je napisal/a:
Nikoli mi ni zmrznil nikoli brez razloga ugasnil

Kakšen je pa razlog, da ti je ugasnil? Wink
Drugače pa roko na srce, ne da sem ravno privrženec omnie, ker jo imam ampak...a ni HTC Touch HD in samsung omnia in še kateri telefon vse skupaj eno in isto, malo sprememb in v drugačnem ohišju? Rolling Eyes
Z drugimi besedami: isto sranje, drugo pakovanje?

LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.27

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2009 7:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem mislil da so vsi mobiteli ki imajo WM enaki. Naj povem da ko sem kupil HTC pa sem šele videl kaj je dober telefon. Prej sem imel (še vedno ga imam Rolling Eyes ) HP rw6815 in sem imel same sitnosti z njim. Vsake 3 mesece sem ga resetiral, s hardwerom so bile samo težave (tipke, pokrovček, ohišje vse kaput) skratka bil je en velik požiralec baterije in mojih živcev!

No pa naj še povem zakaj niso vsi mobiteli z WM enaki najbolj je važna kvaliteta izdelave, na novo prihajajo boljši grafični vmesniki, razni dodatki za varčevanje baterije (foto senzor), različni univerzalni vmesniki (miniUSB, 3,5mm slušalke), multitouch zasloni in pa fotokamere... in še bi lahko našteval.

Še vedno pa pravim 100 ljudi, 100 čudes Very Happy kaj bi bilo če bi bilo vsem všeč samo eno npr. motorola Confused (slab primer). Vse firme bi propadle motorola pa bi tako razcvetela da bi začeli prodajati še motorola mleko Very Happy

trobida
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2009 8:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolega ima Omnio. Slaba stran tega je, da proizvajalci v ohišju niso naredili prostora za palčko, ki jo potrebujemo za tipkanje po displayu. Tako je moral po dveh mesecih po novo, ker je staro po nesreči izgubil Smile .

Lahko mogoče kdo pove, kako je z kamero in video posnetki. Kolikor sem na hitro nekaj posnel (cirka 2 min), sem opazil, da je slika parkrat kar malo zaštekala Shocked . Vse skupaj ima 5Mpix-lov.

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
aljoš
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2009 10:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem slišal da zna malce zaštekat, če shranjuješ na microSD kartico posnetke...jaz je nimam, ker mi je 8Gb zadosti...posnetek mi pa ne zablokira... Rolling Eyes

Drugače pa vse pohvale funkcijam fotoaparata in kamere... Wink

siljo
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08
Aktiv.: 4.37
Kraj: Ribn'ca

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2009 10:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sicer sem samo nekaj ur imel v rokah omnio, ampak me nikakor ni prepričala!
Sicer ima ogromno funkcij, ampak kaj če bolj malo dela tako kot je treba!

tomzi007
Član
Član

Pridružen-a: Sob 12 Feb 2005 18:29
Aktiv.: 0.40
Kraj: Hoče

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 04, 2009 9:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LEDuser je napisal/a:
Tudi jaz sem mislil da so vsi mobiteli ki imajo WM enaki. Naj povem da ko sem kupil HTC pa sem šele videl kaj je dober telefon. Prej sem imel (še vedno ga imam Rolling Eyes ) HP rw6815 in sem imel same sitnosti z njim. Vsake 3 mesece sem ga resetiral, s hardwerom so bile samo težave (tipke, pokrovček, ohišje vse kaput) skratka bil je en velik požiralec baterije in mojih živcev!

Sam imam tudi HP RW 6815 in sem zelo zadovoljen. Tipke delajo, pokrovcek je se vedno original... Edino kar nima je GPS, katerega pa imam v avtu in je preko bletootha povezan na telefon. Ok, nima tudi UMTS ampak to ni problem saj se ponavadi na internet povezem preko WiFi ja. Pa tudi preko GPRS povezave mi je google map lepo risal zemljevid ko sem se peljal v avtu...Res je, da mi je po dveh letih crknil (potekla garancija) ampak so mi servis naredili brezplacno (motherboard in baterija)! Smile
Predvsem mi je vsec, ker touch screen in surfanje po windowsih dela zelo tekoce in hitro. Ko vzamem v roke od zene Omnio nimam takega obcutka, se mi zdi kot, da moram vse pritisniti dvakrat, da prime....
LP
Tomzi

http://tomzi.org
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni