|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.98 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 12:14 am Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
......
Ko bodo prišli polži na direktorje jih bodo namazali s slino.
...... |
Jaz pa sem mislil da to delajo tajnice, no tu in tam kak tajnik. _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.98 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 12:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat, to ime je potrebno patentirati. Antenodobrometer ampak v modi so bolj sofisticirana imena. A se ne bi dalo izmisliti kaj nerazumljivega, kar daje lažni občutek profesionalnosti? Še za pralne praške so začeli uporabljati "professional 256 in one" Recimo "Prihodno elektronski analizator dobrote delcev" _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.90 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 12:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Fantje, dajte no mir. Vsak dan se kaj novega naučimo, a ne? Po navodilu o kotu antene sem šel dol do avta, pa sem malo povil anteno, da bi imela kot. Kakšne razlike v sprejemu nisem slišal. Nato sem začel razmišljat, kam pa more biti nagnjena? Sam sem jo nagnil naprej, zato sem jo pač zvil nazaj. Mislim, da sem bil malo grob, tako da sedaj štrli iz strehe cca. 5 cm. Ostali del mi je ostal v roki. Bo tole v redu? Ko sem takole gledal mojstrovino sem ugotovil, da ideja o kotu sploh ni napačna, sedaj mi je ni treba več snemati, ko avto zapeljem v avtopralnico, imam pa še višek antene, katero pa lahko odstopim komu tule na forumu. Imel sem tudi pomislek, da bi jo zamenjal za 3 el. 3 band QUAD, vendar se ne ujema z barvo avtomobila. _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.98 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 12:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Naj citiram kolega Branka S57C, ki je danes zjutraj na 145.775 MHz podal resnično izjavo:
" Ni slabih anten. So samo dobre in boljše!" _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.98 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 12:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Moja pa je najboljša  _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.95 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 12:32 am Naslov sporočila: |
|
|
mirkatmir je napisal/a: |
... sem jo nagnil naprej, zato sem jo pač zvil nazaj. Mislim, da sem bil malo grob, tako da sedaj štrli iz strehe cca. 5 cm ... |
Za GSM je sedaj ravno prava  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
salvador Član

Pridružen-a: Pon 04 Okt 2004 18:51 Prispevkov: 87 Aktiv.: 0.37 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 3:20 am Naslov sporočila: |
|
|
s55m je napisal/a: |
Naj citiram kolega Branka S57C, ki je danes zjutraj na 145.775 MHz podal resnično izjavo:
" Ni slabih anten. So samo dobre in boljše!" |
To pri njem pa še kako drži.... _________________ "Ni pomembno , da se mi danes nič ne da, važno je, da se mi nič ne vzame!!!!!" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.90 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 8:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Iztok je napisal/a: |
mirkatmir je napisal/a: |
... sem jo nagnil naprej, zato sem jo pač zvil nazaj. Mislim, da sem bil malo grob, tako da sedaj štrli iz strehe cca. 5 cm ... |
Za GSM je sedaj ravno prava  |
Pa je lahko v vertikalnem položaju? Ne vem, če mi jo bo ratalo zakriviti, da bo pod kotom Če še to zlomim, bom pa moral kakšno mikrovalovko zmontirat v avto za tople sendviče, da bom kar med vožnjo mikrovalove lovil.  _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.09 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 4:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
flapho:
Mislim, da prihajaš v konflikt z najboljšimi slovenskimi radioamaterji (ki se hudičevo dobro spoznajo na to) in ljudmi, ki delajo prav na vzdrževanju radiodifuzijah sistemov. Glede na moje skromno znanje (sestavil samo enih 5. radijskih postaj in mogoče 10. anten ranga 144 M - 2.4G) bi se vseeno bolj strinjal z njimi, kot teboj..... _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.16 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 4:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala moderatorjem, da so tole prestavili. Tiste teme je bilo škoda.
Samo o inštrumentu o katerem se ugiba kaj je. Povsem mogoče gre za povsem korektno in zanesljivo napravo, toda to ne pomaga, če se uporablja inštrument za meritve, ki jim ni namenjen ali se rezultate meritev interpretira narobe.
Če gre pa za kak nategometer™, potem pa... [brez komentarja] |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.78 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 7:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Nato sem začel razmišljat, kam pa more biti nagnjena? |
osnovna enačba za inducirano napetost v vodniku je Ui=B * l * v * sin(fi)
torej najboljša je kar se da dolga in ležeča palica ( pač naj bi sekala silnice - oziroma ustvarjala diferenco potenciala med njimi če predpostavimo da je antena vertikalni oddajnik - palica) . Če bi antena imela pokončno palico je ob prehodu silnice cela paliva na enakem potencialu- no ja vsaj tako so me učili ; tu se moje znanje o antenah konča _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.68
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 9:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Antenizator © |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s57bic Član

Pridružen-a: Sre 17 Dec 2003 8:18 Prispevkov: 637 Aktiv.: 2.68 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 11:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
''Flapho'' je temo napisal za pusta, vi ste pa resno zagrabili zanjo.
Lp, Jože. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.52
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 11:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
jjakob je napisal/a: |
Antenizator © |
Me like  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni