www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

lari fari
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Dobra volja je najbolja, ...
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.98
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2009 12:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
......
Ko bodo prišli polži na direktorje jih bodo namazali s slino.
......
Shocked
Jaz pa sem mislil da to delajo tajnice, no tu in tam kak tajnik.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 11.98
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2009 12:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat, to ime je potrebno patentirati. Antenodobrometer ampak v modi so bolj sofisticirana imena. A se ne bi dalo izmisliti kaj nerazumljivega, kar daje lažni občutek profesionalnosti? Še za pralne praške so začeli uporabljati "professional 256 in one" Smile Recimo "Prihodno elektronski analizator dobrote delcev"
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.90
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2009 12:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Fantje, dajte no mir. Vsak dan se kaj novega naučimo, a ne? Po navodilu o kotu antene sem šel dol do avta, pa sem malo povil anteno, da bi imela kot. Kakšne razlike v sprejemu nisem slišal. Rolling Eyes Nato sem začel razmišljat, kam pa more biti nagnjena? Sam sem jo nagnil naprej, zato sem jo pač zvil nazaj. Mislim, da sem bil malo grob, tako da sedaj štrli iz strehe cca. 5 cm. Ostali del mi je ostal v roki. Confused Bo tole v redu? Ko sem takole gledal mojstrovino sem ugotovil, da ideja o kotu sploh ni napačna, sedaj mi je ni treba več snemati, ko avto zapeljem v avtopralnico, imam pa še višek antene, katero pa lahko odstopim komu tule na forumu. Laughing Imel sem tudi pomislek, da bi jo zamenjal za 3 el. 3 band QUAD, vendar se ne ujema z barvo avtomobila.
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 11.98
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2009 12:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naj citiram kolega Branka S57C, ki je danes zjutraj na 145.775 MHz podal resnično izjavo:
" Ni slabih anten. So samo dobre in boljše!"

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.98
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2009 12:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moja pa je najboljša Exclamation

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.95
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2009 12:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mirkatmir je napisal/a:
... sem jo nagnil naprej, zato sem jo pač zvil nazaj. Mislim, da sem bil malo grob, tako da sedaj štrli iz strehe cca. 5 cm ...

Za GSM je sedaj ravno prava Applause
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
salvador
Član
Član

Pridružen-a: Pon 04 Okt 2004 18:51
Aktiv.: 0.37
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2009 3:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s55m je napisal/a:
Naj citiram kolega Branka S57C, ki je danes zjutraj na 145.775 MHz podal resnično izjavo:
" Ni slabih anten. So samo dobre in boljše!"

To pri njem pa še kako drži....

mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.90
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2009 8:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok je napisal/a:
mirkatmir je napisal/a:
... sem jo nagnil naprej, zato sem jo pač zvil nazaj. Mislim, da sem bil malo grob, tako da sedaj štrli iz strehe cca. 5 cm ...

Za GSM je sedaj ravno prava Applause

Pa je lahko v vertikalnem položaju? Ne vem, če mi jo bo ratalo zakriviti, da bo pod kotom Shocked Če še to zlomim, bom pa moral kakšno mikrovalovko zmontirat v avto za tople sendviče, da bom kar med vožnjo mikrovalove lovil. Laughing

SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.09
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2009 4:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

flapho:
Mislim, da prihajaš v konflikt z najboljšimi slovenskimi radioamaterji (ki se hudičevo dobro spoznajo na to) in ljudmi, ki delajo prav na vzdrževanju radiodifuzijah sistemov. Glede na moje skromno znanje (sestavil samo enih 5. radijskih postaj in mogoče 10. anten ranga 144 M - 2.4G) bi se vseeno bolj strinjal z njimi, kot teboj.....

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.16
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2009 4:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala moderatorjem, da so tole prestavili. Tiste teme je bilo škoda.

Samo o inštrumentu o katerem se ugiba kaj je. Povsem mogoče gre za povsem korektno in zanesljivo napravo, toda to ne pomaga, če se uporablja inštrument za meritve, ki jim ni namenjen ali se rezultate meritev interpretira narobe.

Če gre pa za kak nategometer™, potem pa... [brez komentarja]
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.78
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2009 7:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Nato sem začel razmišljat, kam pa more biti nagnjena?

osnovna enačba za inducirano napetost v vodniku je Ui=B * l * v * sin(fi)

torej najboljša je kar se da dolga in ležeča palica Rolling Eyes ( pač naj bi sekala silnice - oziroma ustvarjala diferenco potenciala med njimi če predpostavimo da je antena vertikalni oddajnik - palica) . Če bi antena imela pokončno palico je ob prehodu silnice cela paliva na enakem potencialu- no ja vsaj tako so me učili ; tu se moje znanje o antenah konča

jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.68

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2009 9:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Antenizator ©
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
s57bic
Član
Član

Pridružen-a: Sre 17 Dec 2003 8:18
Aktiv.: 2.68
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2009 11:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

''Flapho'' je temo napisal za pusta, vi ste pa resno zagrabili zanjo.

Lp, Jože.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.52

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2009 11:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jjakob je napisal/a:
Antenizator ©

Me like Exclamation

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Dobra volja je najbolja, ... Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni