|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
soso Član

Pridružen-a: Ned 16 Jan 2005 14:00 Prispevkov: 23 Aktiv.: 0.10
|
Objavljeno: Ned Apr 17, 2005 1:09 am Naslov sporočila: Parking senzor |
|
|
No mene pa zanima , ce je ze bla kaksna tema o parking senzorjih?
Razmisljal sem, da bi si naredil taksen cisto enostaven park senzor , seveda vzadaj nekje bi namontiral senzor v kabini pa bi dal par led diodic ,ki se postopoma prizigajo, al pa mogoce sam eno, ki bi se prizgala npr. , ko bi se priblizal predmetu na 10 cm.
A so kaksni nacrti za to? LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.98 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Apr 17, 2005 2:16 am Naslov sporočila: Re: Parking senzor |
|
|
Načrtov je na internetu kar nekaj. Za ta namen (PDC) potrebuješ najmanj štiri senzorje v enem odbijaču. Samo eden bo premalo za zanesljivo delovanje. Razen, če ne boš vedno parkiral pravokotno ob raven zid. Drugače te lahko hitro preseneti kakšen stebriček.
Obstajajo tudi že narejeni kompleti (senzorji - elektronika - LED displej) za od cca. 15k sit naprej.
BTW, jaz sem si za ta namen zadaj montiral kar mini kamero in 7" LCD monitorček v predalu pred sovoznikom ...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lojz Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31 Prispevkov: 668 Aktiv.: 2.82 Kraj: Koroška
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
felle Neznanec

Pridružen-a: Pet 19 Mar 2004 19:36 Prispevkov: 7 Aktiv.: 0.03 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Tor Apr 19, 2005 10:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iztok, lahko podrobneje razlozis izvedbo parking naprave s kamero in displayem in koliko te je to stalo.
Lp
_________________ Audio&Video Felle
servis zabavne in profesionalne elektronike |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.98 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Apr 19, 2005 11:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vzel sem mini kamero in 7" LCD barvni monitorček z NF audio ojačevalcem, kar me je stalo 27 + 200€. Monitorček bi bil lahko Č/B brez ojačevalca in tako cenejši vendar takrat drugega nisem imel pri roki ...
Potem sem v spojler na zadnji havbi izvrtal luknjo v katero sem pritrdil kamero in jo potem prekril z pleksi steklom in zatesnil še z silikonskim kitom. Pleksi steklo debeline 4mm sem zaradi pridobitve dodatnega prostora in blagega radiusa površine spojlerja oblikoval z vročim oljem, tako da se popolnoma prilega in ne izgleda izstopajoče. Malce problematično je bilo tudi vrtanje 80 cm dolge luknje za kabel (spojler - polovica širine - po dolgem) v 2 cm debel materijal, ki je povrhu vsega še v dvojnem loku iz sredine navzdol in hkrati še naprej ... ampak je šlo.
Vem - marsikdo bo rekel - komplicirana montaža - in po eni strani mu dam kar prav. Tudi sam sem mislil kamero najprej montirat v ročko za odpiranje prtljažnika ali eno od luči, vendar bi potem izgubil precej vidnega kota kamere.
Na teh mestih bi bila kamera od tal cca. 70 cm in bi zato pri 90 stopinjskem objektivu pokrila z sliko samo del širine vozila. V spojlerju pa je cca. 100 cm od tal in ravno pokrije celo širino zadnjega odbijača z vogali vred. Seveda sem pred tem pomislil tudi na širokokotni objektiv, vendar za to ali podobno mini kamero ne obstajajo ...
V priponki so slike uporabljene mini kamere in monitorčka ... slik kako to izgleda na avtu pa trenutno ne najdem.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
10.17 KB |
Pogledana: |
5843 krat |

|
Opis: |
Mini kamera (15x15x16 mm) |
|
Velikost datoteke: |
8.36 KB |
Pogledana: |
5844 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
seba74 Neznanec

Pridružen-a: Sob 07 Feb 2009 16:33 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01 Kraj: KOPER
|
Objavljeno: Pet Feb 27, 2009 7:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam že montirane park senzorje na zadnjem delu avta (glavna enota, zvočnik v notranjosti in 4 senzorji na odbijaču) kot naknadna montaža.
Pokvaril se mi je en senzor pa me zanima če je kdo že zamenjal samo en senzor (kot elektronsko komponento) in kje ga je nabavil.
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 27, 2009 8:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iztok, izgleda tako.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni