|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.48 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Čet Feb 12, 2009 12:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
teli italijani pa nimajo pojma o angleščini.... katastrofa, kr neki govori, pa nič ne zastopi.... Bertondinija ni bilo tam... komaj sem dobil komercialo, kjer pa komplicirajo 100 na uro (najprej hočejo številko stroja ter kupca - stvar je stara par 10 let, bog ve, kdo jo je kupil in kdaj), potem neka pogajanja...... bemti, toliko komplikacij za 20 relejev... jao
Aja, Iztok, hvala za kontakt! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sasko Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 23:51 Prispevkov: 47 Aktiv.: 0.21
|
Objavljeno: Čet Mar 05, 2009 3:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Z časovnimi releji sem imel opravka tipa Moeller ETR imajo jih v podjetju Synatec. Sam rele ima rang od 24 VAC/DC- do 240 V imajo več verzij z enim relejem ali več. Cenovno so ugodni, nastavljaš lahko vse živo. Časovni rele lahko montiraš na din letev mere 35mm širok pa je cca 1 cm.
Še kontakt :
Sedež podjetja:
Kolektor Synatec d.o.o.
Vojkova ul. 8b, p. p. 57,
5280 Idrija, Slovenija
Tel.: 05 372 06 50
Faks: 05 372 06 60
Pisarna Maribor:
Kolektor Synatec d.o.o.
Limbuška c. 2,
2341 Limbuš, Slovenija
Tel.: 02 421 35 90
Faks: 02 421 35 95
LP,Sasko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sasko Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 23:51 Prispevkov: 47 Aktiv.: 0.21
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Marjanp Član

Pridružen-a: Pon 15 Okt 2007 22:28 Prispevkov: 250 Aktiv.: 1.16 Kraj: Dragomer/Brezovica/Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Mar 05, 2009 4:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja @Iztok zelo dobro se spominjam teh časovnikov.
Sem prepričan, da ima Schra*k po funkciji takšne releje (multifunkcijski).
Nisem prepričan, da imajo dva izmenična kontakta (potreboval sem samo enega). Oblika je tudi drugačna, žice se privijači direktno na rele.
Pri istem dobavitelju sem se zanimal tudi za časovnike na okroglem 11-pinskem ohišju, vsebuje rele in dodatni modul, toda ne vem če je tak modul na razpolago.
Velja se pozanimati.
@frapor lep pozdrav tudi tebi, menim da je namenjen g. Po***ta. _________________ Nočem pametovati in prepričane prepričevati. Izkušnjo želim deliti s tistimi, kateri le-to potrebujejo.
LP
Marjan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frapor Član

Pridružen-a: Pon 02 Apr 2007 17:24 Prispevkov: 240 Aktiv.: 1.08 Kraj: okolica Kranja
|
Objavljeno: Čet Mar 05, 2009 6:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Marjanp Dobro se spomniš. Tudi tebi lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.59 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Čet Mar 05, 2009 9:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Nisem prepričan, da imajo dva izmenična kontakta (potreboval sem samo enega). Oblika je tudi drugačna, žice se privijači direktno na rele.
|
Releji imajo ali 1x no/nc ali pa 2x no, nimajo pa 2x no/nc
Poglej na schrack-ov katalog katalog stran 189 ni 190. Se pa zadeva nahaja na 11 pinskem podnožju, vsaj tako piše v katalogu. _________________ Lep pozdrav, Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Marjanp Član

Pridružen-a: Pon 15 Okt 2007 22:28 Prispevkov: 250 Aktiv.: 1.16 Kraj: Dragomer/Brezovica/Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Mar 05, 2009 10:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
@damo
Kot kaže boš podobni časovnik težko našel.
Predlagam:
Dejansko pa ni nujno da je rele popolnoma enak, odgovarjati mora samo funkcijsko. Tehnološko je lahko izdelan popolnoma drugače - primer s čipom.
Vem, da ima 24Vac/dc napajanje na nogici 2, 10; prožilni signal pripeljemo na nogico 3 (sklenemo nogico 3 - 10). Dva preklopna kontakta sta povezana kot na velikem releju (ni kontakta kateri vsebuje nogico št. 3, ta kontakt je uporabljen za delovanje releja).
Funkcija releja je "zakasnitev izklopa". Omenil si pa že da je območje 0 - 10 sec.
Mojih trditev ne jemlji "fiksno za gotovo" pišem po spominu.
Poizkusi povprašati:
@frapor (doma je nekje iz okolice Kranja) mogoče ti je pripravljen izdelati 20 kos, za potrebe v moji bivši službi jih je izdelal precej, mogoče ima še originalne načrte - oglasil se je nekaj sporočil nazaj. _________________ Nočem pametovati in prepričane prepričevati. Izkušnjo želim deliti s tistimi, kateri le-to potrebujejo.
LP
Marjan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni