|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
eddie Član

Pridružen-a: Sre 10 Dec 2003 21:02 Prispevkov: 723 Aktiv.: 3.05 Kraj: Severna primorska
|
Objavljeno: Pet Maj 20, 2005 12:35 pm Naslov sporočila: sonda za osciloskop |
|
|
Pozdravljeni!
Odlocil sem se da preizkusim svojo zvocno kartico kot osciloskop. Ker se ne ubadam s kakimi hudimi projekti( sem ter tja kak napajalnik in se kaj) mislim da bi mi zaenkrat stvar lahko cisto odgovarjala.
Zanima pa me kaksno vezje naj uporabim na vhodu, da ne unicim zvocne kartice ze ob prvi uporabi.Rad bi kaj vec kot samo delilnik napetosti. Mogoce kaksna moznost z operacijskim ojacevalnikom? Nisem elektronik in zato se obracam na vas!
Ali kdo uporablja to varianto "osciloskopa"? Zadovoljni?
Hvala!
LP,Eddie!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NUFAN Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39 Prispevkov: 947 Aktiv.: 4.00 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pet Maj 20, 2005 5:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi ti raje priporočal, da si osciloskop kupiš. Za čisto običajnega boš odštel par tisoč tolarjev (rabljeni). Tisti osciloskopi, ki so "narejeni" iz zvočne kartice so nenatančni in imajo frekvence samo do 20kHZ (slišne frekvence), kar se mi zdi bore malo. No, glede na to, da ne delaš "hudih" projektov bi ti tudi to zadostovalo, ampak glede tega ti bo pa kdo drug pomagal, ki ima več znanja o tem kot jaz.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.05 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Čet Maj 26, 2005 10:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz uporabljam tole.
Pozdrav!
Branko
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein
Nazadnje urejal/a Branez Sob Dec 31, 2005 8:11 pm; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cipko Član

Pridružen-a: Sre 22 Okt 2003 14:19 Prispevkov: 137 Aktiv.: 0.58 Kraj: velenje
|
Objavljeno: Tor Maj 31, 2005 10:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni!
Če kdo rabi osciloskop, imam enega solidno ohranjenega philipsa PM 3211 za prodat (cena 2 cankarja -brez sond )
Osciloskop je dvokanalni 15Mhz, ekran je razdeljen na 10x8 delcev,
vhod A/B: 2mV-5V/delec, časovna baza 0,1us - 1s.
Lp, Cipko
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
67.4 KB |
Pogledana: |
30 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
snoopy Član

Pridružen-a: Ned 11 Maj 2003 1:17 Prispevkov: 230 Aktiv.: 0.97 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Tor Maj 31, 2005 1:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bi kar jaz vzel , jutri sem v Velenju, se lahko dobiva.
Ti pošljem privat sporočilo.
Lp
Snoopy
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni