www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Philips TV 21PT5402/21PT5421 - zožena slika

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
damek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Jan 2007 17:55
Aktiv.: 0.65
Kraj: Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 06, 2009 9:06 am    Naslov sporočila:  Philips TV 21PT5402/21PT5421 - zožena slika Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Imam en problem. Slika na tem Philips TV 21PT5402/21PT5421, nekje 3 leta starem televizorju se mi je naenkrat kar zožila...

Imam razmerje 4:3, slike pa ni skupaj v višini enih 15 cm (cel zaslon nekje 35 cm). Slika je lepo na sredini, le zgoraj in spodaj je črno... v vodoravni smeri je pa lepo dokonca prek celega ekrana..

Na začetku, ko pa prižgem TV, pa se pojavi zgoraj takšna črta..do tja je slika, nad njo pa ne...

Kaj bi lahko blo narobe?

HVALA!!

frapor
Član
Član

Pridružen-a: Pon 02 Apr 2007 17:24
Aktiv.: 1.08
Kraj: okolica Kranja

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 06, 2009 11:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vertikalna izhodnja stopnja, verjetno kakšen elektrolit.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
marko-x
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Nov 2004 14:21
Aktiv.: 1.37
Kraj: prekmurje

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 07, 2009 8:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljen,

Napaka mogoče ni "hardwerska" lahko je "softwerska". Preveri malo service manual za omenjeni model TV-ja.

Na svojem TV-ju sem imel pred časom podoben primer, in sicer se je skrčila slika.

Po servisni dokumetaciji sem ugotovil, da so se resetirale nastavitve od TV-ja. Nevem sicer kako je prišlo do tega verjetno kakšen sunek, ampak zadevo sem poriktal preko tovarniškega menuja za nastavitev slike enostavno in z daljincem. Very Happy

TV je firme DENVER.

L.P.
Marjan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
damek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 07, 2009 10:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

marko-x je napisal/a:
Pozdravljen,

Napaka mogoče ni "hardwerska" lahko je "softwerska". Preveri malo service manual za omenjeni model TV-ja.

Na svojem TV-ju sem imel pred časom podoben primer, in sicer se je skrčila slika.

Po servisni dokumetaciji sem ugotovil, da so se resetirale nastavitve od TV-ja. Nevem sicer kako je prišlo do tega verjetno kakšen sunek, ampak zadevo sem poriktal preko tovarniškega menuja za nastavitev slike enostavno in z daljincem. Very Happy

TV je firme DENVER.

L.P.
Marjan

hm...to sem že poizkusil, vendar žal ni to to....sem spreminjal sliko z 4:3 na 16:9 in na 4:3 razširjeno....vendar vseeno ne gre nazaj na pravo sliko....

tako da je verjetno vseeno napaka "hardwerska"...

Hvala!

MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.97

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 07, 2009 12:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

damek je napisal/a:
žal ni to to....sem spreminjal sliko z 4:3 na 16:9 in na 4:3 razširjeno....vendar vseeno ne gre nazaj na pravo sliko....

Res ni to to.
Moraš se potopit v servisni meni (če ga TV ima), ne uporabniški.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
damek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 07, 2009 1:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MadMax je napisal/a:
damek je napisal/a:
žal ni to to....sem spreminjal sliko z 4:3 na 16:9 in na 4:3 razširjeno....vendar vseeno ne gre nazaj na pravo sliko....

Res ni to to.
Moraš se potopit v servisni meni (če ga TV ima), ne uporabniški.

hm, tega pa mislim da nima....

MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.97

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 07, 2009 2:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ti ne prideš do njega, še ne pomeni da ga nima.
Saj menda razumeš pomen besede "servisni"?
Konkretno modela ne poznam, zato bo kaj na to temo povedal kdo ki ga.

Prideš pa v servisni meni z določenim zaporedjem tipk, včasih še v kombinaciji z glavnim stikalom. Praktično za vsak TV drugače.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
damek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 07, 2009 2:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aja...

zdaj razumem ja, kaj si hotel... nevem pa tudi kako bi prišel v ta meni...

Bi lepo prosil če bi mogoče kdo vedel, da mi pove ali razloži kak pa kaj...

Najlepša HVALA

Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.27
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 07, 2009 9:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

damek je napisal/a:
aja...

zdaj razumem ja, kaj si hotel... nevem pa tudi kako bi prišel v ta meni...

Bi lepo prosil če bi mogoče kdo vedel, da mi pove ali razloži kak pa kaj...

Najlepša HVALA

Do tega podatka je pa malo težje priti, če nisi na kakšnem profesionalnem forumu, ker je to "poslovna" skrivnost. Pa tudi, če tega nisi vajen lahko še kaj drugega "spremeniš" in narediš še več škode.

Lahko pa pogledaš za kakšnimi slabimi loti, pa poglej ali na vertikalni IC pride napetost in to "prava". Lahko pa je tudi IC za vertikalo zanič. Brick wall Very Happy

LP Srečko

marko-x
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Nov 2004 14:21
Aktiv.: 1.37
Kraj: prekmurje

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 10, 2009 1:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljen,

Probaj najti na netu kontaktne e-maile od servisne službe od navedene firme televizorja in jih prosi sevice manual. Pri meni je zadeva šla lepo skoz.
Poslal se mail in že naslednji dan sem imel načrte in nastavitve na Mailu v pdf obliki.

V servisni način pa itak vstopiš preko določene kombinacije tipk na daljincu.

Sicer pa še vedno obstaja http://www.eserviceinfo.com/ pa še tu poskusi srečo. Very Happy

L.P.
Nazaj na vrh
damek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 10, 2009 2:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

najlepša hvala za priporočila, vendar sem jo dal kar na popravilo...

nisem doma, kjer mam tv, tako da se ne moram dosti tudi ukvarjat s tem, le za vikend...tako da jo je oče kar odpeljal da pogledajo kaj je...

hvala še enkrat

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni