|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.59 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Mar 10, 2009 6:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
s54jp je napisal/a: |
Včasih smo CB postaje imenovali "škropilnice" frekvenc , tiste ki so v osnovi imele 9Mhz kvarc in to pomnoženo krat 3 = 27Mhz ...
...če nadobudneži takšne škartne postaje ne bi priklapali na linearne ojačevalce moči, znane talijanske firme Z.E.T.*.*.I |
Hm, tole je napisano, kot da leti točno name
Ravno Zetagi 50W linearca imam
No, vsaj ročna postaja je digitalna, smd, pll in podobno, in upam da je dobro filtrirana. Ne me tepst
p.s. Cel sistem je trenutno offline in globoko v omari. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.96
|
Objavljeno: Tor Mar 10, 2009 6:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še dobro da sem se znebil 100W Zetagija na lampo, ki je zvesto prenašal 15W injekcijo na vhod namesto predvidenih 10W.
Temu primerno je zrasla tudi izhodna moč, o "škropilnici" v takih pogojih pa raje ne bi  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Tor Mar 10, 2009 6:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
sošolec je imel v 80-ih neko podobno 100W zadevo - je pravil da ko je stisnil mikrofon noben v vasi ni več gledal SLO1 preko kanala 3, ki je bil dvakratnik CB-ja...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s54jp Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57 Prispevkov: 865 Aktiv.: 4.27 Kraj: Ljutomer
|
Objavljeno: Tor Mar 10, 2009 7:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali, jaz bi moral biti "prerok" ali "čarovnik" da bi vedel kaj ti imaš doma !!!
Ni ciljano na nikogar ampak na firmo Z.E.T.*.*.
I ker imam izkušnje z njo.
Kupil sem SWR-POWER meter od nje in sem obdržal samo škatlo ter inštrumente vsebina je pa popolnoma zamenjana.
(dizajn mi je pa bil všeč - pa pretirano ni bilo drago, seveda dok nisem otprl škatle in ugotovil kako je narejeno )
Prijatelju je pa crknil iste firme usmernik in mi ga prinese na popravilo - piše na škatli da je stabiliziran 5A 13.8V in ko ga otprem noter je samo 12V 2A stabilizator ki seveda ni zdržal obremenitve kot je pisalo na škatli. Seveda SPET PREDELAVA .
Tako ti je to, ni vedno zaupati rečem ki se "svetijo" in temu kaj piše na škatli.
Sicer malo izven teme.
Skratka izogibajmo se nepotrebnim odajnikom velikih moči, posebe če niso kvalitetni, in posebe če ugotovimo da nas sosedi poslušajo na vse svoje sprejemnike da ne rečem že kar na "vilice" in slušalke
73 Josip |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Tor Mar 10, 2009 9:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Čedalje bolj se nagibam k temu, da te zadeve nebi izvedel. Prvič, ker je nezanesljiva in lahko zaradi mojega oddajnika v končni fazi z neba pade avion, poleg tega pa me lahko zalotijo v trenutku. Na kateri frekvenci pa bi lahko, če je možno brez kakega dovoljenja oddajal in da bi jo lahko brez težav sprejemal? Kako pa je z AM. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

|
Objavljeno: Tor Mar 10, 2009 9:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aviona ravno ne boš sklatil z neba, znajo pa sledit res malce neprijetne posledice, če te dobijo...
O CB nisi razmišljal, ali pa da bi šel med radioamaterje in s tem pridobil kar nekaj frekvenc na voljo? Sicer ne ravno povsem brez omejitev, pa vseeno.
Glasbe res ne bi smel oddajat, bi se pa kaj naučil ob "vajah"  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Tor Mar 10, 2009 9:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa je šla moja glasba po gobe.  _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.30 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Tor Mar 10, 2009 9:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni mi jasno, kako te lahko tako v trenutko dobijo. Ali obstajajo naprave za natančno lociranje od kod prihaja signal? _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

|
Objavljeno: Tor Mar 10, 2009 9:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj te ne "v trenutku".
Ne moreš pa nikoli vedeti kako blizu so ti že... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Tor Mar 10, 2009 9:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Samo ni mi jasno zakaj z CBjko ne smem oddajati glasbe, saj CBjke uporoablajajo tovornjakarji za medsebojno komunikacijo. Ali bi prišla v poštev Helina CBjka? _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

|
Objavljeno: Tor Mar 10, 2009 10:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi za CB frekvenčni pas veljajo neka pravila.
Poleg tega pa ti tudi ušesa ne bodo ravno hvaležna, glede na kvaliteto prenosa
Sicer pa nisem zasledil na kakšni razdalji bi ti sploh rad to predvajal?
In v kakšni kvaliteti? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Traflc Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48 Prispevkov: 365 Aktiv.: 1.54 Kraj: Javornik Jesenice
|
Objavljeno: Tor Mar 10, 2009 10:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brezžične slušalke navadno delujejo v 433MHz pasu pa tudi višje okoli 860MHz
Mogoče bi razmislil v tej smeri .
V kolikor pa se točki sprejem oddaja vidita in nista zelo oddaljeni pa lahko poskusiš z infra rdečo svetlobo ali pa celo z laserjem . _________________ Lp. Traflc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Tor Mar 10, 2009 10:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislil sem kot neke vrste wirelles samo namesto interneta glasba lepo po hiši.
Ampak se mi zdi malo čudno radija ne smeš oddajati, kar tako a wirelles pa ima lahko vsaka hiša svojega. Res, da je frekvenčno področje omejeno ampak vseeno. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

|
Objavljeno: Tor Mar 10, 2009 10:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je**t ga, že spet smo pri pravilih.
Tudi za wireless LAN obstajajo. Frekvence in moč.
Kakor tudi za preglasno "navijanje" glasbe recimo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.50
|
Objavljeno: Tor Mar 10, 2009 10:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
program_er je napisal/a: |
Ni mi jasno, kako te lahko tako v trenutko dobijo. Ali obstajajo naprave za natančno lociranje od kod prihaja signal? |
klik _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni