Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
1OVER0 Član

Pridružen-a: Sob 01 Dec 2007 14:06 Prispevkov: 254 Aktiv.: 1.19 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Ned Mar 15, 2009 12:09 pm Naslov sporočila: Windows XP_dodaj ali odstrani programe_praznina v seznamu |
|
|
Zdravo
Poleg tega, da sem to opazil pri svojem PC-ju že dolgo časa nazaj opažam, da se na večini PC-jev pojavlja enak fenomen. Saj ne da bi to zelo motilo me pa zanima zakaj je tako in če se da to odpraviti z kakšno nastavitvijo (posodobljanje preko SP kolikor vem tu ne zaleže).
Gre za to, da je pri seznamu nameščene programske opreme (start/settings/control panels/add or remove programs) ogromno praznega prostora (pri meni to izgleda nekako takole: 1 stran seznama - 50 strani paznega prostora - 4strani seznama).
Ali ima kdo izmed vas podobne simptome?
Ve kdo kje je vzrok za ta "pojav"?
Opis: |
Print Screen okna dodaj ali odstrani programe |
|
Velikost datoteke: |
29.53 KB |
Pogledana: |
23 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.97 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Ned Mar 15, 2009 12:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz, a se ne sekiram
_________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4227 Aktiv.: 17.79 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Ned Mar 15, 2009 12:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brkljanje po registu in mapah ? Če je bilo kdaj kaj narobe sem še vedno bil sam kriv
_________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2222 Aktiv.: 10.67 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Ned Mar 15, 2009 12:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Okljukaj pokaži posodobitve.
_________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
1OVER0 Član

Pridružen-a: Sob 01 Dec 2007 14:06 Prispevkov: 254 Aktiv.: 1.19 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Ned Mar 15, 2009 12:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj če obkljukaš pokaži posodobitve je enako, pač na koncu seznama je še precej stvari dodanih za XP posodovitve in IE posodobitve.
Ne bom rekel, da nisem kaj "hodil" po registrih, vendar pa menim, da ni vzrok za to. Glede na dejstvo, da na službenih računalnikih nimamo admin pravic pa je zadeva enaka.
Izgleda, da je to kar nekako povezano z samim operacijskim sistemom.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4227 Aktiv.: 17.79 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Ned Mar 15, 2009 12:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hecno je da vse kar vidiš so driverji - in to za grafično in mrežno
_________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
1OVER0 Član

|
Objavljeno: Ned Mar 15, 2009 1:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne ni da bi videl samo to - tako se vidi na sliki.
Vidim vse nameščene programe, vendar je potem za grafično in mrežno ena velika praznina v seznamu (~55 strani praznega seznama) potem pa se nadaljuje (še ~4 strani) programov, ki so nameščeni (IE, uTorent, opera...).
Dejansko so na seznamu vsi programi - samo vmes je ena "ogromna praznina".
Glede prazni je bilo moje vprašanje - domnevam da ima tudi marsikdo drug tako narejen seznam.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Ned Mar 15, 2009 1:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moj Home XP se obnaša kot ponavadi. Pa so vse nadgradnje gor. Da slučajno ne gostuješ kakšne neumnosti na računalniku?
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
1OVER0 Član

|
Objavljeno: Ned Mar 15, 2009 1:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne nič takega ni na PC-ju. Je pa dejstvo, da sem opazil enake simptome tudi na računalnikih v službi.
Saj PC kljub temu dela normalno (vsaka stvar se da odinstalirati). To me zanima bolj tako iz radovednosti - za ta simptom vem že vsaj 2-3 leti.
Highland ti očitno te "luknje" v seznamu nimaš.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.97 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Ned Mar 15, 2009 9:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po pisariji na netu se to dogaja zaradi nekih vrednostih v registru. Displayicon vrednosti naj ne bi bile 1 ali -0 ampak namesto tega 0. Če preiščeš register in z Ctrl+F najdeš vse vrednosti, bi moral najti v uninstall kotu registra kakšno tako vrednost. Potem jo samo spremeniš iz -1 ali -0 v 0 in naj bi bilo rešeno.
Sam nisem iskal, tako, da prodajam po isti ceni, kot sem kupil.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

|
Objavljeno: Ned Mar 15, 2009 9:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Rešitev:
Dolpotegni easycleaner .
Nato z njim poglej, kateri programi so v add or remove programs.
Ker so razvrščeni po abecedi, boš lahko videl, po katerem se ti začnejo prazne vrstice (meni so se za totalcommanderjem in pred ulead-om), ker bo v easycleaner oknu prikazan, v add or remove programs od XP-jev pa ne.
Nato z easycleanerjem izbriši tisto vrednost (pri meni nek program za izračune, ki sem ga že zdavnaj "odstranil").
|
Nazaj na vrh |
|
 |
1OVER0 Član

|
Objavljeno: Ned Mar 15, 2009 10:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dala....
Hvala S55M.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|