www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

ARM za ljubitelje bascoma

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70801.01

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 16, 2009 12:01 pm    Naslov sporočila:  ARM za ljubitelje bascoma Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.23
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 16, 2009 3:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

He, kako se pa tega vraga požene ?! Anxious
._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 16, 2009 3:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
RGorazd
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 16, 2009 3:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

eh...komplikacije...pa tudi precej omejena zadeva...raje na harway pa Keil.

LP G

._|

Nazadnje urejal/a RGorazd Tor Mar 17, 2009 12:07 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 16, 2009 3:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, vsi znajo C/C++ in imajo Keil.
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.61
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 16, 2009 3:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

RGorazd je napisal/a:
eh...komplikacije...pa [slovenščina je zame španska vas] precej omejena zadeva...raje na harway pa Keil.

LP G

Ne... Raje na hardway in Eclipse Laughing

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 16, 2009 3:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.33
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 16, 2009 4:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarE69 je napisal/a:
Ljubitelje bascoma ne zanima hardway, keil in eclipse. Speak to the hand Whistle

Točno tako! Eni sploh ne vemo kaj so to Hardway, Keil in Eclipse...

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.04
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 16, 2009 5:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

program_er je napisal/a:
MarE69 je napisal/a:
Ljubitelje bascoma ne zanima hardway, keil in eclipse. Speak to the hand Whistle

Točno tako! Eni sploh ne vemo kaj so to Hardway, Keil in Eclipse...

Za hardway rajši poglej v angleško slovenski slovar Very Happy Da se ne boš z googlanjem trudil Smile
Nazaj na vrh
Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.04
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 16, 2009 7:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni je pa ta kombinacija ARM + Bascom simpatična.

Ima kdo izkušnje z Olimex-om ?

LpA
Nazaj na vrh
RGorazd
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 17, 2009 12:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, s tem svojim pisanjem nisem hotel na tak način smetiti tega posta. Hotel sem samo povedati, da je zame preskok na ARMje in C (iz Bascoma AVR) res hard-way. Hvala Maretu, ko mi preko ZSja z namigi in nasveti pomaga čez vse te začetniške muke. Še mnogo bo tega. Hotel pa sem samo to povedati, da je Bascom sicer zelo prijazen do začetnika. Mogoče celo preveč, saj ga razvadi do te mere, da mu ni treba o mikrokontrolerju vedeti skoraj nič. Sedaj pa, ko sem primoran stopiti stopnico (oz. dve) višje, je pa ta korak zelo težek. Sprintal sem si user manual, ki ima malenkost manj kot 700 strani. Preden bom iz tega izluščil vsaj toliko, da bom lahko naredil manjšo aplikacijo bo preteklo še veliko vode, po mojem čelu. Zato je skoraj boljše na težji način, ker so pol te stopničke lažje obvladljive. Kot pa tudi sam ugotavljam, sem v Bascomu naredil kar dosti aplikacij, ki še zdaj delujejo (4-6let) vendar če bi šel natančno analizirat kako delujejo, bi ugotovil, da nevem kako točno delujejo (vsaj detaljno ne). Zato nočem več ponoviti iste napake, pa prosim, da tudi mojega posta ne jemljete tako rigorozno. Hvala Bascomu, ki mi je dal veliko veselja, še posebej, ko je vse tako enostavno narediti. V navezi z AVRji ga bom še naprej uporabljal, z ARMji pa hočem začeti znova, na težji način in edino tako je prav. Vsaj mislim Smile

LP G

._|
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.61
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 17, 2009 7:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

RGorazd, samo še nasvet glede 'user manual'-a. Te zadeve ni treba cele it brat, ker se ti bo zagravžalo vse skupaj. Tako kot vsak, je lepo logično deljen po poglavjih glede na funkcije. Vsega ne boš na začetku uporabljal.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni